Lovecký kotlíkový guláš

Lovecký kotlíkový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Vladimír Morochovič, šéfkuchár spoločnosti Sodexho

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.


Suroviny

8-10
porcií
15
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby – kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.

2

Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.

3

Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.

4

NÁŠ TIP: Takýto guláš chutí najlepšie, ak ho varí na ohni celá partia správnych chlapov. Čaro umocní dobre vychladené pivko, najlepšie zo súdka, alebo plné a korenisté červené víno.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aja1, 22. novembra 2009 o 20:04
    Ďakujem za recept,o týždeň budeme s manželom mať guláš partiu,tak vyskúšam recept.Huby vynechám,tie nejem ale páči sa mi podlievanie mäsa vínom.


  • fik, 3. decembra 2010 o 10:38
    Dnes skúsim pripraviť tento guľáš z jelenieho, no nie v kotlíku, ale v domácich podmienkach.


  • fik, 3. decembra 2010 o 16:52
    Guľáš je perfektný tymián a šalviu som nemal, použil som oregano a majorán. Skrátka tomu nič nechýba super recept ďakujem za inšpiráciu.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 3. decembra 2010 o 17:22
    Super, tešíme sa!:-)


  • gastronom, 6. septembra 2011 o 18:36
    Pre pana sefkuchara Marochovica , nehnevajte sa , ale vy mate strasne daleko od varenia , mozna ze ozaj ste specialista na studene jedla / studena priprava ............atd........... zase varene jedla - v tom mate velku medreru , prestudujte si ake korenie sa pouziva pri vareni , majoranka nesmie chybat v gulasi / pridava sa ked je gulas uvareny / tymian do gulasu vobec nepatri ( stacilo ked som precital vas recept na Irsky Steak a teraz na Lovecky kotlikovy gulas )


  • ernest, 6. septembra 2011 o 20:27
    Varenie gulasu je o pohode partii zabave popijani pivka ci vinka a počuvani dobrej hudy (komu aka pasuje) a nie o tabulkovom vkladani ingrediencii ,ludstvo by sa tvojim pristupom bez kreativyty mili gastronom este stale hupalo v korunach a jedlo korienky.Toto je zasa pre mna nový pohlad na gulas ,Vdaka KK.


  • jodibraska, 28. septembra 2012 o 11:25
    Absolutne suhlasim s Ernestom a nikdy nepochopim ludi, ktori vytycuju hranice v niecom tak kreativnom ako je samotne varenie a s nim spate postupy :) s vetou *prestudujte si ake korenie sa pouziva vo vareni a tymian do gulasu nepatri *ste mi aspon vycarili usmev na tvari ...


  • kimlo, 28. septembra 2012 o 12:26
    Do gulášu z diviny sa štipka tymiánu dáva.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist