Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Bryndzový posúch s kôprom fotorecept

ivanapp - fotkaivanapp, 28. februára 2018
Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept)
Foto: ivanapp

Chutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a kyslou smotanou, ale môžete využiť čokoľvek čo máte nazvyš Zobraziť celý popisChutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a kyslou smotanou, ale môžete využiť čokoľvek čo máte nazvyš v chladničke, pripravíte tak veľmi rýchlu a chutnú večeru.

6
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
250 ml
1 ks
250 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíte kvások - z 150 ml vlažného mlieka, rozmrveného droždia a štipky cukru, ktorý necháme 10 - 15 minút kvasiť. Medzitým preosejeme múku, pridáme štipku soli a zvyšok mlieka vymiešame s vajíčkom. Pridáme kvások a vypracujeme redšie cesto (ak chcete hustejšie, môžete pridať viac múky). Cesto necháme kysnúť cca 45 minút.

    Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám cesto vykysne môžeme si pripraviť zmes na koláč. Na panvici bez oleja vysmažíme na drobno nakrájanú klobásu s pórom (prípadne cibuľou, podľa toho čo máte nazvyš). Necháme vychladnúť.

    Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rovnomerne rozložíme na väčší pekáč (používam papier na pečenie, ale môžete použiť aj olej). Čerstvý kôpor nasekáme a rozdelíme na dve časti. Polovicu vymiešame s kyslou smotanou a polovicou bryndze a rozotrieme na cesto. Ďalej dáme vychladenú zmes klobásy a póru. Navrch posypeme väčšími hrudkami zvyšnej bryndze a pridáme zvyšný kôpor.

    Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč pečieme cca 20 - 25 minút pri teplote 180 °C. Najlepšie chutí ešte teplý, ale môžete podávať aj za studena. Dobrú chuť :)

    Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
Pekné.Kombinaciu bryndzy s klobásou si viem tažko predstavit,ale kazdy máme iné chute :-)
jack
Dobréé.A súhlasim s tebou Monty.Určite sa dá prerobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia