Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu...
Hrášková omáčka so smotanou
Keď je sezóna mladého zeleného hrášku, rada pripravím aj toto jednoduché a chutné jedlo. Deti...
Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...
Jemný rebarborovo-jahodový koláč s tvarohom a so snehovou čiapočkou
Veľmi jemný, lahodný a osviežujúci koláčik.
Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...
Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...
Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...
Tvarohový nákyp s ovocím
Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale...
Čerešňový koláč bez lepku
Rýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový...
Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...
Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...
Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...
Sirup z medovky lekárskej (Melissa officinalis)
Ak máte radi ochutené minerálne vody, tak chuť tohto sirupu pripomína (ako povedal môj mladší potomok)...
Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, ...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Vaječná omeleta s medvedím cesnakom
Ráno som zobral psa do hory, nech si zabehá. Keď som sa vrátil domov, ...
Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky....
Jarný šalát s jogurtovým dresingom
Jari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba...
Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...