Výborné varené víno

sonulienka - fotkasonulienka, 17. decembra 2014

Vrele odporúčam neoľutujete.

Suroviny

1 liter
2 - 3 PL
1 ks
8 ks
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny sušené brusnice som zabudla odfotiť.

    Výborné varené víno - obrázok 1
  2. 2

    A teraz sa budete čudovať, že píšem červené víno a v šálke je biele. Ale manžel ma nerozumel a kúpil biele víno. No chceli sme vyskúšať tak sme uvarili aj biele.

  3. 3

    Víno nalejeme do hrnca pridáme škoricu,med,klinčeky a badián miešame. Privedieme do bodu varu a okamžite vypneme.

    Výborné varené víno - obrázok 3
  4. 4

    Fakt je výborné ak ste ešte takéto nevarili vyskúšajte.

    Výborné varené víno - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
To ale neni vino cervene na obrazku! ? Do cerveneho vina davam griotku, skorici, badyan i hrebicek, jako ty. Nkedy susene brusinky . Ano, nikdy nelituju ! :-)
bozulka
Ja ešte pridávam 2-3 kolieska citróna so šupkou /BIO/,pridám trošku vody a doplním rumom.Možno sa to bude zdať divoké,ale je to výborné.Ostatné ako ty...
boxik
Škoda že nie sú podmienky na plné ocenenie tvojho receptu , je na túto ročnú dobu veľmi teplo a víno chce teploty v mínuse, ale aspoň si nám tú zimu pripomenula.
Čo sa týka toho manžela , tak to že kúpil biele víno to by som mu nedaroval , minimálne by ten nákup tentoraz skutočne červeného musel zopakovať. Inak želám veselé Vianoce a veľa šťastia, zdravia a červeného vareného vína v novom roku.
abdul
Vinár by povedal, že varené víno je barbarstvo, ale chute sú rôzne. Po uvedení vína do varu je alkohol z vína v ... . Veď viete kde. Odstavte víno ešte pred uvedením do varu. Pena na víne a odstaviť.
sonulienka
Ďakujem všetkým za komentáre, @abdul možno som to zle napísala ale mne skutočne nehodí ani kochlík už dávno je vypnuté, tak že vodu nemám ale skvele uvarené vínko ktoré má aj grády.
radox1
pocas zohrievania sa koreniny vo vine nestacia vyluhovat,preto je dobre ich povarit v co najmenej vody asi 1 cm od dna,zaliat vinom a na max .teplote vytiahnut do peny pod bod varu.
marcel83
Presne tak, alkohol sa začína vyparovať pri 78,3°C, čiže by nemalo vínko zovrieť... Ja dávam klinčeky, badián, celú škoricu, kolieska citrónu a pomaranča aj so šupou a cukor.
lubica20
Možem sa spytať a tie brusnice dame tiež variť spolu so surovinami???
babucka
Skoda že som abstinentka,mne všetok alkohol strašne smrdí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia