Mäsové guľky
Mäsové guľky

Pečená ryža s mäsovými guľkami fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 8. mája 2024
Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept)
Foto: tejaja

Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné. Tak vyskúšajme ryžu s mäsovými guľkami, možno nám Zobraziť celý popisUrobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné. Tak vyskúšajme ryžu s mäsovými guľkami, možno nám zachutí.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mleté (mix)
300 g
5 ks
125 ml
500 ml
1 ks
1 PL
1 KL
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu nasypeme do misky, pridáme na kocky narezané paradajky, zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a premiešame s chilli korením.

    Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misu vytrieme olejom a celú ryžovú zmes do nej nalejeme.

    Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mleté mäso dáme do misky, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, nasekanú vňať, čierne korenie a soľ a rukou veľmi dobre premiešame.

    Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ruky navlhčíme vodou a z mäsovej masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 4 cm. Guľôčky ukladáme do zapekacej misy na ryžovú zmes.

    Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme, kým nevsiakne všetka tekutina, asi 10-15 minút.

    Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

chemik
Recept mi přijde trochu troufalý, když se tam nic nerestuje, ale zkusím jej neb podle fota vypadají kuličky docela opečeně. Snad to uhlídám, abych rýži na okrajích nepřipekl až moc. Na fotce to v hnědé keramice nevypadá zřetelně, jistě to máte akorát :-))
chemik
@bugout (10.5.2024 12:38)

No jo, máš pravdu neb je tam přesně ten krok který jsem postrádal - opečení masa na tuku, ale jednodušší postup dle tejaji s vařením kuliček si také odzkouším. Ovšem delší máčení rýže dle cesminy jsem zatím nepoužíval, ale asi to efekt mít bude.
tejaja
@chemik (10.5.2024 11:31)

V tom kameninovom pekáči, ktorý je na fotke, sa pečie vynikajúco. Ovšem má to tú chybu, že to, čo je tekutinové na okraji vždy na pohľad vyzerá ako pripečené, ale nie je. Je to len tekutina tesne na povrchu pekáča.:) Aj sa pekáč výborne a ľahko umýva. Neviem, čím to je.
tejaja
@chemik (10.5.2024 19:07)
Ešte o opečeniu mäsa. Mäso sa opečie v rúre, nie je nutné ho opekať dopredu. Veľa ľudí aj fašírky nevypráža v tuku, ale pečie v rúre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia