pusta nemá fotku

Pusta

«1 2 ...44 »

Morčacie prsia plnené fetou a špenátom (fotorecept) Morčacie prsia plnené fetou a špenátom (fotorecept) Vaše

Rýchly a veľmi chutný nedeľný obed, pričom príprava je jednoduchá a nenáročná.

Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie (fotorecept) Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie (fotorecept) Vaše

Túto čalamádu robievam rada, lebo ju nemusím sterilizovať a zostane chrumkavá a chutná, hodí sa takmer ku všetkému, napr. krôznemu pečenému mäsu, k zabíjačkovým špecialitám, k jaterniciam, ku klobáse či k rôznym cestovinám, dokonca k nedeľným vyprážaným rezňom.

Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch (fotorecept) Roštenka na údenej paprike a šampiňónoch (fotorecept) Vaše

Roštenka je veľmi chutné hovädzie mäso, pripravila som ju na spôsob, aký chutí nám doma a podávala som s prílohou z pečenej papriky.

Pečená plnená paprika s dusenou ryžou (fotorecept) Pečená plnená paprika s dusenou ryžou (fotorecept) Vaše

Takto upravenú papriku podávam aj samostatne alebo ako prílohu k rôzne upravenému mäsu, najmä k nedeľnému obedu v sezóne čerstvej zeleniny.

Miešaný letný šalát (fotorecept) Miešaný letný šalát (fotorecept) Vaše

Naša chutná domáca klasika z letných šalátov, robievam z čerstvých paradajok, zelenej papriky, uhorky a červenej cibule.

Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka (fotorecept) Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka (fotorecept) Vaše

Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.

Kysnutý veniec s Nutellou (fotorecept) Kysnutý veniec s Nutellou (fotorecept) Vaše

Pôvodný recept je na Nosalty - http://www.nosalty.hu/recept/dios-koszoru-nagyi-mami-konyhajabol, máličko som ho upravila, miesto orechovej plnky som použila Nutellu, autorka pôvodného receptu uvádza tento recept ako recept z babičkinej kuchyne, po vyskúšaní ho pridávam, lebo je naozaj veľmi chutný.

Grilovaná bravčová pečeň (fotorecept) Grilovaná bravčová pečeň (fotorecept) Vaše

Ide o rýchlu pochúťku z bravčovej pečene, výborne chutí s horčicou a pokrájanou cibuľou, vhodnou prílohou sú zemiaky alebo krajec čerstvého domáceho chlebíka.

Pikantné lečo s cuketou s údenou paprikou na prírodno (fotorecept) Pikantné lečo s cuketou s údenou paprikou na prírodno (fotorecept) Vaše

Jednoduché, chutné, rýchle a dobré, ľahké, príjemne pikantné cuketové lečo na prírodno, ktoré v horúčave osvieži a zasýti.

Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom (fotorecept) Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom (fotorecept) Vaše

Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený jogurtovo - nivovým krémom je s čerstvým pečivom v lete vhodný aj ako ľahký obed alebo večera, recept pochádza z francúzskej kuchyne.

Cocktail z pomaranča, limetky a citróna (fotorecept) Cocktail z pomaranča, limetky a citróna (fotorecept) Vaše

Nič lepšie asi v tejto pekelnej horúčave nemôže osviežiť a pomôcť smädu :-)

Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče (fotorecept) Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče (fotorecept) Vaše

V tejto horúčave sa asi nikomu nechce veľmi variť , siahla som po veľmi starom a jednoduchom sedliackom recepte mojej drahej starej mamy, tieto naozaj celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče piekla, ked potrebovala rýchlo a dobre navariť a samozrejme na moje želanie rada upiekla kedykoľvek, podávala ich v zime ku kyslým polievkam a gulášom, v lete k ľahkým zeleninovým, boli sme ich schopní zjesť niekoľko plechov, sú výborné teplé i studené, vláčne i na druhý deň a veľmi variabilné.

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa (fotorecept) Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa (fotorecept) Vaše

Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary s rôznymi náplňami a koreninami, od vegeariánskych po rôzne mäsité v kombinácii so zeleninou, Pide je veľmi obľúbené v Turecku a v arabských krajinách, kde má však iný názov.

 Virgin mojito cocktail (fotorecept) Virgin mojito cocktail (fotorecept) Vaše

Virgin mojito je veľmi osviežujúci studený nápoj, ktorý je odvodený od Mojito cocktail, avšak bez alkoholu, obsahuje limetku, mätu, trstinový cukor, ľad, perlivú vodu, zatiaľ čo Mojito cocktail má aj biely rum, ide o tradičný kubánsky nápoj, ktorého pôvod je sporný, dokonca sa traduje v súvislosti so spisovateľom Ernestom Hemingway a daiquiri. Virgin mojito cocktail má viacero známych verzií.

 Brioche à Tête - francúzske briošky (fotorecept) Brioche à Tête - francúzske briošky (fotorecept) Vaše

Francúzske briošky sú známe niekoľko storočí, robia sa na slano i na sladko, vyznačujú sa ľahkosťou, kyprosťou a nadýchanosťou, charakterizuje ich vysoký podiel vajec a masla v pomere k bielej múke, príprava je pracná i časovo náročná, snád najznámejší je výrok Márie Antoinetty, ked bol nedostatok chleba vo Francii, manželka francúzskeho kráľa Ľudovíta XVI. -ho, vyhlásila: "Tak nech jedia koláče!", v každom prípade ide o veľmi obľúbené pečivo vo Francúzsku a v celom svete i dnes.

Ipanema cocktail (fotorecept) Ipanema cocktail (fotorecept) Vaše

Nápoj pochádza z Brazílie z oblasti Rio de Janeira, je obľúbeným studeným hitom pláží, je nealkoholickou obdobou miešaného nápoja Caipirinha, má viacero variantov, ktoré sa odlišujú v maličkostiach, je to veľmi osviežujúci nápoj do horúceho leta, pridávam recept na jednu z verzií, ktorá veľmi chutí nám doma.

Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Vaše

Ide o pracný a veľmi náročný klasický recept francúzskej kuchyne, ktorý práve Julie Child doviedla k dokonalosti, je to pomaly dusené hovädzie mäso na červenom víne s bylinkami, koreninami, šampiňónmi a perlovými cibuľkami, tá vynaložená námaha v postupe naozaj stojí za to, výsledok a chuťový zážitok sa vám bohate odmení.

Plnená roláda z kuracích pŕs s citrónovou omáčkou (fotorecept) Plnená roláda z kuracích pŕs s citrónovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Veľmi jednoduchá roláda z kuracích pŕs s chutnou plnkou zo žemle, údenej slaniny, údeného syra a pažítky, doplnená osviežujúcou korenenenou citrónovou omáčkou, príprava je jednoduchá a nenáročná.

Slaná cuketová torta (fotorecept) Slaná cuketová torta (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi, objavil sa aj v New York Times, recept prešiel netom na celom svete, každý si ho v niečom prispôsobil, je aj tak výborný a preto ho pridávam.

Kuracie závitky Saltimbocca Kuracie závitky Saltimbocca Vaše

Ide o recept z talianskej kuchyne, tentokrát sú to závitky z kuracích pŕs, jednoduchý a chutný recept, rýchlo hotový, výraz - slovmné spojenie Salt im bocca /tiež Salt in bocca/ znamená v preklade Skok do pusy.


«1 2 ...44 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist