Jelenie mäso


Jelenie mäso - recepty:

«1 2 ...6 »
Recept bez obrázku Domáce klobásy od fajnšmekra Vaše

Tento recept využívam už pár rokov a všetci čo tieto klobásky ochutnali -žasli.Aj keď je to recept podobný ostatným, v niečom predsa vyniká.Pokiaľ ho robíte z kvalitných surovín a z láskou nemá konkurenciu.

Jelenie dusené stehno (fotorecept) Jelenie dusené stehno (fotorecept) Vaše

Jelenie mäso patrí k mojim obľúbeným jedlám.

Kačka pečená pomalým tempom (fotorecept) Kačka pečená pomalým tempom (fotorecept) Vaše

Chcel som len vyskúšať ako bude fungovať pečenie kačky pri menších teplotách.Trvalo mi to štyri a pol hodiny,ale stálo to zato.

Štefánia roláda z jelenieho mäsa (fotorecept) Štefánia roláda z jelenieho mäsa (fotorecept) Vaše

Dnes som vyskúšala urobiť mäsovú roládu plnenú varenými vajíčkami z jelenieho mäsa...je vynikajúca...

Recept bez obrázku Divinka s hubovou omáčkou, dusenými kuriatkami a haluškami Vaše

dostal som chuť na niečo "prírodné" :D

Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) Vaše

Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne..prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...

Jemný jelení biftek (fotopostup) Jemný jelení biftek (fotopostup) Vaše

Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na hrianke a ja opečiem ako príloha mi postačí kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa opísať nedá, písala by som ódy :-D .

Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) Laň na pomarančoch s čučoriedkami (fotorecept) Vaše

Dostala som darček od horára k narodeninám...jelenie a lanie mäsko...potešila som sa veľmi, lebo som túžila ochutnať tento druh diviny...chcela som ho urobiť tak, ako sa na to mäsko patrí, takže jemne...na pomarančoch a s čučoriedkami...

Paprika plnená jelením mäsom (fotorecept) Paprika plnená jelením mäsom (fotorecept) Vaše

Na jednom našom celorodinnom stretnutí minulý rok, sme my ženy klebetili o čom inom, ako o varení a pečení...maminkina švagriná nám rozprávala a vynikajúcej plnenej paprike, ktorú ona plní divinou..zapáčilo sa mi to a od vtedy som snívala iba o tom, ako sa dostať ku divine..tento rok som dostala darom krásnu jelenčinu aj jeleninu a srdiečko mi poskočilo..och, ako som sa tešila...dobrá rada bola, miešať divinu s bravčovinou...a toť, recept pridávam...

Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) Vaše

Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa...rozhodla som sa, že časť urobím na hríboch a časť som naplnila..

Plnené jelenčie pliecko (fotorecept) Plnené jelenčie pliecko (fotorecept) Vaše

Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila...medzi mäsom nie je zaradené jelenčie mäso, preto som jedlo zaradila do jelenieho mäsa..

Jelenie stehno pod prikrývkou (fotorecept) Jelenie stehno pod prikrývkou (fotorecept) Vaše

Divá zver je považovaná za luxusnejšiu pochúťku, pretože sa na trhu vyskytuje len v určenom období odstrelu no a mimo sezóny sa predáva len zamrazená a navyše pekelne drahá. Divina má špecifickú chuť a pre mňa je druhým najčastejšie používaným druhom mäsa v domácnosti (hneď po hydine). Mám v rodine poľovníka takže vždy keď je možnosť sa divinou zásobím na celý rok. Vyskúšala som už mnoho dobrých receptov ale tento je jeden z tých TOP.

Jelenie ragú (fotorecept) Jelenie ragú (fotorecept) Vaše

Môj priateľ a ja milujeme divinu, už sme ju dlhšie nemali, teraz som vybrala jeden úžasný recept, pochádza zo Szilaspogonyu /silašpogoňu/, ktorý sa nachádza v Novohradskej župe v okrese Salgótarján /šalgótarián/ v Madarsku, nachádza sa poblíž slovenských hraníc. Pôvodne je to recept na diviačie mäso, veľmi sa mi páčil, pripravila som ho z jelenieho stehna len s malými úpravami. Pridávam pre milovníkov diviny.

Divinový chrbát s medovými lievancami Divinový chrbát s medovými lievancami

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.

Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Vaše

Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...

«1 2 ...6 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
15161718 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist