Ryby morské


Ryby morské - recepty:

«1...4 5 6 ...31 »
Losos v špenátovej omáčke Losos v špenátovej omáčke

Vody ponúkajú množstvo rýb i živočíchov najrôznejších chutí, farieb a textúr. Nuž neváhajme nazrieť pod rybaciu pokrievku.

Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) Vaše

V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka na svete :-) K tomu čaj s citrónom a večera či olovrant alebo raňajky boli na stole, ked sme boli so sestrou choré a ešte malé, natreté žemle alebo chlebík nám pokrájala na "vojačikov" :-))) Nezabudla pridať vždy čerstvú zeleninu podľa sezóny ako zdroj vitamínov a samotné sardinky boli dôležitou súčasťou stravy. Skúste aj Vy, nesklame Vás :-)

Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) Vaše

Trošku iná treska,ktorú som pripravila aj s údeným lososom. Ak vám to nechutí, tak losos vynechajte.

Losos s cestovinami Losos s cestovinami Vaše

Velmi jednoduche jedlo. Pomerne rychlo sa pripravuje a na leto ako stvorene! tak podme na to.

Rybacia pečeň lahôdková Rybacia pečeň lahôdková Vaše

Z cerstvych 3 ryb vyberieme pitvanim aj pecen. Tu si ponechame,umyjeme, namocime na par minut do mlieka a potom varime asi 10-12min. Do hrnca si dame vodu,sol, cierne korenie cele,cukor,rybacie korenie. Na panvici roztopime troska masla a hned po odstaveni varu orestujeme pecen. Medzi tym stihneme hodit chlieb do hriankovaca .Hrianky potrieme maslom a pecen dame na hrianky .Je to rychle a lahodne mnamky . Vyskusajte. Nam to velmi chutilo.

Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) Vaše

Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý a chutný recept so želaním príjemných a pekných Veľkonočných sviatkov :-)

Recept bez obrázku Avokádovo-tuniaková nátierka Vaše

Viem, že nátierok je tu veľa, ale dnes sa mi podarilo toto vymyslieť a na moje veľké prekvapenie je to vcelku chutné.

Bylinkový žralok s holandskou omáčkou Bylinkový žralok s holandskou omáčkou Vaše

Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla som sa ju teda urobiť so žralokom a chutilo to skvele. Upozorňujem však, že som si nie stopercentne istá, či táto podoba holandskej omáčky nie je len akási pseudoholandská omáčka, keďže receptov na ňu som našla asi milión (a to nepreháňam), vybrala som si spomedzi všetkých ten, ktorý mi najviac vyhovoval (a neľutujem) :)

Losos s bylinkovou krustou Losos s bylinkovou krustou Vaše

Komerčný recept

Námornícka pochúťka Námornícka pochúťka Vaše

Ako prvé som filet umyl a následne osušil. Potom som ho prekrojil na 2 rovnaké časti, ktoré som piekol z všetkých strán sa na tuku asi 5 min.

Lososová „živánska“ Lososová „živánska“

Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. Skúsme pritom vrátiť na stôl mäsko z čias našich babičiek – králika, jahňa, sladkovodné rybky.

Rybací kusový šalát (fotorecept) Rybací kusový šalát (fotorecept) Vaše

Hotových šalátov je v obchodoch a lahôdkach na výber neúrekom. Ale ten domáci je najlepší. Vyskúšajte môj rybací zo zavináčov, je výborný.

Treska s korenenou ryžou a hráškom Treska s korenenou ryžou a hráškom Vaše

Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár korenín : výsledkom bude pestré, výdatné jedlo :)

Polievka z morských rýb Polievka z morských rýb Vaše

Ako inšpirácia poslúžila polievka, ktorú si rybári v Dalmácii pripravujú na lodi keď lovia ryby - recept som ale pozmenil. Okrem toho, oni používajú pri varení priamo morskú vodu, čo sa dá v domácich podmienkach len ťažko a pri podávání si do nej dajú kúsky suchého chleba - môžete vyskúšať. V Dalmácii sa jej hovorí Juha od ribe, alebo aj Bujabiž - aj keď teda s pravou francúzskou Bouillabaisse to nema nič spoločné - tá sa varí 15, alebo aj oveľa viac hodín.

Grilovaný losos s pečenými zemiakmi, bylinkovým maslom a hráškom Grilovaný losos s pečenými zemiakmi, bylinkovým maslom a hráškom Vaše

Recept som našla v jednom časopise, postup bol ale na prípravu v parnom hrnci. Ja som grilovala a piekla.

Janssons frestelse - Janssonove pokušenie (fotorecept) Janssons frestelse - Janssonove pokušenie (fotorecept) Vaše

Typicka svedska pochutka,ktora nesmie chybat na vianocnom stole,ale oblubena aj cez velkonocne sviaty :)

Recept bez obrázku Mečúň na mrkve Vaše

Ahoj, hľadal som tu recept na kapustné placky a tak ma napadlo, že sa podelím aj ja o nejaký ten jednoduchý recept. Je to chutné, veľmi ľahké, povedal by som že až diétne jedlo. Príprava jedla trvá 1/2 hodinku.

Ratatouille s lososom Ratatouille s lososom Vaše

Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a ako to dopadlo sa presvedčte sami.

«1...4 5 6 ...31 »
Aktuálne súťaže

Súťaž „Najkrajšia veľkonočná kraslica“ na Pravda.sk
Veľkonočná súťaž o najkrajšiu kraslicu na Pravda.sk pokračuje aj tento rok.

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca február 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca február 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci február.

Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v marci. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Február
Marec 2015
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 30 31

Magazín

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.

Drienkové mafiny
V anglicko-českom slovníku A. Osičku a J. Poldaufa (Academia Praha 1970) je „muffin“ preložený ako „horúca, maslom potretá dolka“.

Deti a usporiadaná domácnosť?
- Inzercia -
Hlavné faktory určujúce spokojnosť žien


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist