Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka

Šmirkas fotorecept

sima3131 - bez fotkysima3131, 1. apríla 2018
Šmirkas (fotorecept)
Foto: sima3131

Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby
50 g
200 g
10 g
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s mletou paprikou, pridáme bryndzu.

    Šmirkas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ochutíme nakrájanou cibuľou a horčicou.

    Šmirkas (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

ivet74
Výborná! Tešíme sa už na turciansku májovú :-)

Robím ale bez horčice.
jack
Vyzerá to pekne.
Určite tak aj chutí.
strucik
Toto mám rád, robievam, dokonca aj s horčicou. Len ešte pridávam aj trochu sardelovej pasty.
bubaya
@Strucik (2.4.2018 18:36)

Tak to už nie je šmirkas, ale Liptauer. Myslíš, že v Bocianke plávali sardele? V oleji?
garanco
Určite to je obľúbené jedlo v mnohých rodinách. Robievam často, bez horčice, ale s trochou drvenej rasce a s lyžičkou domácej paprikovej pasty...
drajan
Mňam, ja som pôvodom z Liptova, túto pomazánku milujeme celá rodina. Akurát nedávame horčicu a chutí nám s mladou cibuľkou aj s pažitkou.
haji
Pěkné, jednoduché a chutné, krásně naservírováno.
bembo
Super pomazánka.Robievam ju,ale bez horčice,takže najbližšie vyskúšam aj s horčicou.Horčica bude zrejme klasická,keď neuvádzaš druh.
evanaaa
Nie som síce z Liptova, ale bryndzovú nátierku robievala už moja stará mama a tá sa narodila v 19 soročí :-) a samozrejme, po nej moja mama a ja :)
sympatak
Ano. Vyrastol som na tom, ale moja mama tam nedavala horčicu .. jarnu cibuľku a pažitku ...
No čosi veelmi dobre ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia