Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
venti
„Morčacie fašírky pečené v rúre”
Len varovanie pre nováčikov, ktorí by chceli tento recept vyskúšať, ako moja juniorka, ktorá je teraz sklamaná - NEDÁVAJTE 2 VAJCIA. Na 0,5 kila mäsa je to strašne veľa. Bude z toho tekutá brečka, do ktorej BUDETE potrebovať veľa múky na zahustenie, lebo z tekutiny guľky nevytvarujete. 200 gramov určite. A to zmení textúru aj chuť - a s množstvom zbytočnej bielej múky určite nebudú zdravšie.
kucharka
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024”
Ja som si ale ešte viac pochutila na pečenom karfiole : nakrájala som karfiol na plátky, posolila a pokorenila, dobre posypala zmesou korenín ( tento raz to bol za’atar ) a trochu oliv.oleja. Rúra na asi 15-20min, podľa hrúbky karfiolu.
K tomu omáčka zo smotany ( alebo hustého gréckeho jogurtu ) a jemne dochutená. Väčšinou robím s modrým syrom ( Niva … ) ale tentokrát som nemala, tak som dala karí.
Je to dobrota.


bugout
„Kura na paprike”
Keď vidím slovo influencer/ka je mi nevoľno.... Dievča kašli na zátrepku a múku opraž s cibuľou. A určite použi slepačí vývar nie zeleninový, nech to má kuraciu chuť a nie zeleninovú.... A keď mixuješ a dávaš cibuľu v zásade múku kľudne vypusti, prípadne prihoď k cibuli aj červenú papriku.
bugout
„Pečené papriky (fotorecept)”
Ja som robil cez víkend tiež, prvý krát..... Ale inak. Len som ju upiekol v trúbe pod grilom, priam spálil (do čierna), ošúpal, nakrájal a naložil do olivového oleja s cesnakom a trochou soli. Je to úžasné. A samozrejme táto je tiež určite výborná
bugout
„Kuracie Kung Pao”
@bekla (13.2.2024 10:53)
Ja sa teším z komentárov a diskusie o receptoch a varení, preto som tu.... Ale naozaj som sa nikde nestretol, že by sa ako náhrada za chinkiang použil náš klasický ocot teda kvasný liehový. Priznám sa, že mňa jeho smrad vyslovene odpudzuje a doma ho asi ani nemám. Ak by som chcel do kung pao alebo čohokoľvek pridať niečo kyslé idem v prvom rade po citróne alebo japonskom mizkan ryžovom octe, je lahodný bez agresívneho smradu nášho octu.... Ale pri tom chinkiangu ide podľa mňa skôr o chuť ako to, že je kyslý. Apropo mne vadí a nepoužívam ho, možno z dôvodu ako si písala použil som ho veľa. Ja kupujem ochutený čierny ocot Perle river bridge, má úžasnú chuť a krásne vonia....
kayoline
„Ovocná torta s černicovým želé (fotorecept)”
Niečo tomu chýbalo. Korpus mi vôbec nenarástol, pri chladnutí sa extrémne zmenšil. Z priemeru mi zobralo 1,5cm a na výšku bol na koniec ani nie 4cm. Použila som 24cm panvicu a presne som postupovala podľa receptu. Rovnako zle to dopadlo s černicovým "želé". Po vliatí som tortu dala schladiť na noc a na ráno som spravila krém, ten sa podaril. Predtým než som krém navrstvila na želé" som si všimla že je úplne tekuté. Tortu som teda nedokončila. Korpus" a želé" už 3 dni jem s jogurtom. Mala som sa nehádať so sama sebou "tomu netreba želatínu, veď v recepte je zlatý klas" a "prášok do pečiva v recepte nie je", a počúvať čo mi rozum hovorí. Bolo veľmi blízko k tomu, aby recept zostal uložený v KK ale nevydalo.
bugout
„Teriyaki losos (videorecept)”
Odporúčam skôr na panvici, je to rýchlejšie a podľa mňa efektívnejšie, záleží aj od množstva.... Ak máte teriyaki omáčku je zbytočné miešať ju s hoisin a čímkoľvek ďalším.... Nehovorím, že je to zlé, ale zbytočné.... Opiecť lososa na panvici (ak chceme obalime v múke). Najskôr kožou dole. Potom otočiť a podliať omáčkou... A nechať dorobiť. Marinovať v zásade tiež netreba. Ešte k tej teriyaki, je to hotový produkt, ktorý má všetko čo ma mať ďalšie miešanie je zbytočné. Je to ako zmiešať bbq omáčku od dvoch výrobcov, nič to nepokazí ale skrátka to netreba.
Mäspoma
„Bazový sirup”
@paces (23.4.2024 17:13)

Mrzí nás, že vám recept nesadol. Za receptom si stojíme - jednak je rozdiel v tom, či použijete bazu alebo prvosienku (chuťový profil týchto dvoch liečivých rastlín je výrazne odlišný, pridaním medovky a mäty ako je uvedené v recepte sa ešte viac mení). Ale predovšetkým, je to sirup, ktorý sa následne používa riedený vodou (1 diel sirupu / 10 dielov vody). Celkový objem tekutiny, ktorú zo sirupu pripravíte po nariedení vodou je cca 30 litrov, 100 g kyseliny citrónovej je primerané množstvo, pretože sirup sa nekonzumuje v koncentrovanej podobe. Navyše plní úlohu konzervačného prostriedku, aby ste sirup, ktorý sa nevarí, mohli uskladniť čo najdlhšie.