pusta na fotke

- Žena
- Bratislava
- Registrovaná 17. feb. 2011


Pusta - recepty

«1 2 ...43 »

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa (fotorecept) Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa (fotorecept) Vaše

Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary s rôznymi náplňami a koreninami, od vegeariánskych po rôzne mäsité v kombinácii so zeleninou, Pide je veľmi obľúbené v Turecku a v arabských krajinách, kde má však iný názov.

 Virgin mojito cocktail (fotorecept) Virgin mojito cocktail (fotorecept) Vaše

Virgin mojito je veľmi osviežujúci studený nápoj, ktorý je odvodený od Mojito cocktail, avšak bez alkoholu, obsahuje limetku, mätu, trstinový cukor, ľad, perlivú vodu, zatiaľ čo Mojito cocktail má aj biely rum, ide o tradičný kubánsky nápoj, ktorého pôvod je sporný, dokonca sa traduje v súvislosti so spisovateľom Ernestom Hemingway a daiquiri. Virgin mojito cocktail má viacero známych verzií.

 Brioche à Tête - francúzske briošky (fotorecept) Brioche à Tête - francúzske briošky (fotorecept) Vaše

Francúzske briošky sú známe niekoľko storočí, robia sa na slano i na sladko, vyznačujú sa ľahkosťou, kyprosťou a nadýchanosťou, charakterizuje ich vysoký podiel vajec a masla v pomere k bielej múke, príprava je pracná i časovo náročná, snád najznámejší je výrok Márie Antoinetty, ked bol nedostatok chleba vo Francii, manželka francúzskeho kráľa Ľudovíta XVI. -ho, vyhlásila: "Tak nech jedia koláče!", v každom prípade ide o veľmi obľúbené pečivo vo Francúzsku a v celom svete i dnes.

Ipanema cocktail (fotorecept) Ipanema cocktail (fotorecept) Vaše

Nápoj pochádza z Brazílie z oblasti Rio de Janeira, je obľúbeným studeným hitom pláží, je nealkoholickou obdobou miešaného nápoja Caipirinha, má viacero variantov, ktoré sa odlišujú v maličkostiach, je to veľmi osviežujúci nápoj do horúceho leta, pridávam recept na jednu z verzií, ktorá veľmi chutí nám doma.

Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Vaše

Ide o pracný a veľmi náročný klasický recept francúzskej kuchyne, ktorý práve Julie Child doviedla k dokonalosti, je to pomaly dusené hovädzie mäso na červenom víne s bylinkami, koreninami, šampiňónmi a perlovými cibuľkami, tá vynaložená námaha v postupe naozaj stojí za to, výsledok a chuťový zážitok sa vám bohate odmení.

Plnená roláda z kuracích pŕs s citrónovou omáčkou (fotorecept) Plnená roláda z kuracích pŕs s citrónovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Veľmi jednoduchá roláda z kuracích pŕs s chutnou plnkou zo žemle, údenej slaniny, údeného syra a pažítky, doplnená osviežujúcou korenenenou citrónovou omáčkou, príprava je jednoduchá a nenáročná.

Slaná cuketová torta (fotorecept) Slaná cuketová torta (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi, objavil sa aj v New York Times, recept prešiel netom na celom svete, každý si ho v niečom prispôsobil, je aj tak výborný a preto ho pridávam.

Kuracie závitky Saltimbocca Kuracie závitky Saltimbocca Vaše

Ide o recept z talianskej kuchyne, tentokrát sú to závitky z kuracích pŕs, jednoduchý a chutný recept, rýchlo hotový, výraz - slovmné spojenie Salt im bocca /tiež Salt in bocca/ znamená v preklade Skok do pusy.

Letný zeleninový hrniec s mletým jahňacím mäsom (fotorecept) Letný zeleninový hrniec s mletým jahňacím mäsom (fotorecept) Vaše

V lete dobre padnú zeleninové jedlá kombinované s mäsom.

Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly (fotorecept) Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly (fotorecept) Vaše

Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.

Lievance zo zemiakov a šampiňónov (fotorecept) Lievance zo zemiakov a šampiňónov (fotorecept) Vaše

Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej, tekvicovej, z cukety, karfiolu, paradajok, žltej a zelenej fazuľky, zeleného hrášku a podobne alebo ich podávam samostatne po sýtejšej kyslej smotanovej polievke, pridávam svoj vlastný recept, ktorý si každý môže prispôsobiť podľa seba, je veľmi variabilný.

Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob (fotorecept) Vaše

Bravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u nás doma ju robievam na madarský spôsob, ktorý je odlišný v postupe, obsahuje veľa papriky, je ľahko pikantná a nikdy sa nezahusťuje múkou, má málo šťavy, má výraznú paprikovo - cibuľovú chuť, ide o mimoriadne obľúbenú pochúťku madarskej kuchyne, príprava je rýchla a jednoduchá,recept pridávam pre milovníkov jedál z pečene.

Pesto z rukoly na spaghetti (fotorecept) Pesto z rukoly na spaghetti (fotorecept) Vaše

Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, vlašských orechov, parmezánu a olivového oleja ochutila som týmto pestom spaghetti, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, recept pochádza z talianskej kuchyne.

Živánska v pekáči (fotorecept) Živánska v pekáči (fotorecept) Vaše

Tento svoj recept robievam v lete a na jeseň dosť často, každý má svoj obľúbený spôsob, toto je taká zjednodušená moja pohodlná verzia, obľúbená u nás doma, recept som uerejnila aj s fotkami pred 5 -timi rokmi na toprecepty.sk, pridávam len ako inšpiráciu pre nastávajúce leto.

Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne (fotorecept) Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne (fotorecept) Vaše

Vybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované cesnakom, potreté dijonskou horčicou, okorenené majoránkou a čiernym korením, čím sa mäsko výborne ochutí a pomalým pečením v husacej masti mäsíčko je šťavnaté, mäkkučké, priam sa rozplýva na jazyku, oddeľuje sa samo od kosti, pričom kožička je krásne vypečená pekne do chrumkava.

Teplá nátierka z cukety a camembertu (fotorecept) Teplá nátierka z cukety a camembertu (fotorecept) Vaše

Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná, osviežujúca a raz - dva zasyti, príprava jednoduchá a rýchla.

Moje lečo Moje lečo Vaše

Každý má svoj obľúbený spôsob prípravy leča, ja ho robím takto, recept pridávam ako inšpiráciu do týchto dní.

Pikantné oprážané šampiňóny (fotorecept) Pikantné oprážané šampiňóny (fotorecept) Vaše

Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Letný šalát z valeriánky poľnej (fotorecept) Letný šalát z valeriánky poľnej (fotorecept) Vaše

Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s citrónovo - olejovou zálievkou a posypané petržlenovou vňaťou.

Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi (fotorecept) Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi (fotorecept) Vaše

Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi haluškami.


«1 2 ...43 »



Aktuálne súťaže

Najlepšie nápady mesiaca júl 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v júli.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2015
Ponúkame Vám prehľad najobľúbenejších sladkých i nesladkých receptov v mesiaci júl na Varecha.sk.

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste súťažíme o najobľúbenejší recept v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Zapojte sa aj v auguste do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2015
12
345 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist