Jelenie stehno pečené v rúre

tetrisss - fotkatetrisss, 2. decembra 2012
Jelenie stehno pečené v rúre
Foto: tetrisss

Mala som v mrazničke taky úžasný kúsok stehna a tak som trošku skúšala chute spojiť a celkom sa to podarilo.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 210 °C

Suroviny

1,5 kg
2 ks veĺké
4 lyžice
 konzerva




Postup

  1. 1

    Mäso necháme cez noc zaliate mliekom. Vyberieme a osušíme. Pokrájame na hrubšie rezne. V múke rozmiešame korenie, vegetu, soĺ a zázvor, množstvo je na vás podľa chuti. Rezne obalíme v múke, na panvici opečieme krátko na oleji a preložíme do vhodnej nádoby na pečenie, ktorá sa dá zavrieť. Sušené huby namočíme tiež večer, ocedíme a vodu si odložíme.

    Jelenie stehno pečené v rúre - obrázok 1
  2. 2

    Cibuĺu dáme na panvicu, kde sme pražili mäso, opražíme, podlejeme vodou z hríbov a dbáme, aby sa nám podarilo panvicu očistit a príškvarky z múky aby sa nám dostali do cibule. Keď je opražená do zlata, dolejeme vodu z hríbov a nalejeme na mäso. Trúbu si vyhrejeme na 210 st a mäso do nej zakryté vložíme. Dusíme pol hodinu.

    Jelenie stehno pečené v rúre - obrázok 2
  3. 3

    Drvené paradajky zmiešame s ocedenými, pokrájanými hríbami a dolejeme trochu vodou, aby vznikla kaša, tú vylejeme do mäsa a ďalej dusíme v rúre. Hlivy si nasekáme a po ďalšej polhodine doložíme do misy. Ak treba, ešte dosolíme. Približne po hodine a pol, ak je mäso mäkké, pridáme kúsok masla a nasekanú zelenú cibuľu a pažítku.

  4. 4

    K tejto úprave sú vhodné knedle, alebo zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

miamia
tak toto by som si veru dala...po tom všetkom sladkom, čo sme tu nepiekli... :))
babidka
Vyborne !Ja nie som prave hlivovy nadsenec, ale celkovo to bolo velmi dobre .Nabuduce este ponuknem k tomu aj brusnicovy alebo visnovy dzem .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia