Lovecký kotlíkový guláš

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexho, 20. novembra 2009 10:01
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Lovecký kotlíkový gulášFoto: Pravda - Robert Hüttner

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.

8-10
porcií
15 min
príprava
120 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby – kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.

  2. 2

    Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.

  3. 3

    Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Takýto guláš chutí najlepšie, ak ho varí na ohni celá partia správnych chlapov. Čaro umocní dobre vychladené pivko, najlepšie zo súdka, alebo plné a korenisté červené víno.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist