Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)
Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.
Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska
Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...
Jahodové makrónky
Jahodové som jednoducho musela vyskúšať. Po dlhšej dobe talianskou metódou s cukrovým sirupom. A konečne...
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Kuřecí galantina
Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.
Jednoduché francúzske makrónky
Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový...
Mandarínkovo-pomarančové makrónky
Veľmi som chcela vyskúšať túto príchuť. Recept na plnku som nikde nenašla, tak som si vymyslela svoju. A nesklamali ma - aj keď vizuálne majú značné rezervy, chuťovo sú výborné....
Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Camembert so šunkou zapečený v lístkovom ceste
Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Ideálny pre začínajúcich kuchárov, nedá sa na ňom...
Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami
Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...
Matcha makrónky s malinovou a čoko-pepermintovou ganache
Lahodné, prírodné, bez umelých farbív. Zasa mi zvýšili bielky, tak som sa rozhodla...
Čokoládové makrónky s malinovou ganache
Čokoláda a maliny sú mojou obľúbenou chuťovou kombináciou. Aj keď som si po sviatkoch povedala, že aspoň dva mesiace nič nebudem piecť, nedalo mi, keďže v chladničke sa mi už týždeň "povaľovali" zvyšné dva bielky....
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
Karamelové èclairs
Po veľmi, veľmi, veľmi dlhej dobe som sa opäť odhodlala na odpaľované cesto - priznám...
Čokoládové makrónky
Vždy som obdivovala malé farebné koláčiky - makrónky. Pár krát som ich vyskúšala. Páčila sa mi ich farebnosť a chuť....
Francúzske medovo-makové krémové rezy
Tento zákusok som piekla na začiatku môjho príchodu na Varechu.sk. Vtedy som bola ešte ťarbavá a preto som skúsila upiecť znovu tento zákusok, ale suroviny som si prispôsobila k môjmu terajšiemu plechu....
Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....
Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...
Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....
Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...
Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...
Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...
Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...
Lieskovcové makrónky
Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ...
Citrónové makrónky
Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Francúzsky pomarančový koláčik
Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...
Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...
Smažené bravčové nožičky
Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je...
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...