Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Ryby morské


Ryby morské - recepty:

«1...4 5 6 ...30 »
Grilovaný losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) Grilovaný losos s grilovanou zeleninou (fotorecept) Vaše

Výborné jedlo v akúkoľvek hodinu :-)

Jednoduché cestoviny s tuniakom Jednoduché cestoviny s tuniakom Vaše

Kedze velmi rada varim cestoviny vacsinou s vlastnych vymyslov rozhodla som sa tu jeden pridat. Vyskusajte su rychle a jednoduche!

Pikantné krevety Pikantné krevety Vaše

Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi chutne, zdrave jedlo. Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj zaciatocnik.

Fašírky s údenáčom (fotorecept) Fašírky s údenáčom (fotorecept) Vaše

... vymyslieť a vyzkúšať nieje problém ..... cutia ako rybacie fašírky

Variant morského ostrieža po sviatkoch (fotorecept) Variant morského ostrieža po sviatkoch (fotorecept) Vaše

Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k „permanentným“ odhodlancom, ktorí opakovane sľubujú, že od Nového roka sa budú stravovať zdravšie! Dávnejšie som začal, aj keď zatiaľ bez „valných“výsledkov, aspoň s redukciou príloh. Jednoduchú a rýchlu prípravu potrebujú „kalerábovité“ listy z rodu Brassica. Tentoraz, v medzisviatkovom období, som pripravil morského ostrieža (sea bass), ale môžete ho podávať s bársakou rybou, alebo mäsom na všelijako!

Losos marinovaný v brandy Losos marinovaný v brandy Vaše

Fantastická pochúťka, ideálna napríklad na Silvestra.

Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom(fotorecept) Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom(fotorecept) Vaše

Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké jedlo...

Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom Vaše

Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb - údenia. Výrazná chuť dymu v tejto rybe, korenistá rukola a výborné avokádo sú základom šalátu, ktorý spestruje dressing z jogurtu a citrónovej kôry a šťavy :)

Ryba na thajský spôsob Ryba na thajský spôsob Vaše

Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú sobotu ráno idem na trh na ryby. Ryba však musí byť čerstvá- hocijaká , keď nemá lesklé oči a neusmieva sa, tak domov so mnou nejde. Ja prispôsobím recept k vašim podmienkam, verím že suroviny sú k dispozícii.

Japonské soba noodle s tuniakom Japonské soba noodle s tuniakom Vaše

Soba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo v "izbovej teplote". Rybie mäso môže byť hocijaké ale musí byť hlavne čerstvé , lebo sa konzumuje ako aj v sushi - surové.

Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu (fotorecept) Vaše

Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.

Gnocchi s lososom, čerstvou mätou a paradajkami Gnocchi s lososom, čerstvou mätou a paradajkami Vaše

Talianské zemiakové gnocchi sú ako stvorené pre jemné, chuťovo vyvážené jedlá. Vynikajúci losos, pór, niekoľko cherry paradajok a trocha bieleho vína spolu s čerstvou mätou, to je ideálna kombinácia pre malé zemiakové knedličky :)

Losos s bylinkami a pečenými zemiakmi (fotorecept) Losos s bylinkami a pečenými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Tento recept robil tuším minulý týždeň Zdenek Pohlreich vo svojej relácii.Zapáčil sa mi,tak som ho vyskúšala.Doma chutilo,tak ho sem pridávam,aby som naňho nezabudla a možno sa niekomu bude hodiť.Je naozaj rýchly...:-)

Pečená ryba s kosťou (fotorecept) Pečená ryba s kosťou (fotorecept) Vaše

Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno. Ale chutná.

Treska s vianočným nádychom Treska s vianočným nádychom Vaše

Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som vám priniesť malú inšpiráciu na rybku. Ryba je veľmi rýchlo pripravená a tak tento recept zvládnete do 20minút. Žiadne komplikované ingrediencie, žiadne komplikované prípravy, vhodné aj pre začiatočníkov, ale pochutia si aj náročné jazýčky.

Treska v jednom hrnci Treska v jednom hrnci Vaše

Snažím sa variť čerstvé ryby, ale keď nie je táto možnosť, použijem aj mrazené. Ponúkam veľmi rýchly, chutný a snáď aj zdravý recept na ich prípravu. Veľkou výhodou je rýchla príprava v jednom hrnci.

Pečené zemiaky s údeným lososom a rukolou Pečené zemiaky s údeným lososom a rukolou Vaše

Údený losos podávaný na pečených zemiakoch s čerstvou rukolou a osviežujúcim cuketovo- jogurtovým dipom je zaujímavou a chutnou večerou, ak sa vám túto "luxusnú" rybu podarí kúpiť za dobrú cenu :-)

Tuniakové cestoviny v paradajkovej omáčke Tuniakové cestoviny v paradajkovej omáčke Vaše

Jeden z receptov ktorý sa hodí ako rýchla večera ak máte málo času.

«1...4 5 6 ...30 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na október o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

Súťaž na október o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v októbri hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
12 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist