Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...
Špenátová polievočka s medvedím cesnakom
Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala...
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
Biela ryba s fazuľou
Komerčný recept<br /> Biela ryba a biela fazuľa s chutnými paradajkami vytvorí ideálne jedlo na horúce letné dni....
Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...
Ananás pre náročných
Touto špecialitou potešíte všetkých, na ktorých Vám záleží. Napríklad ako ja, moju lásku :-*
Rybacie krokety
Tento recept vznikol náhodou. Chcel som robiť kuracie prsia Manchurian od @Violeta. No mal som...
Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...
Krevetové pirohy s guacamolle
Z uvarených zemiakov, vajec, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát....
Štedrovečerná rybka ze Záhorá
Táto úprava ryby má originálnu chuť, je veľmi lahodná i pikantná zároveň. Robievam ju na...
Zimná bravčovinka
Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...
PA-VA-NA-ME v horčicovej omáčke a na miski karfiolový šalát s fazuľou ...
V sobotu boli naši malí hokejisti v Selciach na guľáši – pri príležitosti ukončenia hokejovej sezóny (z...
Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...
Steak z lane s hruškovo-cibuľovou omáčkou
Osolené , okorenené ľanie steaky poopekáme z oboch strán, až chceme ružovšie tak kračšiu dobu, ale...
Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...
Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...
Vajíčko, mäsko a šošovička
Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.
Perkelt z husacích stehien
Umyté a očistené stehná osolíme, okoreníme a opečieme na masti. Stehná vyberieme, v masti...
Karfiolové ružičky zapečené v mletom mäse
Tento recept som kedysi našla v nejakom časopise a je nu nás dosť obľúbený. Čo je...
Mäso s omáčkou z medvedieho cesnaku
Tento recept vznikol čírou improvizáciou, keď som z mraziaka vytiahla nádobku plnú pesta z medvedieho cesnaku....
Cestoviny fettuccine s hustou hubovou omáčkou
Milujeme jedlá s hubami všetkého druhu. Obdivujem a rešpektujem pozitívny vplyv jednotlivých zložiek aj týchto darov...
Rezníky z diviny so zeleným korením
Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z...
Šampiňóny plnené bravčovým mozočkom
Opět jedna z mých improvizací. Sehnala jsem vepřový mozeček, který jsem zatím dělala jen smažený...
Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...
Hovädzie na smotane s prímesou exotiky
Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane
Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke
Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú...
Kuře sweet and sour
Nemám ráda cizí názvy . Tohle je však recept z letáku Albert Supermarket a byl vyhodnocen,...