najlepšie recepty

Varecha.sk - najlepšie recepty

pusta na fotke

- 64 ročná žena
- Bratislava
- Registrovaná 17. feb. 2011


Pusta - recepty

«1 2 ...33 »

Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) Spaghetti al limone od David Rocco (fotorecept) Vaše

David Rocco je sympatický mladý taliansky šéfkuchár, páčil sa mi jeho recept na citrónové špagety, jednoduchý rýchly a vynikajúci, veľmi chutný - pridávam jeho recept.

Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi (fotorecept) Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi (fotorecept) Vaše

Rozmýšľala som, ako vylepšiť svoj starý recept na Celkom obyčajné lángoše, je tu sezóna nových dubákov, už mám nazbierané a nasušené, použila som ich ako náplň o lángošov, doplnila som kyslou smotanou a nastrúhhaným syrom Gouda - mali u nás doma na prvej premiére veľký úspech, preto som sa odvážila pridať recept aj pre Vás :-) Prajem Dobrú chuť všetkým priaznivcom, ktorí sa rozhodnú ich vyskúšať. :P

Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Vaše

V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka na šampiňónoch, zasýtilo i zahrialo.

Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) Vaše

Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)

Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi (fotorecept) Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi (fotorecept) Vaše

Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej morčacej pečene s klinčekmi, ochutenej citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou, má inú chuť, ako pečeňové paštéty obvykle, ale vynikajúcu, výborne sa hodí ako slávnostné predjedlo, tiež na jednohubky, ako slané chuťovky, na plnenie zeleniny, syrov a vajec na tvrdo, na obložené misy alebo sa jednoducho natiera na chlieb a pečivo, ako ostatné pečeňové paštéty.

Zmrzlina zo žltého melónu s jogurtom (fotorecept) Zmrzlina zo žltého melónu s jogurtom (fotorecept) Vaše

Moji maškrtní chlapi chceli niečo sladké na nedeľu, nepiekla som, pripravila som im výbornú zmrzlinu jemnej sladko-kyslej chuti, ktorá nie je presladená, chutí a osvieži.

Saltimbocca od Nick Stellino (fotorecept) Saltimbocca od Nick Stellino (fotorecept) Vaše

Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou a čerstvými lístkami šalvie, ktoré sa krátko opečú na masle s olivovým olejom a povaria sa v korenenej vínovej omáčke, mierne zahustenej maslom a múkou.Názov pochádza zo spojenia "Salt im bocca" , čo znamená "Skok do pusy". Toto jedlo je známe aj v Španielsku, Švajčiarsku a Grécku, talianske recepty sa odlišujú podľa regionu,mňa zase zaujal práve recept od Nick Stellino, ktorý som trošku upravila.

Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino (fotorecept) Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino (fotorecept) Vaše

Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s Nick Stellino", je to úžasná a mimoriadne chutná základná talianska paradajková omáčka s čerstvou bazalkou bez zahusťovania múkou, ide o základný predpis, ktorý má mnohoraké využitie v domácej kuchyni. Recept som len nepatrne upravila.

Polpettone od Nick Stellino (fotorecept) Polpettone od Nick Stellino (fotorecept) Vaše

Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je známym vynikajúcim a populárnym šéfkuchárom viacerých TV relácií o varení napr, v KCTS v Seattli, Washingtone a inde, varí vynikajúcu taliansku kuchyňu, presnejšie americko-taliansku kuchyňu. Tento recept som robila podľa jeho videa krok za krokom a len máličko som ho prispôsobila, výsledok bol nad očakávanie výborný, odporúčam vyskúšať milovníkom dobrého jedla.

Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky (fotorecept) Vaše

Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom lôžku, pred dokončením som ich potrela pikantnou zmesou a ešte zapiekla.

Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch (fotorecept) Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch (fotorecept) Vaše

Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných ingrediencií dá pripraviť chutné jedlo.

Chlieb z kukuričnej múky s kapiou (fotorecept) Chlieb z kukuričnej múky s kapiou (fotorecept) Vaše

Tento recept je z TV paprika od Roberta Bedeho, ide o zdravý chutný chlieb s kapiou a koreninami. Recept som máličko upravila.

Studená polievka zo žltého melónu, citrusov a mäty piepornej so sorbetom (fotorecept) Studená polievka zo žltého melónu, citrusov a mäty piepornej so sorbetom (fotorecept) Vaše

Studené polievky sú veľmi zdravé, mimoriadne chutné, v horúcom lete výborne osviežia a často lepšie padnú ako zmrzlina.

Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky (fotorecept) Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky (fotorecept) Vaše

Toto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa zo syra feta a pečených červených paprík, sladkých i ostrých, citrónovej šťavy, olivového oleja a hustého jogurtu. Najčastejšie sa podáva ako meze s olivami a rôznou zeleninou, s pita chlebom alebo sa len ako natiera na chlieb, je to vynikajúca chuťovka osviežujúcej pikantnej chuti, vhodná na pohostenie i na výborné raňajky, je známych viac variant s mnohými obmenami.

Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) Vaše

Pripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy,zázvoru, medu, oleja a borievok, potom som ich upiekla - zase pohodlné a chutné nedeľné varenie :-)

Zdravé letné tekvicové chrumkanie (fotorecept) Zdravé letné tekvicové chrumkanie (fotorecept) Vaše

Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie z tekvice z podobných ingrediencií, tak vznikli tieto veľmi chutné tekvicové hranolky pečené v trúbe bez oleja.

Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept) Vaše

Už som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou a cesnakom, s chrumkavým obalom, jednoduché a veľmi chutné.

Tabouleh z Maroka s couscous (fotorecept) Tabouleh z Maroka s couscous (fotorecept) Vaše

Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, Palestíne a iných krajinách, pripravuje sa z bulguru alebo couscous so zeleninou a množstvom zelených vňatí, ochucuje sa citrónovou šťavou a koreninami, je rýchlo hotový a veľmi chutný. Podáva sa ako šalát, príloha i samostatné jedlo. Tento recept bol na ChefParade, pochádza z Maroka.

Šalát s plnenou hruškou a estragónom (fotorecept) Šalát s plnenou hruškou a estragónom (fotorecept) Vaše

Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam recept.

Osviežujúci pomarančový nápoj so zázvorom (fotorecept) Osviežujúci pomarančový nápoj so zázvorom (fotorecept) Vaše

Dnes síce nie je až tak teplo, ale dusno, preto nám dobre padol osviežujúci pomarančový nápoj so zázvorom, najmä preto, že neobsahoval žiadne umelé sladidlo a ani žiaden cukor, je veľmi chutný a zdravý, vhodný pre diabetikov i zdravých.


«1 2 ...33 »



Otvor chladničku

Súťaže

SÚŤAŽ: Láska na karí
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Zážitky s jedlom

Gubics: Moje neblahé skúsenosti s HYDKO Topoľčany

Kúpila som si horné kuracie stehná , na vyprážanie. Vyberiem prvý kus z krabice, ...

Rea1: Dovolenka v auguste

Vo @Freziinej diskusii „tak si dnes spomínam...“ píše @smejkad „v 68 som ...

Stefanm: Rozhovor s vetránom.

Pridal som už na túto stránku rôzne literárne žánre, ale rozhovor mi chýba. Tak ...

Megdesign: Dalsi pokus o kvaskovy chlieb ;)

Troska dlhsie som ho nechal "opalovat" :D

Rea1: Deti a reklama

alebo - Ako sa stal zázrak preveliký. Po revolúcii nás okrem ...

Diskusie

Rôzne: čili omáčka

Pekný deň prajem, prosím sjuz, v tom recepte čili omáčka je naozaj 2 kg ...

Varenie: mletý mak po dobe spotreby

Ahojte, mám neotvorený mletý mak, ktorému skončila doba spotreby v máji, môže byť už ...

Rôzne: Sušenie húb

Chcem sa spýtať, ako sušíte huby. Zatiaľ sme sušili vždy na podomácky vyrobených sitách. ...

Kuchyňa a vybavenie: grilovacia panvica

Prosim o vas nazor - oplati sa kupit grilovacia /resp. steakova ako to niekde ...

O Varecha.sk: Pinterest a Varecha

Chcela by som sa varechacov spytat, kolko z vas vyuziva Pinterest. Pisala som uz ...

Inzercia



Páči sa vám Varecha.sk?