Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom
Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac... zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie....
Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...
Bavorské žemľové knedle s rýchlou smotanovou omáčkou
Ked som doma v Mnichove, tak si na tie knedle kupim zemlovy polotovar a toto plnohodnotne,...
Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou
Viem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne ,...
Veľkonočné ovečky
Podrobnejsi opis ohladne receptu najdete na http://chalupnikovi. com/recepty/?p=4527
Parížsky krém
Podrobnejsie rozpravanie o tomto kreme najdete na http://chalupnikovi. com/recepty/?p=3844
Príjemná letná polievka
Tuto polievku doma zboznujeme a je jednou z dvoch jedal, ktore si moj manzel nemusi...
Slávnostná polievka z plnenej sliepky s celestínskou závarkou
Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime.
Moravský vrabec so špenátom a zemiakovými knedlami
Ked robim vrabca, tak si kupim bud velmi pekny bocik, alebo prerastene pliecko, alebo...
Rezy na nedeľné raňajky
Tento rez robim v sobotu vecer. Na oleji podusime cibulu, pridame spenat, vlejeme trosku...
Morčacie cigaretky - bielkovinový deň
Morcaci rezen rozklepem na tenko, osolime. Alobal vytriem stetcom trochou oleja. Polozim nan rezen,...
Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....
Kura skoro ako zo Španielska
Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme ...
Jamajské kura s kávovým akcentom
Priznam sa, ze k vyhladaniu tohto receptu som mala velmi velmi silnu motivaciu http://varecha. pravda. sk/magazin/pridaj-recept-vyhraj-kavovar-nescafe-dolce-gusto-circolo/10311-clanok. html Neviem...
Brokolicové cestoviny
V serialy Komisar Montalbano isiel nas hlavny hrdina na sicilsky vidiek a tam mu toto jedlo...
Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...