Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska)
Jednoduché jedlo pre celú rodinu. Ja toto jedlo pripravujem vždy s omáčkou, bez nej nikdy....
Oplátková saláma
Zvýšili sa vám tortové oplátky a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto nepečenú sladkú salámu....
Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak
Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....
Tekvicové placky so smotanovým dipom
Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.
Ryža s bielou fazuľou
Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami....
Reindling - korutánska plnená bábovka
Tento koláč je veľmi populárny v rakúskom Korutánsku, ale aj v susednom Slovinsku. Má tvar...
Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...
Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.
Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....
Cesnakovo-syrová nátierka
Syr nastrúhame najemno. Pridáme k nemu roztlačený cesnak a kupovanú alebo domácu tatársku omáčku a dobre...
Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...
Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom....
Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....
Jednoduchý banánový koláč bez lepku
Po Vianociach a novoročných sviatkoch sa nám asi nechce opäť tráviť veľa času pri sporáku....
Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...
„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...
Domáce tvarohové žemle nielen na raňajky
Chýba vám doma čerstvé pečivo? Stačí len zopár surovín a vykúzlite výborné pečivo plné výživných bielkovín, ...
Ryža biryani s kuracím mäsom
Objavte tradičné jedlo z Ománu. Ryža biryani sa pripravuje s mäsom, jahňacím alebo kuracím, ...
Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.
Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu
Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...
Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.
Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom
Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...
Kuracie špízy so šafranovou ryžou
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže....
Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....
Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....
Pistáciové crinkles
Maslo a bielu čokoládu necháme roztopiť a trochu vychladnúť. Vajcia vyšľaháme ručným mixérom spolu s kryštálovým,...
Nigérijská hovädzia suya
Tradičný nigérijský recept na hovädziu suyu – lahodné, pikantné kúsky hovädzieho mäsa grilované na ihliciach, ochutené zmesou afrických korenín....