Kačacie prsia s kapustovými pirohmi

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 25. februára 2016
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 l
1 kg
1 ks
50 g
500 ml
100 g
5 ml
200 g
500 g
800 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú kapustu očistíme a nakrájame na tenké rezance. Medzitým v hrnci necháme skaramelizovať cukor, do ktorého pridáme rascu. Do skaramelizovaného cukru pridáme kapustu, ktorú asi 5 minút restujeme, kapustu osolíme a podlejeme vínom.

  2. 2

    Kapustu dusíme pod pokrievkou domäkka asi 30 minút. Potom ju ešte dochutíme octom a ak treba, soľou a cukrom. Necháme vychladnúť. Vychladené zemiaky očistíme a nastrúhame. Do takto pripravených zemiakov pridáme múku a soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Z vyvaľkaného cesta robíme pirohy, ktoré plníme dusenou kapustou. Po naplnení pirohy dáme zachladiť.

  3. 3

    Omáčku pripravíme z očistených pomarančov, ktoré necháme rozvariť spolu s badiánom a medom. Keď sú pomaranče uvarené, prepasírujeme ich a dochutíme soľou a korením. Na zjemnenie môžeme použiť smotanu a maslo.

  4. 4

    Kačacie prsia na panvici a oleji opečieme z jednej a druhej strany a necháme dopiecť v rúre zohriatej na 180 °C. Medzitým dáme do oleja vypražiť pirohy. Na tanier podávame omáčku, pirohy a mäso, ktoré môžeme nakrájať na plátky.

Diskusia k receptu

slavkabis
robila som v nedeľu kačacie prsia a boli výborné, tieto sú na mňa veľmi ružové....
zivestriebro
Prsia by nemali byť vysušené, takže ružovučká farba je podľa mňa akurát to pravé orechové...
radox1
su akurat,len podla mna je to robene metodou sous-vide,co kuchar nespomina,po vychladnuti zatazene a pred podavanim dorobene na panvici.
1x radox1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia