Plátky starého otca

redakcia - fotkaredakcia, 23. novembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
150-180 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
8 ks
100 g
250 ml
1 PL
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a z druhej mierne okoreníme, obalíme v hladkej múke a na oleji opečieme z oboch strán. Rúru dáme vyhriať na 200 stupňov Celzia. Hlbší pekáč vymastíme olejom a vystelieme ho polovicou olúpaných a natenko nakrájaných zemiakov.

  2. 2

    Trošku ich osolíme. Na zemiaky dáme na menšie kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu opečené mäso, polejeme výpekom, naukladáme tvrdý syr a zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Do šľahačky zamiešame tatársku omáčku, horčicu, trochu soli a vrstvy v pekáči touto zmesou zalejeme.

  3. 3

    Pekáč prikryjeme pokrievkou a asi 2,5 – 3 hodiny pomaly pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu

Vymazať
zemo
Redakcia začína ísť podľa presne mierenej chuti. Len tak ďalej, ono sa to nezdá, ale čím ďalej varíte viac a viac na rodinnú nôtu. Keď je chlap napapkaný, tak je všetko okolo neho krásne aj po 30 ročnom manželstve. Počul som, keď sa priatelia obzreli, či nejde zákonitá a potichu mi zašepkali do ucha.
Vymazať
nyja
Tak tento recept vyzerá parádne. Len si nie som istá, že sa naň hodí bravčové stehno. Áno, kuchárske knihy hovoria, že stehno sa môže tiež piecť, ale ja mám skúsenosť, že stehno býva dosť suché. A neviem, ako to bude po 3 hodinách? Toto asi vyskúšam s kuracími prsiami. Ak to niekto bude robiť zo stehna, pls., napíšte mi, aké to bolo. Dík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia