Opitá vianočka .

stefanm - fotkastefanm, 18. októbra 2013
Toto sa mi stalo včera .
Mám domácu pekáreň . Často ju používam na pečenie chleba , prípravu cesta a pod . A pretože manželka je opäť na diéte , tak som sa rozhodol , že si upečiem niečo ako vianočku . Našiel som si recept a keďže tam bolo uvedené , že treba pridať aj dva PL hrozienka , tak som zo sklíčka kde máme v rume namočené hrozienka chcel len tak , od oka ich tam nasypať . Ale spolu s hrozienkami sa mi do nádoby v ktorej som už mal mlieko , cukor , soľ prelialo skoro dva deci rumu !!! Tak som tam pridal múku a droždie , pekárnička za dva hodiny vykonala čo mala a keď som hneď večer , ešte teplú „vianočku“ ochutnal , tak som sa jej nevedel dojesť . Takú rumovú fajnotku som ešte nejedol .

Teraz idem kúpiť dvojdecovku rumu a doliať do hrozienok aby ma „pani domu“ neupodozrievala , že už pijem aj rum z hrozienok . Takže rada nakoniec : hrozienka pridávajte do jedla s PL .
@zareaguj


Diskusia k článku

luss44
pekná príhoda hneď takto na začiatku dňa poteší a rozosmeje :) verím že vianočka chutila, fajne voňavá :)))
rela
stefanm a skutočne to bola iba náhoda, alebo ...? :-)
irenaw
no počkaj, nemala tá posledná rada znieť: "hrozienka pridávajte do jedla aj s rumom!" ??? veď si sa jej nevedel dojesť ;-)
tiginko
rum v koláčoch nikdy nie je na škodu, skôr naopak :-)
pipnat
a recept na tú vianočku máte z varechy?robila som jeden odtiaľto, len mi vyšla taká suchá, dokonca kôrku ako chlebík mala, pritom som dala program na sladké...
jakamaka
Vďaka za tip... často robievam vianočku, niekedy s hrozienkami, niekedy bez hrozienok /vnučka nemá rada hrozienka/, niekedy odoberiem z cesta a do tej trošky pridám aj kakao, aby bola "v reze" mramorová... už som robila aj so škoricou, aj s "tajomstvom" v podobe nutely ...ale naliať do nej 2 deci rumu ma ešte nenapadlo :):):):):) -určite vyskúšam, lebo ten rum vianočku určite len dobre ochutí -veď sám priznávaš, že bola fajn.
sovka62
Aj moja pekárňová vianočka bola suchá ako trúd. Že by tam chýbal ten rum!? Stojí za vyskúšanie.
silvi
tomu neverim. ved si tam ani nedal ziadne hrozienka. predna hora to isti xixixiix
kuchticka
Stefanm, tak na tuto dobrotu si nikoho z nas nepozval, neostava nic ine iba si upiect sama. Dal si dobry tip. Dufam, ze tie hrozienka zasa plavaju v rume, aby bolo z coho piect nabuduce.
mijaita
Tohle nemuzu nikdy udelat!! U me jakekoliv rozinky nevydrzi do druheho dne!! :-)



 



TOPlist