Pohánka

Nutričné energetické hodnoty - Pohánka (100g)

Energia
1478
KJ
Kalórie
360
kcal18%
Sacharidy
73.6
g32%
Tuky
2.5
g3.57%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny pohánka.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú pohánka:

«1 2 ...5 »
Pohánková polievka s bryndzou Pohánková polievka s bryndzou Vaše

Znova ďalší experiment, ktorý nám celkom zachutil.

Zimná pohánka (fotorecept) Zimná pohánka (fotorecept) Vaše

Pozerám že s pohánkou sa v poslednej dobe vrece roztrhlo, tak aj ja teda pridávam svoju štipku :) Toto je úplne jednoduché jedlo, možno ani nikoho neohúri, ale ja ho zbožňujem...a so mnou už polovica kamarátov :D Úplne najúžasnejšie je s domácou kyslou kapustou priamo zo suda...a ešte keď to doplníte pohárom vody z kapusty tak ste dokonale nabití vitamínmi a pripravení na zimné poveternostné podmienky ;)

Polievka na zahriatie Polievka na zahriatie Vaše

Zopár surovín a rýchla príprava :)

Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) Krúpy a pohánka s mäsovými guľkami na leče (fotorecept) Vaše

Možno to poznáte blíži čas kontrol u lekárov a treba aspoň dva týždne sa stravovať striedmo. Keď je po kontrolách hurá a ďalej ani nehovorím. Zmeňte vlka na barana nech trávu papa, že je zdravá. So mnou je to tiež tak nejak. Tak som si uvaril zdravé jedlo. No aspoň kúsok mäsa k nemu, nech nedostanem šok bez neho.

Pohánka so špenátom a hubami Pohánka so špenátom a hubami Vaše

Ďalšia inšpirácia pre prípravu pohánky, viem, že nevyzerá veľmi fotogenicky, ale chuť stojí za to.

Pohánka s kyslou kapustou Pohánka s kyslou kapustou Vaše

Pohánku prepláchneme, varíme v osolenej vode, ktorá je jej 1,5 násobok po dobu 7 - 8 minút. Prikrytú necháme dôjsť 20-30 min. Na cibuľke a olivovom oleji opečieme drvený cesnak, šampiňóny( lesné huby), údené tofu,pridáme kyslú kapustu a majorán. Zmiešame s pohánkou a podávame.

Pohánkové fašírky (fotorecept) Pohánkové fašírky (fotorecept) Vaše

Raz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť a tak som si začal kuchtiť po svojom. Hlavná je samozrejme vynikajúca pohánka, na to som nezabudol... :-)

Pohánkové fašírky Pohánkové fašírky Vaše

Inšpirovala som sa ahľa tuto http://varecha.pravda.sk/recepty/pohankove-karbonatky-/47662-recept.html , keď som mäso nechcela ani vidieť :D A keďže na mäsových fašírkach mam najradšej ryžu, prispôsobila som si to mojím chúťkam.

Zapekaná pohánka s ovocím Zapekaná pohánka s ovocím Vaše

Mala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som robila bez pridaného cukru, ale samozrejme závisí na vás, ak máte radi sladšie.

Pohánka s makom a jabĺčkom Pohánka s makom a jabĺčkom Vaše

Túto mňamku v podobe pohánky s makom a jabĺčkom si robím na raňajky. Raňajky plné bielkovín, vlákniny a vitamínov... Super štart do nového rána. Príprava je veľmi jednoduchá a verím, že Vám to bude chutiť tak isto ako mne :)

Pohánkové rizotto Pohánkové rizotto Vaše

Naozaj chutný a veľmi zdravý recept! Vyskúšajte ho aj vy :)

Pohankové palacinky Pohankové palacinky Vaše

Máte radi palacinky? Aj ja. Ale tie klasické som už dávno nerobila - teraz obľubujem pohankové. Sú bez lepku, vajec, pridaného cukru a na prípravu netreba olej. Na cesto stačia tri ingrediencie. Zvláštne, však? Chutia výborne - ale ak pri slove pohanka krčíte nos, zrejme ste mali doteraz šťastie len na hnedú pohanku. Hnedá pohanka bola tepelne upravovaná a má výraznú chuť aj pach...vlastne ju tiež veľmi nemusím. Pohanka, ktorú používam je svetlá - neupravená tepelne.

Pohánkovo-zeleninové rizoto Pohánkovo-zeleninové rizoto Vaše

Pohánka je vďaka svojmu obsahu zaraďovaná aj medzi najzdravšie potraviny na svete. Zatracovaná obilnina totiž obsahuje veľmi cenný flavonoid rutín.Vďaka nemu nedochádza vo vašom tele ku oxidácii vitamínu C a pôsobí tak ako ochrana vašich ciev pred voľnými radikálmi a vznikom rakoviny. Vďaka svojmu bezlepkovému zloženiu je pohánka vhodná aj pre ľudí stravujúcich sa podľa bezlepkovej diéty. Pohanka sa dá využiť na sladko, aj na slano.Tento recept som si vymyslela sama.

Hŕstková polievka Hŕstková polievka Vaše

Tento recept som našla kedysi v kalendári a odvtedy ju robievam k sladkým jedlám. Je to skromná, dobrá a sýta polievka.

Jesenné košíčky s pohánkou (fotorecept) Jesenné košíčky s pohánkou (fotorecept) Vaše

už dávnejšie som dostala 2 balíky veľkých cestovín a jednu možnú verziu som nedávno vyskúšala.

Pečené kuře se zelím a pohankou (fotorecept) Pečené kuře se zelím a pohankou (fotorecept) Vaše

Kuře jsem důkladně propláchnul a vyřezal z něho prsa, ty budou jindy a jináč. Jednu hrst pohanky jsem si povařil. Zatím co se vařila pokrájel jsem slaninu nadrobno a rozpustil v kastrolku, přidal jemně nasekanou menší cibuli a nechal ji zesklovatět. Pak přišla na řadu pokrájená maďarská klobása. Krásně pustila barvu a rozvoněla čtyři patra nahoru. Všechno jsem to propojil s vařenou pohankou, malinko muškátovýho květu a žádný koření už není třeba Jen lehce přisolit – podle chuti. Nechal jsem to vychladnout. Nacpal pod kůži do vyprázdněného prostoru, uzavřel. Kuře osolil, okmínoval. Nachystal si pekáč. Cibuli posekal nahrubo, přidal hořčičný semínko, malinko kmínu, nový koření a vavřín. Přelil vývarem, posadil kuře a šup do vyhřáté trouby na 250°C. Jsem spořivý typ, tak jsem do trouby přidal i hrneček s pohankou zakrytou vodou (1 díl pohanky 2 díly vody). Když kuře začalo lehce chytat barvu, vyndal jsem ho z pekáče, přidal zelí a pohanku z hrnka, promísil a posadil na to kuře. A zpátky do trouby. Zakryl jsem vrchním dílem pekáče a ponechal osudu. Chvíli před dopečením jsem kuře vybral ze spodního dílu pekáče a obrácené dopekl, aby mělo barvu ze všech stran.

«1 2 ...5 »


Magazín

Valentínske raňajky: Začnite deň s romantikou
Raňajky do postele nemusia znamenať len posteľ plnú omrviniek. Inšpirujte sa romantickými receptami a deň začnite príjemne nielen na Valentína.

Francúzska kuchyňa: Obraz kultúry a dejín
Francúzsko je zem oplývajúca kulinárskymi tradíciami už niekoľko storočí. O jeho gastronomických špecifikách nám napísala naša Varecháčka Chorvatka, ktorá v tejto krajine dobrého jedla a vína žije už 45 rokov.

Čím prekvapiť svojho partnera na Valentína?
Vlastnoručne pripravené pralinky isto potešia. Ponúkame jednoduchšie i zložitejšie návody na ich prípravu. Na úvod sa zásobte dostatočným množstvom kvalitnej čokolády a môžete začať.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Január
Február 2016
1234567
89 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Aktuálne súťaže Varechy

Najlepšie nápady mesiaca január 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca január 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

Súťaž o nový kalendár Pečieme s láskou 2016 + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Patríte k maškrtníkom, ktorí nielen radi ochutnávajú, ale aj sami pripravujú lahodné dezerty v kuchyni? Dobrý recept však vie potrápiť nejednu gazdinku. S  kalendárom Dr.Oetker 2016 máte po ruke každý mesiac detailne popísaný originálny recept s krásnou fotografiou, s ktorým pečenie zvládne aj kuchársky začiatočník.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2016
Zákusky, pečivo i chutné mäsko. Pozrite sa, ktoré recepty získali vašu najväčšiu priazeň v januári.

Súťaž na február o najlepší recept
Súťažte s nami! Pokračujeme v hľadaní najlepšieho receptu mesiaca. Pridajte na Varecha.sk nový recept a budete automaticky zaradení do súťaže o pekné ceny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2016: Čokoládový Valentín Čokoládový Valentín
Časopis Varecha v piatok 12. februára v denníku Pravda.


TOPlist