Ryby morské


Ryby morské - recepty:

«1...4 5 6 ...32 »
Varená treska s kôprovým jogurtom Varená treska s kôprovým jogurtom Vaše

Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a pripravil čerstvú tresku netradičným spôsobom - varením v náleve. K jemnej chuti tresky sa hodí aj kôprový jogurt a lyžička lekváru, výbornou prílohou sú zemiaky s maslom a petžlenovou vňaťou.

Špaldové špagety s lososom Špaldové špagety s lososom Vaše

Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z ktorých sme už prejedený. Aby bola chuť úplne dokonalá treba použiť pravého údeného lososa ( nie žiadne mrazené z TESCA či z konzervy ). Je možno náročnejší na peňaženku ale raz za čas neuškodí spraviť si radosť podobnú reštauračnému menu.

Recept bez obrázku Lososové rizoto Vaše

Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť troch....Mne ostal losos:-)

Makrely pečené na grile Makrely pečené na grile Vaše

Makrely máme veľmi radi. Tieto z Atlantického oceánu som piekla dnes na večeru.Pokrájala som k nim chutný chlebík, ale nebolo za potreby... pojedli sme ich len samotné, v sprievode výborného bieleho suchého vína...

Recept bez obrázku Šalát z kyslých rybičiek Vaše

Kúpila som si zavináčov a keďže som sa nejako k nim nemala :-) hľadala som na nete, čo by sa s nimi dalo podniknúť. A zrazu to prišlo! Objavila som super recept, ktorý sa mi páčil od prvého momentu a ďalší super recpetík do zbierky bol zrazu na svete :-)

Jemná lahodná nátierka z tresčej pečene (fotorecept) Jemná lahodná nátierka z tresčej pečene (fotorecept) Vaše

Už dávno sme nemali tresčiu pečeň, spravila som z nej nátierku na večeru, použila som len málo ingrediencií a výsledkom bola veľmi jemná a lahodná nátierka, ktorú som natierala na čerstvý domáci biely chlebík a podávala som s citrónovým čajom.

Tagliolini al nero di seppia Tagliolini al nero di seppia Vaše

Dostal som jednoducho chuť na niečo fajnové :) Tento recept je náročnejší na rýchlosť a koordináciu. Vyžaduje si, aby ste mali všetko vopred pripravené a poruke.

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke

Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia, rôznorodejšia, vždy chutná a prirodzená.

Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny (fotorecept) Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny (fotorecept) Vaše

Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v stredomorskej a ázijskej kuchyni, je známa na celom svete a pripravuje sa na rôzne spôsoby,pokiaľ ju kupujem v konzerve, tak zásadne v oleji.Teraz som dostala do daru od mojej tety kvalitnú konzervu priamo z Talianska a toto jemné mimoriadne chutné mäsíčko si priam žiadalo jemnú jarnú sviežu zeleninu, preto som z nej pripravila osviežujúci šalát, mali sme ako vynikajúcu a rýchlu večeru.

Grilovaný losos zo zeleninovým šalátom Grilovaný losos zo zeleninovým šalátom Vaše

Kúpila som si panvicu z nepriľnavým povrchom na ktorej sa dá opekať bez oleja, tak na čom to lepšie vyskúšať ako na rybe...

Losos v špenátovej omáčke Losos v špenátovej omáčke

Vody ponúkajú množstvo rýb i živočíchov najrôznejších chutí, farieb a textúr. Nuž neváhajme nazrieť pod rybaciu pokrievku.

Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) Jednoduchá sardinková nátierka (fotorecept) Vaše

V detstve nám túto nátierku často robila moja dobrá mama, len z troch ingrediencií a toto je veru tá najjednoduchšia a najlepšia sardinková nátierka na svete :-) K tomu čaj s citrónom a večera či olovrant alebo raňajky boli na stole, ked sme boli so sestrou choré a ešte malé, natreté žemle alebo chlebík nám pokrájala na "vojačikov" :-))) Nezabudla pridať vždy čerstvú zeleninu podľa sezóny ako zdroj vitamínov a samotné sardinky boli dôležitou súčasťou stravy. Skúste aj Vy, nesklame Vás :-)

Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) Domáca treska s údeným lososom (fotorecept) Vaše

Trošku iná treska,ktorú som pripravila aj s údeným lososom. Ak vám to nechutí, tak losos vynechajte.

Losos s cestovinami Losos s cestovinami Vaše

Velmi jednoduche jedlo. Pomerne rychlo sa pripravuje a na leto ako stvorene! tak podme na to.

«1...4 5 6 ...32 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist