najlepšie recepty

Varecha.sk - najlepšie recepty

pusta na fotke

- 64 ročná žena
- Bratislava
- Registrovaná 17. feb. 2011


Pusta - recepty

«1 2 ...35 »

Morčacia pečeň na šalvii, jablkách a Cabernet Sauvignon (fotorecept) Morčacia pečeň na šalvii, jablkách a Cabernet Sauvignon (fotorecept) Vaše

Morčacia pečeň je lahôdka, teraz som ju pripravila na šalvii, jablkách a suchom červenom víne Cabernet Sauvignon. Recept pridávam pre milovníkov pečene.

Pomaly pečené marinované bravčové pliecko (fotorecept) Pomaly pečené marinované bravčové pliecko (fotorecept) Vaše

Mala som krásne bravčové pliecko, husto som ho prešpikovala cesnakom, osolila, preliala olejom, marinovala v domácom pálivom paprikovom kréme Erős Pista po mojom, piekla som ho na domácej bravčovej masti pomalým pečením na 120 stupňoch C až po dobu 5 - tich hodín, posledných 15 minút na funkcii gril, výsledkom bolo voňavé lahodné šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ktoré sa priam rozplývalo na jazyku, s chrumkavou pikantnou kôrčičkou na povrchu.

Kyslá kapusta na karameli a Chardonnay (fotorecept) Kyslá kapusta na karameli a Chardonnay (fotorecept) Vaše

Včera som piekla perfektné mäsko a zaslúžilo si kvalitnejšiu prílohu, siahla som po domácej sudovej kyslej kapuste, ktorú som pripravila na karameli a na Chardonnay, recept sa vydaril a k mäsku sa výborne osvedčil, pridávam pre záujemcov o túto úpravu.

Biber Dolmasi - turecké plnené papriky (fotorecept) Biber Dolmasi - turecké plnené papriky (fotorecept) Vaše

Biber Dolmasi sú plnené papriky, ktoré sú veľmi obľúbené v celom Turecku, je to ľahké, svieže jedlo, ktoré má mnoho variant a takpovediac je jej náplň odlišná v niečom od domu k domu. Táto plnená paprika sa ešte v stredoveku počas vlády Ossmanskej ríše vdaka Turkom dostala do celej Európy, rozšírila sa aj u nás na Slovensku, kde je známa už v inej podobe, milujú ju takmer všetci a všade na svete.

Kuracia pečeň na údenej paprike a údenej slanine z mangalice (fotorecept) Kuracia pečeň na údenej paprike a údenej slanine z mangalice (fotorecept) Vaše

Dnes som som robila takú rýchlovku z kuracej pečene, ktorú som obalila v múke, vypražila na husacej masti a vylepšila údenou paprikou a údenou slaninkou z mangalice - je to pochúťka :-) Recept pridávam pre všetkých milovníkov pečene.

Staromaďarská jablková štrúdľa (fotorecept) Staromaďarská jablková štrúdľa (fotorecept) Vaše

Toto je náš starý rodinný recept, ktorý sa dedil z prababičky, cez babičku, mamu až skončil u mňa, do jablkovej štrúdle sa dáva strúhanka, ale opražená na masle, jablká sa nestrúhajú, ale krájajú na malé plátky, pridávajú sa hrozienka namočené v rume a opražené na hrubo posekané orechy. Ponúkam recept priaznivcom chutnej voňavej a chrumkavej štrúdle s kúskami jablka.

Vyprážané kuracie krídelká plnené kuracou pečeňou (fotorecept) Vyprážané kuracie krídelká plnené kuracou pečeňou (fotorecept) Vaše

Spomenula som si na dobrotu mojej drahej dobrej starej mamy, ktorou ma rozmaznávala v detstve na nedeľný obed, ponúkam jej skvelý recept.

Domáci biely chlieb s mliekom (fotorecept) Domáci biely chlieb s mliekom (fotorecept) Vaše

Dnes som pridala do kvásku na domáci chlieb aj mlieko a výsledkom bol jemnejší a chutnejší biely chlieb. Pridávam další recept z mojej série domácich chlebov, možno príde vhod niekomu z Vás :-)

Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée (fotorecept) Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée (fotorecept) Vaše

Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila som ju na lôžko z miešanej zeleniny, ktorú som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, posypala rozmarínom, aj zeleninu, všetko som preliala Kláštorným bielym vínom cuvée, domácim vývarom, olejom a upiekla. Zelenina bola zároveň vynikajúcou prílohou. Inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou, ponúkam recept.

Pikantná šošovica so zemiakmi (fotorecept) Pikantná šošovica so zemiakmi (fotorecept) Vaše

Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo príloha či v malom množstve ako teplé predjedlo. Recept pridávam pre milovníkov strukovín na pikantný spôsob.

Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau (fotorecept) Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau (fotorecept) Vaše

V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken, Knöpfle a inak, ide o cesto z múky, vajec, vody, ktoré sa spracuje na hustejšie liate cesto, vyvaria sa z neho vo vriacej vode halušky a tie sa ešte opečú na opraženej cibuli s rozpusteným syrom, je známych veľa variant, ktoré sú charakteristické pre danú oblasť. Vybrala som rakúsky recept z Pinzgau.

Krupicový zemiakový šterc (fotorecept) Krupicový zemiakový šterc (fotorecept) Vaše

Dnes som listovala v zošite mojej dobrej mamičky, do ktorého si zapisovala staré dobré osvedčené recepty od starej mamy rodiny priateľov z mladosti. Vybrala som jeden jednoduchý rýchly a sýty recept, ktorý sa podobá českým škubánkam či našej kuľaši, ale ako základ sa opraží na domácej masti pšeničná krupica s uvarenými zemiakmi miesto múky, krupica má inú osobitnú charakteristickú chuť. Podáva sa na slano s čalamádou alebo kyslou uhorkou a na sladko s marhuľovým,slivkovým kompotom

Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept) Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept) Vaše

Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a milovníkovi madarskej palóckej kuchyne Kálmánovi Michszáthovi vo svetoznámej reštaurácii Gundel v Budapesti, kde sa stala vychýrenou a obľúbenou polievkou, recept som vybrala z jeho vzácnej kuchárskej knihy.

Šafranová vianočka zo štyroch prameňov (fotorecept) Šafranová vianočka zo štyroch prameňov (fotorecept) Vaše

Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl.

Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Vaše

Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo malé na zahryznutie či ako predkrm, tento recept pochádza zo Španielskej kuchárskej knihy o tapas z Madridu, je to tapas s kozím syrom, cibuľou a cesnakom, ktorý som podávala ako teplé predjedlo.

Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou (fotorecept) Vaše

Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, hubami Portobello a jablkom, recept sa mi veľmi páčil, tak som ho vyskúšala a vrelo odporúčam do vašej priazne, vyskúšajte, ak chcete a môžete, recept je naozaj jednoduchý, príprava je veľmi pohodlná, takmer bez práce a výsledkom je neskutočná lahôdka.

Plnené pečené portobello (fotorecept) Plnené pečené portobello (fotorecept) Vaše

Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou.

Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) Vaše

Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko - šunka.

Pletený bič (fotorecept) Pletený bič (fotorecept) Vaše

Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné ako kysnutý kakaový koláč spletený do tvaru biča alebo plnená kakaová vianočka. Tento recept venujem pamiatke mojej drahej starej mamy k jej 110.-tym narodeninám:-) S veľkou láskou na ňu spomínam.

Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny (fotorecept) Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny (fotorecept) Vaše

Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, zdravý a chutný jesenný"eintopf".


«1 2 ...35 »



Otvor chladničku

Súťaže

Súťaž na október o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

Súťaž na október o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v októbri hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Zážitky s jedlom

Redakcia: Varecha.sk má 5 rokov a 4,7 milióna receptov v kuchárskych knihách

Dnes je to presne 5 rokov, čo sa narodila internetová stránka Varecha.sk, predtým sme ...

Alex37: Originálne darčeky od chlapa.

Môj chlap má všetko... myslím tým, výšku váhu a ostatné pozemské náležitosti, ale fantáziu...tak ...

Marcel83: Nálepky na koreničky

Varecháči. Dnes som dostal nové koreničky od manželky, tak som si vyrobil nálepky, vytlačil ...

Jozka2: Dodatok k LEPKACOM

Majte prosim strpenie so mnou,zabudla som na jeden vazny symptom,ktory stoji za spomenutie.Zacal ma ...

Jozka2: Lepkaci

Rada by som podotkla,ze ak sa vam bude zdat moj clanok nezazivny prosim ...

Diskusie

Varenie: Zlatý klas

Krémy do rezov robievam často zo zlatého klasu. Posledné tri razy, ako som varila ...

Varenie: Bramborové koule

Nedávno tu byly, na foto, takove krasné, lesklé, nevím kdo je pachatelem, psalo se ...

Rôzne: pohánková múka za dobrú cenu

Ahojte, prosím Vás o radu, kde nakupujete pohánkovu múku či už e-shopy alebo predajne ...

Rôzne: cena orechov

prosim vas aka je cena orechov vylupane ale aj nevylupane chcem kupit a ...

Rôzne: Radosť pozerať

Inzercia



Páči sa vám Varecha.sk?