Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 32 najnovší komentár dnes 10:57
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 32 najnovší komentár dnes 10:57
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 33 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 32 najnovší komentár dnes 10:57
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Obrátené jahodové koláčiky z lístkového cesta +video
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Chlieb vo vajci s krevetami a avokádom +video
- Pečená ryža s mäsovými guľkami +fotopostup
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
- Ostré mäso na hriankach +fotopostup
- Banánový chlebík
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Jednoduchá biela veľkonočná polievka VIDEO
- Kokosové ježe s lekvárom VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
@bugout
Ďakujem za milé komentáre. Tak nech nám chutí 😊
Vždy je čas začať 😃
Určite chutí fajnovo.
Môj muž zje karfiol iba surový, ale toto by snáď aj on vzal na milosť:)
Budem musieť vyskúšať!
K tomu omáčka zo smotany ( alebo hustého gréckeho jogurtu ) a jemne dochutená. Väčšinou robím s modrým syrom ( Niva … ) ale tentokrát som nemala, tak som dala karí.
Je to dobrota.
Panenka skákavá …. :-))
Toto mám rada, dávno som nemala a dala by som si aj za dva taniere.
Dobre si veru navarila!
Ja sa teším z komentárov a diskusie o receptoch a varení, preto som tu.... Ale naozaj som sa nikde nestretol, že by sa ako náhrada za chinkiang použil náš klasický ocot teda kvasný liehový. Priznám sa, že mňa jeho smrad vyslovene odpudzuje a doma ho asi ani nemám. Ak by som chcel do kung pao alebo čohokoľvek pridať niečo kyslé idem v prvom rade po citróne alebo japonskom mizkan ryžovom octe, je lahodný bez agresívneho smradu nášho octu.... Ale pri tom chinkiangu ide podľa mňa skôr o chuť ako to, že je kyslý. Apropo mne vadí a nepoužívam ho, možno z dôvodu ako si písala použil som ho veľa. Ja kupujem ochutený čierny ocot Perle river bridge, má úžasnú chuť a krásne vonia....
Toto sú klasické pšeničné nie ryžové. Ryžové sa inak pripravujú. A pokiaľ ide o opekanie. Sú dva druhy chow mein (opekané a opekajú sa do chrumkava a výsledné jedlo je suchšie) a lo mein (tzv. miešané tie sa len premiešajú a sú šťavnaté)
Mrzí nás, že vám recept nesadol. Za receptom si stojíme - jednak je rozdiel v tom, či použijete bazu alebo prvosienku (chuťový profil týchto dvoch liečivých rastlín je výrazne odlišný, pridaním medovky a mäty ako je uvedené v recepte sa ešte viac mení). Ale predovšetkým, je to sirup, ktorý sa následne používa riedený vodou (1 diel sirupu / 10 dielov vody). Celkový objem tekutiny, ktorú zo sirupu pripravíte po nariedení vodou je cca 30 litrov, 100 g kyseliny citrónovej je primerané množstvo, pretože sirup sa nekonzumuje v koncentrovanej podobe. Navyše plní úlohu konzervačného prostriedku, aby ste sirup, ktorý sa nevarí, mohli uskladniť čo najdlhšie.
Netreba sa báť upiecť... ďakujem za príjemný komentár.
Medové pláty si môžeš upiecť v predstihu nechám na plechu, zakryjem...Ja to viem urobiť skoro vždy a tak len krém a lekvár...Som rada, že sa recept páči a našla si sivčas prečítať a poslať komentár... Ďakujem.