Lazane s kyslou smotanou a zeleninou fotorecept

dorenika - fotkadorenika, 2. februára 2024
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept)
Foto: dorenika

Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu a zmenilo mi to život. Treba vyskúšať.

8
porcií
65 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mleté
 (plátky)
1 ks
4 strúčiky
1/3 hrnčeka (alebo whisky)
2 ks
1 ks
1 ks
1 hrsť
1 ks červený
200 g čerstvý
400 g
400 ml
500 ml
500 ml
3 ks
15 cm vetvička
2 PL
3 PL
 (zmes)
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Cibuľu nasekáme nadrobno a osmažíme domäkka na rozpustenom masle. Pridáme roztlačené 3 strúčiky cesnaku a smažíme 1 minútu. Pridáme mleté mäso a restujeme dokým ohnedne.

    Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme bourbon, ja používam Jack Daniels, pretože môj muž dostáva fľaše a fľaše ako darčeky a nepijeme, takže máme špajzu plnú toho, tak aspoň na varenie :) Vyvaríme alkohol aspoň 5 minút.

    Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si nasekáme zeleninu. Ja používam automatický sekáčik na to a všetko to je jednotnej veľkosti. Zeleninu pridáme k mäsu, premiešame a pridáme paradajkovú omáčku a vývar, bylinky a prikryjeme. Varíme na najnižšom ohni.

    Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme 45 minút, priebežne miešame. Keď je dovarené, vyberieme stonky a bobkové listy. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Poriadne to ochuťte, aby to chutilo. Môžete dať aj chilli ak nemáte deti. Ponorným mixérom trochu rozmixujeme, aby tam ostali kúsky zeleniny.

    Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici roztopime PL masla a krátko osmažíme strúčik cesnaku. Pridáme špenátové listy a chvíľku dusíme. V mise zmiešame so smotanou, korením a soľou. Rúru zapneme na 180 °C a začneme ukladať do plechu lazane. Trochu mäsovej omáčky na spodok, cestoviny, mäsovú omáčku, smotanu, nastrúhaný syr, cestoviny a tak ďalej koľko vám vystačí. Ja dávam 4 vrstvy cestovín. Pečieme 20 minút alebo koľko vaše cestoviny treba.

    Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu