Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi

olinecka - fotkaolinecka, 27. júla 2023
Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi
Foto: olinecka

Jednoduchý letný obed.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,3 kg stredné veľká mladá
3 PL čerstvé
250 ml (33 %)
1 hrsť (čerstvý)
Mäso:
 (uvarené z polievky)
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme vyberieme jadierka nastrúhame na strúhadle.

    Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    2 PL masla rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, nastruhanú tekvicu, 1 ČL soli a dusíme pod pokrievkou do mäkka 15-20 minút.

  3. 3

    Potom pridáme čerstvý kôpor pokrájaný na drobno a necháme pár minút variť. Zalejeme smotanou izbovej teploty, dochutíme soľou, octom, cukrom (nemusí byť) necháme krátko prevariť. Podávame so zemiakmi, knedľou alebo podľa seba.

  4. 4

    Hovädzie mäso bolo predvarené z polievky. Nakrájanú cibuľu orestujeme do sklovita na oleji, pridáme mäso pokrájané na kocky, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou červenou paprikou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia