Oprážaná ryba
Oprážaná ryba

Morský čert s olivovou salsou fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 25. decembra 2017

Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www.jamieoliver.com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná ryba, no chuť ma vybornú.

3
porcie
10 minút
príprava
3+5 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
z 1/2 citróna
1 PL
Olivová salsa:
1/2 šálky
1/2 šálky (čerstvé)
1 KL
z 1/2 citróna
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rybie filety som posolila, posypala nastruhanou citronovou korou, rozmarinom a odlozila som ich do chladnicky. Je dobre ich takto nechat aspon 2 - 3 hodiny.

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odlezane rybie file som poutierala papierovou utierkou

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a potrela olejom.

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybu som potom oprazila na oleji

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z obidvoch stran do hneda.

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Oprazenu rybu som ulozila do misky, prikryla som ju alobalom a dala som ju do vyhriatej rury 150 C este asi na 5 minut.

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na salsu som si pokrajala cierne olivy, stiplavu papriku pridala som posekany rozmarin, petrzlenovu vnatku, citronovu stavu, cesnakovy krem, cerstvo pomlete korenie styroch farieb a balsamikovy ocot.

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K rybe som podavala zemiakove pyre. Zemiaky som uvarila s dvomi strucikami cesnaku, tie som potom aj roztlacila so zemiakmi. Pyre som dochutila citronovou stavou.

  9. 9

    Tuto citronovo-rozmarinovu marinadu som pouzila uz aj na file flake - zraloka

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    aj na file ling.

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

siisa
Morského čerta som ešte nejedla, ale na tvojich foto vyzerá veľmi dobre. Poznám tvoje recepty a verím, že chutí výborne. Zaujala ma však olivová salsa. Mám veľmi rada olivy a doteraz čo som skúšala salsy z olív, nebolo to nič moc po mojej chuti. Tak najbližšie skúsim tvoju. Páči sa mi, lebo vyzerá veľmi olivovo, čo presne chcem. Ďakujem, že si sem pridala tento recept.
maximamaximova
Jéééj zaujímavé, že aj v Austrálii majú papierové utierky taký istý vzor ako u nás....ale recept je dobrý ☺
jack
Vyzerá to dobre.Tú olivovú salsu môžem použiť aj na inú rybu,že?Zaujala ma.
farbuska
Som veľmi rada, že opäť vidím tvoje recepty - veľmi sa mi páčili a aj tento sľubuje chutný zážitok. Prajem ti krásne celé sviatočné obdobie a teším sa na ďalšie chuťové zážitky.
haji
Bezva recept, rybky miluju. Mořského ďasa jsem neměla čest jíst. A čerstvého, z moře vytaženého, tak o tom si mohu nechat zdát. Krásný recept!
katka78
Pekný recept, viem presne koho ním poteším. Vďaka za inšpiráciu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia