najlepšie recepty

Varecha.sk - najlepšie recepty

pusta na fotke

- 64 ročná žena
- Bratislava
- Registrovaná 17. feb. 2011


Pusta - recepty

«1 2 ...34 »

Pikantná šošovica so zemiakmi (fotorecept) Pikantná šošovica so zemiakmi (fotorecept) Vaše

Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo príloha či v malom množstve ako teplé predjedlo. Recept pridávam pre milovníkov strukovín na pikantný spôsob.

Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau (fotorecept) Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau (fotorecept) Vaše

V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken, Knöpfle a inak, ide o cesto z múky, vajec, vody, ktoré sa spracuje na hustejšie liate cesto, vyvaria sa z neho vo vriacej vode halušky a tie sa ešte opečú na opraženej cibuli s rozpusteným syrom, je známych veľa variant, ktoré sú charakteristické pre danú oblasť. Vybrala som rakúsky recept z Pinzgau.

Krupicový zemiakový šterc (fotorecept) Krupicový zemiakový šterc (fotorecept) Vaše

Dnes som listovala v zošite mojej dobrej mamičky, do ktorého si zapisovala staré dobré osvedčené recepty od starej mamy rodiny priateľov z mladosti. Vybrala som jeden jednoduchý rýchly a sýty recept, ktorý sa podobá českým škubánkam či našej kuľaši, ale ako základ sa opraží na domácej masti pšeničná krupica s uvarenými zemiakmi miesto múky, krupica má inú osobitnú charakteristickú chuť. Podáva sa na slano s čalamádou alebo kyslou uhorkou a na sladko s marhuľovým,slivkovým kompotom

Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept) Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept) Vaše

Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a milovníkovi madarskej palóckej kuchyne Kálmánovi Michszáthovi vo svetoznámej reštaurácii Gundel v Budapesti, kde sa stala vychýrenou a obľúbenou polievkou, recept som vybrala z jeho vzácnej kuchárskej knihy.

Šafranová vianočka zo štyroch prameňov (fotorecept) Šafranová vianočka zo štyroch prameňov (fotorecept) Vaše

Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl.

Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Vaše

Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo malé na zahryznutie či ako predkrm, tento recept pochádza zo Španielskej kuchárskej knihy o tapas z Madridu, je to tapas s kozím syrom, cibuľou a cesnakom, ktorý som podávala ako teplé predjedlo.

Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) Vaše

Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, hubami Portobello a jablkom, recept sa mi veľmi páčil, tak som ho vyskúšala a vrelo odporúčam do vašej priazne, vyskúšajte, ak chcete a môžete, recept je naozaj jednoduchý, príprava je veľmi pohodlná, takmer bez práce a výsledkom je neskutočná lahôdka.

Plnené pečené portobello (fotorecept) Plnené pečené portobello (fotorecept) Vaše

Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou.

Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) Vaše

Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko - šunka.

Pletený bič (fotorecept) Pletený bič (fotorecept) Vaše

Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné ako kysnutý kakaový koláč spletený do tvaru biča alebo plnená kakaová vianočka. Tento recept venujem pamiatke mojej drahej starej mamy k jej 110.-tym narodeninám:-) S veľkou láskou na ňu spomínam.

Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny (fotorecept) Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny (fotorecept) Vaše

Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, zdravý a chutný jesenný"eintopf".

Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou (fotorecept) Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza z Libanonu, ktorého kuchyňa je úžasná. V Libanone žijú vedľa seba rôzne národy, Arabi, Francúzi, Židia...iné a rôzne vierovyznania ako židovské, moslimské a kresťanské a iné kultúry, preto je ich kuchyňa veľmi rôznorodá a súperí s francúzskou kuchyňou. Tento recept ma už dávno lákal a nesklamal, je ľahký, svieži a voňavý - odporúčam vám vyskúšať ho :-)

Lahodná paštéta z králičej pečene (fotorecept) Lahodná paštéta z králičej pečene (fotorecept) Vaše

Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene.Pripravila som vynikajúcu paštétu z králičej pečene, ktorá je veľmi jemná a lahodná, vyžadovala výraznejšie paštétové korenie na divinu a na zjemnenie chuti a ľahkú roztierateľnosť som pridala sladkú smotanu a maslo, je to veľká lahôdka.

Vyprážané syrové guľky bez obaľovania (fotorecept) Vyprážané syrové guľky bez obaľovania (fotorecept) Vaše

Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez obaľovania zo dňa 9. februára 2012, ktorý som vylepšila dalšími prísadami a vytvarovala som syrové guľky, ktoré som vypražila v oleji.

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom (fotorecept) Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom (fotorecept) Vaše

Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je ich sezóna v plnom prúde.Recept je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný.

Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí (fotorecept) Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí (fotorecept) Vaše

Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na obed u cisára Franza Jozefa I.-ho, ktorý však obedoval rýchlo a jeho úradníci museli vstať, ked dojedol, obed sa pre nich skončil, aj ked nedojedli, potom sa ponáhľali najesť do hostincov, kde sa im už ušlo miesto len na rohu stola - odtiaľ ten názov. Pripravuje sa silný vývar zásadne z teľacej kvetovej špičky a špikových kostí so zeleninou a z mäsa potom aj hlavný chod, ktorý sa podáva rôzne.

Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka (fotorecept) Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka (fotorecept) Vaše

Skordalia je známa grécka nátierka, pripravuje sa bud zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské orechy alebo mandle, hlavne veľa cesnaku, ochutí sa vínnym octom alebo citrónovou šťavou, soľou, niekde sa pridáva ešte hustý jogurt.Podáva sa ako príloha k rybám, grilovanej zelenine či ako meze sa natiera na chlieb a hrianky,je známych veľa verzií v Grécku, Macedónii a v krajinách bývalej byzantskej ríše, je od domu odlišná. Pridávam verziu s chlebom a jogurtom, výborné využitie starého chleba.

Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi (fotorecept) Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi (fotorecept) Vaše

Rozmýšľala som, ako vylepšiť svoj starý recept na Celkom obyčajné lángoše, je tu sezóna nových dubákov, už mám nazbierané a nasušené, použila som ich ako náplň o lángošov, doplnila som kyslou smotanou a nastrúhhaným syrom Gouda - mali u nás doma na prvej premiére veľký úspech, preto som sa odvážila pridať recept aj pre Vás :-) Prajem Dobrú chuť všetkým priaznivcom, ktorí sa rozhodnú ich vyskúšať. :P

Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Vaše

V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka na šampiňónoch, zasýtilo i zahrialo.

Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept) Vaše

Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)


«1 2 ...34 »



Otvor chladničku

Súťaže

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

SÚŤAŽ: Láska na karí + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Zážitky s jedlom

Sovka62: Perky s Vierkou

Tento zážitok mi pripomenul @mesiar50, svojím receptom na perky. Prázdninovala som u tety. Bývali vtedy ...

Jozka2: Vysoke Tatry

Ked tak sledujem nasu varechacku@Mijaita ako si to tam v Tatrach brazdi hore dole/v ...

Emery: VARÍME V SOBOTU :-)

Ako každý deň, dnes sobota sa pýtam doma: Kamilka, čo bude dnes dobrého? Kamilka ...

Jozka2: Metrovy kolac

Ked sa sem tam objavuju Metrove kolace chcem sa s vami podelit o moj ...

Gubics: Moje neblahé skúsenosti s HYDKO Topoľčany

Kúpila som si horné kuracie stehná , na vyprážanie. Vyberiem prvý kus z krabice, ...

Diskusie

Varenie: Prosim o radu

Kdysi jsme dostali maso z divocaka samce a vyskvarene sadlo - mast, bylo to ...

Rôzne: Je to nechutné!

Otvorim si recept v mojej kuchárskej knihe a hneď vedľa krásneho koláčika sa mi ...

Varenie: potravinarske farby

vedeli by ste mi prosim poradit internetovy obchod s cukrarskymi potrebami, kde by som ...

Rôzne: Neuveriteľná štatistika. (pre pobavenie!)

Priatelia. 11.09.2014 bol dňom, keď som sa dožil tridsiateho ôsmeho (38.) roku spoločných dní prežitých ...

Varenie: Turecký med s mandľovými lupienkami

Inzercia



Páči sa vám Varecha.sk?