Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Makovec z acidka s ríbezľami fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 7. mája 2024

Veľmi jednoduchý, vďaka acidku vláčny koláčik a vďaka ríbezliam aj svieži. Príprava nám zaberie len 30 minút zato výsledkom je skvelý dezert.

30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

500 ml (acidko)
2 ks
300 g
150 g mletý
250 g
1 bal.
400 g
2 PL
Na plech:
Dokončenie:
250 ml
1 bal.
1 PL
hrsť (na dozdobenie)




Postup

  1. 1

    Vajíčka s cukrom vyšľaháme ručným mixérom do peny. Postupne vareškou vmiešame acidko, mletý mak a múku s práškom do pečiva.

    Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech alebo formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto vlejeme na plech. Ja som použila veľkosť 25 x 35 cm, aby som mala koláčik vyšší.

    Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ríbezle som použila mrazené. Aby nepustili veľa vody v miske som ich premiešala s 2 lyžicami Zlatého klasu. Takto pripravené ríbezle vysypeme na vrch cesta.

    Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláčik dáme piecť. Pečieme na 170 °C 15-20 minút.

    Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme ho podávať aj bez šľahačky, ale ja som si ho vylepšila. Smotanu, cukor a mak vyšľaháme do tuha a ozdobnou cukrárenskou špičkou ozdobíme vychladený koláčik. Dozdobíme ríbezľami.

    Makovec z acidka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Tiež pekávam makovec, ale podľa trochu iného receptu. Veľmi chutný. Vyskúšam aj tento s acidkom. Vďaka za iný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia