Ryby morské


Ryby morské - recepty:

«1...4 5 6 ...29 »
Pečené zemiaky s údeným lososom a rukolou Pečené zemiaky s údeným lososom a rukolou Vaše

Údený losos podávaný na pečených zemiakoch s čerstvou rukolou a osviežujúcim cuketovo- jogurtovým dipom je zaujímavou a chutnou večerou, ak sa vám túto "luxusnú" rybu podarí kúpiť za dobrú cenu :-)

Tuniakové cestoviny v paradajkovej omáčke Tuniakové cestoviny v paradajkovej omáčke Vaše

Jeden z receptov ktorý sa hodí ako rýchla večera ak máte málo času.

Grilovaná pražma Grilovaná pražma Vaše

pražmu umyjeme pokial je čerstvá,ak je mrazená,len opláchneme námrazu.Nasolíme a do brucha a na kožu dáme bylinkové maslo.Upečieme v trúbe s grilom,alebo zabalíme do alobalu a dáme na gril.Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu a zeleninový šalát.dobrú chuť.Bylinkové maslo buď kúpime hotové,alebo si ho urobme sami:do zmaknutého masla primiešame čerstvé nadrobno nasekané bylinky nastiekame sáčkom s odstrihnutým rožkom jednotlivé porcie a zamrazíme pre ďašiu spotrebu.

Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis) Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis) Vaše

Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale aj tak som sa rozhodla spestriť jej repertoár drobnou amuse-bouche...

Recept bez obrázku Palacinky s lososom Vaše

vajcia zmiešame s mukou štipkou soli a s mliekom,vypracujeme hladke cestonechame 30 min.odpočinuť.špenat umyjeme a varime v osolenej vode a preplachneme studenou wodou a nechame odkwapkat.na rozpalenom masle z cesta si urobime približne 16 malich palaciniek.

Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou Vaše

Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes som si pripravil takýto šalát s tuniakom, zelenou paprikou, olivami, červenou cibuľou a bazalkou, zakvapnutý pikantným horčicovým dressingom :)

Morský čert na toskánsky spôsob so schwarzwaldskou šunkou Morský čert na toskánsky spôsob so schwarzwaldskou šunkou Vaše

Kúpil som morského čerta a hľadal recept. Nakoniec som ho našiel až na jednej nemeckej stránke a pridal do neho schwarzwaldskú šunku z iného podobného receptu. Kto nechce, nemusí ju tam dať.

Cibuľový koláč so sardelami a olivami (fotorecept) Cibuľový koláč so sardelami a olivami (fotorecept) Vaše

Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou a tmavými olivami, bude to pre vás to pravé orechové. Koláč výborne chutí s bielym vínom a príjemnou spoločnosťou.

Veselá tuniaková nátierka Veselá tuniaková nátierka Vaše

Rada robím pomazánky, táto je konkrétne tuniaková a veselá preto, lebo bola robená pre mojich malých súrodencov, tak aby im ešte viac chutila, tak som im ju aj pekne ozdobila :)

Zdravo pečená ryba Zdravo pečená ryba Vaše

Lepšie ako vyprážaná uznali to všetci čo ju jedli aj silný mäsožravci ...

Vyprážaná treska (fotorecept) Vyprážaná treska (fotorecept) Vaše

Treska patrí medzi morské dravé šupinaté ryby, vyskytuje sa v chladných vodách severného Atlantického oceánu, v oblasti severnej Ameriky, Aľjašky, Grónska, Severného mora a v moriach severných štátov Európy poblíž pobrežia. Ide o mimoriadne chutnú rybu s jemným bielym mäsom. Pripravila som naše obľúbené vyprážané filé z tejto ryby. Recept je všeobecne známy, pridávam ho len ako inšpiráciu na víkend.

Pomazánka z pečené ryby s hlívou Pomazánka z pečené ryby s hlívou Vaše

Jeden recept z mé rybí kuchařky na jednoduchou, ale velmi dobrou pomazánku.

Losos s francúzskou šošovicou Losos s francúzskou šošovicou Vaše

Velmi jednoduchy, rychly a zdravy recept.

Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) Korenený pečený losos so zeleninou (fotorecept) Vaše

Celkom rýchlo pripravený jednoduchý korenistý losos so zeleninovou prílohou.

Mousse  z údeného lososa - lososová pena (fotorecept) Mousse z údeného lososa - lososová pena (fotorecept) Vaše

Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre Mousse z údeného lososa, ide o veľmi jemnú penu ľahko pikantnej údenej chuti, ktorú zvýrazňuje decentne cayenské korenie, čerstvo mleté korenie a jablkový chren. Podávala som mousse z lososa na listoch hlávkového šalátu pokvapkaného citrónovou šťavou, ako slávnostné predjedlo s malými banketkami, doplnila som ho plátkami čerstvej zeleniny a pohárom dobre vychladeného bieleho vína Chardonay.

Tuniaková nátierka s hroznom Tuniaková nátierka s hroznom Vaše

Uz ste skusali rybaciu pomazanku s hroznom? Nie? Tak najvyzsi cas to vyskusat. Je vhodna na ranajky, ale ani navsteva nou urcite po prvom suste nepohrdne. Moze sa podavat na hrianke, na krekrach, alebo na oprazenych pokrajanych kolieskach rozka, ako jednohubky.

Rybacia nátierka z makrely (fotorecept) Rybacia nátierka z makrely (fotorecept) Vaše

Trochu upravená klasická rybacia nátierka.

Losos v majonéze (fotorecept) Losos v majonéze (fotorecept) Vaše

Tento recept je od mojej priateľky, bývalej varecháčky a natoľko ma dostal, že som neodolala ho neurobiť. S jej dovolením ho pridávam. Takže milovníci rýb vyskúšajte!

Nátierka zo sardiniek Nátierka zo sardiniek Vaše

Túto pomazánku ma naučil otcov kamarát , chatár v roku 1958, odvtedy si ju robievam pravidelne

«1...4 5 6 ...29 »
Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829 30 31

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist