Recepty, kde je badián
Deti varia jablkovú výživu
U nás má ovocie úspech vo všetkých formách. A kedže sa sústredíme na konzumáciu sezónny a...
Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...
Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou
Tak tieto koláčiky som robila po prvý raz. Ich úžasná vôňa a chuť, ktorej sa...
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne
skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným
vínom. Varíme a redukujeme, ...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Jablká s penou a cider granitou
Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s...
Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...
Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Dobrý obed
a večera sú oslavou
spoločne stráveného
času. O to viac, ak si
nimi uctíme sviatočnú
príležitosť. Nech...
Pravá medovina - austrálsky recept
Pôvodne som zo Slovenska, teraz žijem v Austrálii. V záhrade sa nám neopeľovali kvety, ...
Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou
záhrad a lesov.
Obdobím prázdnin
u prababičky, čo
vnúčikom vyvára
poklady svojej
kuchyne. Sú poctivým
a chutným základom,...
Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Skvelé jedlo
sa rado snúbi
s pivom, pri varení
i jedení. Už dve deci
sú liekom i zvýrazňovačom
výslednej
chuti, ...
Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke
Hydinu mám
veľmi rád, veď
sa dá pripraviť na
desiatky spôsobov.
Mojou hlavnou inšpiráciou
sú skúsenosti
starých mám,
ale rád vymýšľam...
Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...
Ihneď mäkké, ihneď zdobiteľné medovníčky - netreba cesto nechať odstáť
Konečne sa mi podarilo zdokonaliť recept na medovníky, ktorý som od kohosi dostala, tak, ...
Rebarborový koláčik s jogurtovou zmrzlinou
Keksy a rozpustené maslo spolu
rozmixujeme a naplníme pripravené
misky, poriadne pritlačíme, aby bol
všade rovnaký diel korpusu....
Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z...
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Grilované tofu s pomarančovým teriyaky
teriyaky sa používa predovšetkým v japonskej kuchyni nielen ako dochucovadlo, ale aj
ako dip ktorý sa...
Kamiline medovníky
Recept od Kamily Magálovej som mala uložený dlhšie. Oplatí sa skúsiť, keď vám každý rok...
Marhuľové čatní
sezóna zavárania si nevyberá či je alebo nie je horko, či sa nám chce alebo nechce,...
Veľkonočná pečená šunka s medovo-horčicovou glazúrou
Tento recept som videla v relácii o varení britskej televízie, páčil sa mi, pripravila som...
Mulsum - domáca medovina z vína
Nedávno som na nete narazila na tento zaujímavý nápoj pripravený z vína a medu.
Pochádza ešte...
Deti varia jablkovú výživu
U nás má ovocie úspech vo všetkých formách. A kedže sa sústredíme na konzumáciu sezónny a...
Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...
Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou
Tak tieto koláčiky som robila po prvý raz. Ich úžasná vôňa a chuť, ktorej sa...
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Jablká s penou a cider granitou
Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s...
Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...
Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech...
Pravá medovina - austrálsky recept
Pôvodne som zo Slovenska, teraz žijem v Austrálii. V záhrade sa nám neopeľovali kvety, ...
Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom,...
Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, ...
Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke
Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam...
Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...
Ihneď mäkké, ihneď zdobiteľné medovníčky - netreba cesto nechať odstáť
Konečne sa mi podarilo zdokonaliť recept na medovníky, ktorý som od kohosi dostala, tak, ...
Rebarborový koláčik s jogurtovou zmrzlinou
Keksy a rozpustené maslo spolu rozmixujeme a naplníme pripravené misky, poriadne pritlačíme, aby bol všade rovnaký diel korpusu....
Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z...
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Grilované tofu s pomarančovým teriyaky
teriyaky sa používa predovšetkým v japonskej kuchyni nielen ako dochucovadlo, ale aj ako dip ktorý sa...
Kamiline medovníky
Recept od Kamily Magálovej som mala uložený dlhšie. Oplatí sa skúsiť, keď vám každý rok...
Marhuľové čatní
sezóna zavárania si nevyberá či je alebo nie je horko, či sa nám chce alebo nechce,...
Veľkonočná pečená šunka s medovo-horčicovou glazúrou
Tento recept som videla v relácii o varení britskej televízie, páčil sa mi, pripravila som...
Mulsum - domáca medovina z vína
Nedávno som na nete narazila na tento zaujímavý nápoj pripravený z vína a medu. Pochádza ešte...