Párky v pivovom cestíčku fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 11. mája 2015
Párky v pivovom cestíčku (fotorecept)
Foto: vybusna

Jedlo vhodne ku konzumacii na stojaka , v sede, v leze a poslepiacky . A ked sa moznosti koncia, tak ku tym Zobraziť celý popisJedlo vhodne ku konzumacii na stojaka , v sede, v leze a poslepiacky . A ked sa moznosti koncia, tak ku tym parkom, ktore ostali, dorobime zemiakovu kasu, salat a jeme priborom.

Suroviny

podľa chuti 600 g rôzne
Na cestíčko :
1 ks
5 PL
10 PL
malá ČL
štipka
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime cesticko. Vsetky sypke suroviny zmiesame a pridame k nim vajce. Zacneme prilievat pivo a metlickou vymiesame hustejsie cesticko. Ja som pouzila kukuricnu krupicu na polentu, takze cesticko som mala zrnite.

    Párky v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Povodne som napichovala parky na spajdle a prislo mi to genialne . Pri obalovani a vyprazani som chcela manipulovat s tou spajdlou a bola by som cista. To bola predstava.(odkukala som to na youtube) Prax ma poucila, ze napad fajn, ale skutocnost je trochu ina. Pri macani do cesticka som musela pouzit vysoky pohar, z ktoreho sa bud cesticko vylievalo pri ponarani parky, alebo som musela lyzicou pooblievat to co sa v pohary neobalilo...Nic medzitym neexistovalo. Potom som narazila pri vyprazani. Aby mohli byt tie parky na spajdli, musela som pouzit siroku panvicu a aby som usetrila olej, tak som ich neponorila uplne cele a to cesticko sa mi rozlialo......aby ste vedeli ako to vyzeralo.

    Párky v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takze som vsetky spajdle znovu pokorne povytahovala, parky som nakrajala na vhodne velkosti a vybrala maly hlboky kastrolik. Cesticko som preliala do misy, so spinavymi prstami som vybrala z neho obalenu parku a pekne ponorila do horuceho oleja. A bolo po probleme.

    Párky v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprazene parky prelozime na pijavy papier a pred podavanim, konecne doslo aj na tie spajdle. Podavame s roznymi dressingami, alebo obycajnym palivym kecupom....urcite z neho neumriete. A ked si myslite, ze ano, tak si urobte nejaku fajn palivu omacku vlastnej produkcie. Na druhy den som urobila bylinkovu zemiakovu kasu a dojedli sme tie, co ostali, ohriate v mikrovlnke...nech mi vsetci gurmani odpustia, ale boli skvele.

    Párky v pivovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4707

Diskusia k receptu

rea1
no, a to si sem nemohla dať, keď u nás synovi kamaráti poriadali hokejové zlety? to som sa musela babrať s obaľovaním párkov do lístkového cesta? osoba nezodpovedná. :-) ale toto určite zaradím do kolónky "síce nezdravé ale pre chlapov ako objemové krmivo k pivu veľmi vhodné".
vybusna
@ rea 1 :]
no u nas sa hokejove zlety nerobia...u nas futbalove...mna to vobec nenapadlo, ze frcia majstrovstva a a takto by sa dali parky vyuzit.....strasna som....
rea1
stačí, že si to priznávaš, už to je krok k náprave. :-))
čo sa týka toho namáčania a hádzania do oleja - napadla ma vidlička, prípadne dve. napichnem, namočím, prenesiem nad vysmážadlo a druhou vidličkou jemne stiahnem do oleja. nemám zasr*** ó, pardón, prsty a nehrozí mi, že sa oprskám vrelým olejom.
babav
Pekny recept za 5*. V US ich volaju "corn dogs"( podla pouzitej muky v cesticku.....z kukurice).
vybusna
@babav prave kvoli tej muke som dlho kukuricnym psom odolavala. Ani polente, ani roznym kukuricnym plackam sme nejako nevedeli prist na chut. Raz som nevedela, ako ten kukuricny griess minut, tak prisli na rad parky...co uz. V tom cesticku to bolo fajn, ale pre istotu som tam primiesala este aj obycajnu psenicnu...Mozno sa odhodlam niekedy aj na cisto kukuricne cesticko.....vdaka za prispevok
frezia68
Oprobujem tú kukuričnú,ako bezlepkáč ju občas využívam a spišské párky,ktoré sú najlepšie,čo poznám a budem hrešiť jedlom,ale veď nie veľa.A nezdravé vylepším zdravou prílohou,kvôli výčitkám :-)))
denyany
No, mne tiež občas nevychádzajú overené postupy a recepty... Ale vynašla si sa a vo finále to bolo jedlé, čo je najdôležitejšie. Neviem si dosť dobre predstaviť výslednú chuť, ale zaexperimentujem na mužovi, lebo ja ani párky, ani vyprážané takmer vôbec nejedávam. On áno.;-)
pivonka
Takéto titulky ma vedia fascinovať. Ako to dokážeš tak nafotiť? V podstate jednoduché jedlo ale prezentácia úžasná. A ešte - tiež bývam niekedy zaskočená, že sa mi nedarí v realizácii jedla tak, ako je písané v recepte. Poradila si si, ale narobí to zbytočne veľa riadu.
vybusna
@pivonka to je nahoda....su ludia, co vedia milionkrat lepsie ako ja. Niekedy to vyjde, niekedy je to katastrofa. A o tom riade...nastastie to isti umyvacka.....ale niekedy umyvam na 2x...btw, vies co ta da prace poumyvat vsetko tie riadiky, ktore su na tej titulke?????
rea1
no moje nervy! @venusa - pozerám a čítam: perfektné aj s poprsím. hrklo vo mne a rozmýšľam, čo mi kde ušlo, potom som sa lepšie prizrela, prečítala ešte raz a ... a poprsie zmizlo. aspoň keby som bola mužský, ospravedlním to tým, že hladnej husi sa o kukurici sníva, ale takto? ešte dobre, že sa blíži dovolenka. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia