Slivky pečené v slanine

Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 5. mája 2013
Slivky pečené v slanine
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
200 g plátkov
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Slivky zabalíme do plátkov slaniny, poukladáme na plech, polejeme slivovicou a navrch naukladáme plátky masla. Upečieme v rúre dozlata.

  2. 2

    Podávame v hlbokom tanieri s natrhaným ľadovým či iným šalátom.

Diskusia k receptu

valeri
Tento recept priniesla moja dcéra pred rokmi z Mníchova, pozerali sme ako puky, že aká to kombinácia, ale urobila to ako predjedlo na silvestrovskú večeru a my sme mali guče za ušami, tak nám to chutilo. Ale musí sa to jesť hneď teplé.
boxik
Toto môže byť dobré , toto treba vyskúšať.
boxik
Dovolím si jednu poznámku k tomu , ako sa autor hrdo priznáva k firme Sodexo , pretože som robil vo firme v ktorej teplú stravu i bufety zabezpečovala k dokonalej nespokojnosti zamestnancov práve táto spoločnosť.Od neúmerne vysokých cien v bufetoch, kde sa platilo ich lístkami až po nekvalitnú teplú stravu , ktorá často nebola k jedlu.Najviac ľudí štvalo to , že lístky bolo možné použiť len v ich bufetoch a jedálňach a teda s veľmi obmedzeným sortimentom a za premrštené ceny.
polovacka
Vlado M. , dobre si ich urobil , velmi dobra dobrota ked sa trocha popija ( ja zase robievam datle zabalene v slaninke - dobre prerastanej , az ked su upecene troche ich postriekam konakom )
polovacka
valeri : mas pravdu , slaninka ma dost masti - cize maslo je tam zbytocne ( Vlado M. , neber to ako kritiku , skor compliment )
vcelka
@box ík; čo máš na mysli, že sa šéfkuchár hrdoi hlási k firme Sodexo? On je tam skrátka zamestnaný, takže je uvedené, kde varí. Po druhé - čo má spoločné s manažmentom spoločnosti, s cenami a pod. ?
boxik
Prečo si potom píše hrdo za svojim menom , executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia.Ak by mu šlo čiste o uverejňovanie receptu a nie reklamu tejto , kto pozná dá mi za pravdu , zlej spoločnosti tak tam uvedie iba svoje meno.
elixir
@boxik asi moc túto časť Varechy s receptami od profesných kulinárov nepozeráš, inak by si vedela, že aj ostatné také recepty majú uvedené reštaurácie, hotely, firmy, pre ktoré daní ľudia pracujú. Nie je na tom nič zvláštne.
andreac
@boxik je to tak, ako píše @elixir - tento recept patrí do skupiny receptov, ktoré nám pravidelne dodávajú profesionálny kuchári. Redakcia
boxik
To ešte neznamená , že ja nemôžem vysloviť svoje negatívne hodnotenie tejto firmy čo varí priemyselné žbrndy , teda totálne nekvalitnú stravu. Nakoniec aj veľká firma , kde som kedysi pracoval ich poslala k vode práve pre nespokojnosť s ich stravou. Porovnávať toto s prezentáciou nejakého hotelového zariadenia špičkovej kvality kde nás chce kuchár obohatiť nejakými zaujímavosťami mi pripadá scestné.Vám čo so mnou nesúhlasíte prajem iba jedno , aby ste sa nestali stravníkmi firmy Sodexo. Ak chcete byť v obraze pozrite si film s Luisom de Funesom ,,Krídielko ,alebo stehienko´´ a možno pochopíte o akú firmu ide.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia