Prečo je varenie dvojaké umenie
K vareniu ma teda priviedla konzumácia nenávidených suchých rožkov. Preskočím pár rokov a chcem ešte predtým, ako sa vrátim do mojich...
Nič na svete neškodí viac ako suché rožky
Ponúkam vám skutočný srdcervúci príbeh. Na jeho konci bolo veľké odhalenie: hlad je síce najlepší kuchár, ale mne nenavarí. Preto...
Modré párky v Tajge a experimentálna ruská horčica
Ako to píšem pri recepte - šašliík nie je len pečené mäso, je to rituál. A hlavne ak Vás pozvú na šašlik na Sibíri!...
Baranie vajcia - Kavkazský delikates
Tento príbeh mi rozpovedal môj dobrý priateľ, neurochirurg, zberateľ pivových etiketiek z malého podmoskovného mestečka. V mladosti spravil chybu, vzdelanie si rozšíril o...
Susľatina - mäso zo sysľa
Predaj mäsa bola v CCCP zvláštna kapitola. To ste si vystáli rad, mäsiar sekal za radom čo prišlo, zabalil to do novín, povedal...
O prvom kole súťaže a odstraňovaní detských chýb
Varecha. sk má za sebou prvý týždeň existencie. Napriek tomu, že náš interný zoznam chýb, ktoré treba odstrániť, má asi 30 bodov (a...
S čeľusťami na Čeľuste
O tom, že láska skutočne ide cez žalúdok, alebo že mu aspoň sčasti pomáha, som sa presvedčil dlho po mojej tridsiatke, keď som...
Taký obyčajný obed v Londýne
Služobná cesta v Londýne, do odletu O´Learyho dobytčáku pol dňa voľného času. Povinné nákupy darčekov na Oxford street, potom presun podzemkou a prechádzka po...
Nákupné utrpenie
Hoci rád varím a potrpím si na dobré jedlo, v kuchyni sa vôbec nerealizujem tak často, ako by som chcel a mohol. OK, ...
Moje prvé žabie stehienka
Je fajn občas vybočiť zo zabehnutých koľají a vyskúšať niečo nové, tak trochu netradičné. Čo sa týka jedál, patrím skôr medzi zástancov tradičnej slovenskej,...