Jelenie mäso


Jelenie mäso - recepty:

«1 2 ...5 »
Jelenie ragú (fotorecept) Jelenie ragú (fotorecept) Vaše

Môj priateľ a ja milujeme divinu, už sme ju dlhšie nemali, teraz som vybrala jeden úžasný recept, pochádza zo Szilaspogonyu /silašpogoňu/, ktorý sa nachádza v Novohradskej župe v okrese Salgótarján /šalgótarián/ v Madarsku, nachádza sa poblíž slovenských hraníc. Pôvodne je to recept na diviačie mäso, veľmi sa mi páčil, pripravila som ho z jelenieho stehna len s malými úpravami. Pridávam pre milovníkov diviny.

Divinový chrbát s medovými lievancami Divinový chrbát s medovými lievancami

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.

Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Vaše

Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...

Konfitovaná srnčia sviečková Konfitovaná srnčia sviečková Vaše

Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....

Jelenie stehno na červenom víne s čučoriedkovým lekvárom a s dubákmi (fotorecept) Jelenie stehno na červenom víne s čučoriedkovým lekvárom a s dubákmi (fotorecept) Vaše

Mali sme chuť na divinu, pripravila som jelenie stehno na červenom víne. Spravila som cibuľový základ s údenou slaninkou, na tomto základe som opiekla mäsko pokrájané na kocky, ked s zatiahlo, poprášila som ho múkou, aby sa utvorila na povrchu kôrčička, pridala som cesnak,borievky čerstvo mleté čierne korenie, nastrúhanú pomarančovú kôru, podliala domácim vývarom a červeným vínom, po hodine prišli na rad dubáky a ked mäsko zmäklo, vmiešala som čučoriedkový lekvár a voňavé jedlo bolo na stole.

Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) Grilovanie & diskovanie - jelenie plátky (fotorecept) Vaše

Jelenie karé nakrájame na plátky, naklepeme.

Jelenie ragú (fotorecept) Jelenie ragú (fotorecept) Vaše

Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť ragú :)

Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) Vaše

Mám rada jedla ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a toto je jedno z veľkého množstva čo pripravujem.

Jelenie ragú na šampiňónoch Jelenie ragú na šampiňónoch Vaše

Jelenie mäso nakrájame na tenké plátky a zprudka opražíme na kokosovom oleji, pridáme na pásiky nakrájanú zelenú papriku. Prikrijeme a necháme dusiť cca 15 minút.

Jeleň s brusnicovou omáčkou a opekanými zemiakmi Jeleň s brusnicovou omáčkou a opekanými zemiakmi Vaše

Tento recept je vlastne improvizáciou. Vznikol len z potreby nejak zaujímavejšie upraviť stehno z jeleňa :) ..a keďže som na nete nenašiel žiaden recpet, ktorý by mi v predstavách chuťovo vyhovoval (a taktiež som nemal možnosť zohnať všetky suroviny) tak som si dovolil trošku autorskej voľnosti :) Bol to prvý pokus o upravenie diviny inak ako dusením. Výsledokom bol skvelý chuťový pôžitok pre celú rodinku! :)

Jágere - Jágerrecht (fotopostup) Jágere - Jágerrecht (fotopostup) Vaše

V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto kulinárskeho poľovníckeho tajomstva " jágerek " .

Pytliacka paštéta Pytliacka paštéta Vaše

Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža.... mechanicky separované mäso, báder a o éčkach ani nehovorím.... preto pridávam tento recept

«1 2 ...5 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
212223 24 25 26 27
28 29 30

Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist