/ 414. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Jablkové rezy starej mamy

    Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a postrúhanú kôru z umytého citróna, premiešame, v strede zmesi urobíme nožom jamku a vyklopíme do nej 2 celé vajcia.

  • Recept bez obrázku

    Snehový koláč

    Všetko dáme spolu do misky a vyšľaháme. Dáme na plech, natrieme dobrým lekvárom a dáme zapiecť

  • Recept bez obrázku

    Koláč s kyslým mliekom

    Cukor, múku a sódu vymiešame v mlieku a primiešame kakao a hrozienka. Zmiešame všetko spolu a pridáme olej.

  • Recept bez obrázku

    Rýchly perníkový koláč

    Všetky suroviny spolu vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Jablkový koláč s vlašskými orechmi

    Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový hrnčekový koláč

    Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.

  • Recept bez obrázku

    Neťahaný jablkový závin

    Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti.

  • Recept bez obrázku

    Jablková štrúdľa

    Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme hladké cesto.

  • Bábovka s olejom

    Bábovka s olejom

    Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.

  • Recept bez obrázku

    Mrežovník

    Zo všetkých surovín (buď použijeme maslo, alebo margarín) okrem džemu rukou vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kysnuté koláčiky

    Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

  • Recept bez obrázku

    Skalický trdelník

    Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  • Bratislavské rožky

    Bratislavské rožky

    Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

  • Recept bez obrázku

    Makový koláč so slivkami

    Zo surovín zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový koláč z kysnutého cesta

    Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto. Dáme ho do tepla vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Klasické pečené buchty s lekvárom

    Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do pečiva a kvások. Kvások pripravíme tak, že z mlieka si odlejeme asi 50 ml, trochu ho prihrejeme, aby bolo vlažné, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Tradičný veľkonočný koláč

    Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky vyhĺbime v strede jamku. Do jamky rozmrvíme droždie, posypeme ho cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme chvíľu kysnúť. Potom pridáme rozpustené vlažné maslo a polovicu...

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové tyčinky

    Suroviny spolu zmiesime, cesto necháme v chlade cez noc.

  • Recept bez obrázku

    Jemný jablčník

    Najprv si pripravíme cesto tak, že vajcia rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame múku a prášok do pečiva, potom striedavo múku a postrúhané jablká, hrozienka a mleté orechy

  • Linecké srdiečka

    Linecké srdiečka

    Múku, práškový cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, žĺtky a jedno vajce a maslo nastrúhané zmiešame.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist