Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Hovädzí guláš s paprikou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. júla 2023
Hovädzí guláš s paprikou
Foto: Shutterstock
6
porcií
20 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
800 g
80 g
2 PL
1 PL
50 ml
4 ks
1 l
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme masť a cibuľu na nej za stáleho miešania opražíme dozlatista. Pridáme mäso a restujeme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne do hneda.

  2. 2

    Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a mletou paprikou, pridáme pretlak, bobkové listy a premiešame.

  3. 3

    Podlejeme teplým vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi jeden a pol hodiny.

  4. 4

    Papriku umyjeme, očistíme od jadrovníka a nakrájame na kocky, pridáme k mäsu a varíme ešte asi pol hodiny, mäso musí byť úplne mäkké.

Diskusia k receptu