Lovecký kotlíkový guláš

Lovecký kotlíkový guláš
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Autor receptu

Vladimír Morochovič, šéfkuchár spoločnosti Sodexho

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.


Suroviny

8-10
porcií
15
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pokrájame cibuľu a pridáme k bravčovej masti do kotlíka. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme divinové mäso nakrájané na kocky, poriadne opražíme. Posypeme guľášovou zmesou mletou rascou. Podlejeme červeným vínom a necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby – kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.

2

Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, bylinky tymian a šalviu, feferóny podľa chuti.

3

Komu tieto bylinky „nerežú“, môže zostať pri klasike – majoráne. Môžeme podávať s chlebom alebo iným pečivom.

4

NÁŠ TIP: Takýto guláš chutí najlepšie, ak ho varí na ohni celá partia správnych chlapov. Čaro umocní dobre vychladené pivko, najlepšie zo súdka, alebo plné a korenisté červené víno.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aja1, 22. novembra 2009 o 20:04
    Ďakujem za recept,o týždeň budeme s manželom mať guláš partiu,tak vyskúšam recept.Huby vynechám,tie nejem ale páči sa mi podlievanie mäsa vínom.


  • fik, 3. decembra 2010 o 10:38
    Dnes skúsim pripraviť tento guľáš z jelenieho, no nie v kotlíku, ale v domácich podmienkach.


  • fik, 3. decembra 2010 o 16:52
    Guľáš je perfektný tymián a šalviu som nemal, použil som oregano a majorán. Skrátka tomu nič nechýba super recept ďakujem za inšpiráciu.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 3. decembra 2010 o 17:22
    Super, tešíme sa!:-)


  • gastronom, 6. septembra 2011 o 18:36
    Pre pana sefkuchara Marochovica , nehnevajte sa , ale vy mate strasne daleko od varenia , mozna ze ozaj ste specialista na studene jedla / studena priprava ............atd........... zase varene jedla - v tom mate velku medreru , prestudujte si ake korenie sa pouziva pri vareni , majoranka nesmie chybat v gulasi / pridava sa ked je gulas uvareny / tymian do gulasu vobec nepatri ( stacilo ked som precital vas recept na Irsky Steak a teraz na Lovecky kotlikovy gulas )


  • ernest, 6. septembra 2011 o 20:27
    Varenie gulasu je o pohode partii zabave popijani pivka ci vinka a počuvani dobrej hudy (komu aka pasuje) a nie o tabulkovom vkladani ingrediencii ,ludstvo by sa tvojim pristupom bez kreativyty mili gastronom este stale hupalo v korunach a jedlo korienky.Toto je zasa pre mna nový pohlad na gulas ,Vdaka KK.


  • jodibraska, 28. septembra 2012 o 11:25
    Absolutne suhlasim s Ernestom a nikdy nepochopim ludi, ktori vytycuju hranice v niecom tak kreativnom ako je samotne varenie a s nim spate postupy :) s vetou *prestudujte si ake korenie sa pouziva vo vareni a tymian do gulasu nepatri *ste mi aspon vycarili usmev na tvari ...


  • kimlo, 28. septembra 2012 o 12:26
    Do gulášu z diviny sa štipka tymiánu dáva.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist