Kuracie stehienka Piri-piri s prílohou zo sladkých zemiakov s feta syrom
Tento portugalský recept - verzia Jamieho Olivera - ma dostal:), akurát som nedala viac...
Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...
Ryba v lístkovom ceste
Ryby rozdelíme na 6 kúskov. Rozmrazené lístkové cesto tiež rozdelíme na 6 kúskov. Zvlášť...
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Kuracie s paradajkami
Receptík, do ktorého sa často a s radosťou pustím, lebo suroviny mám zväčša doma a...
Pečené baranie mäso
Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.
Ovarová polievka s hríbami a pečené koleno
Cez víkend ma napadlo uvariť jedlo "dva v jednom" ako to robievala voľakedy moja mamka a určite...
Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane
Takto to u nas raz vzniklo a odvtedy sa to casto opakuje :))
Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Pečené kurča
Ukážem vám postup, ako robím pečené kurča. Robím ho veľmi rada, pretože pečené kurča...
Prírodné kuracie prsia s cukrovým hráškom na masle
Mám rada ľahké a rýchle sviatočné obedy, môj priateľ zbožňuje kuracie prsia na akýkoľvek spôsob, ...
Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
Pečenáče
Kupované sú príliš drahé, tak som vyskúšal a vyšlo to. Robím si ich sám a sú...
Jahňací paprikáš v pomalom hrnci
Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú chuť, ...
Kuřecí žaludky na houbách
Slaninu nakrájíme a rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a trošku oleje, orestujeme a přidáme žaludky, ...
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Koložvárka od mamky
Moje najobľúbenejšie jedlo. Jedla som už mnoho jeho obmien, ale tá od mamky je naj....
Vyprážaná pivová bravčová krkovička
Nedeľný obed s vyprážaným rezňom trochu inak. Veľmi chutný z vonku chrumkavý zvnútra krehký aj keď...
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom
Inšpiráciu som načerpala tu :-) len som si to trošku svojsky upravila.
Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce
Mäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak...
Kuracie krídla s koreňovou zeleninou
Jedlo je sice na dietnejší sposob, ale je vyborne, jednoduche a u nas velmi oblubene...
Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...