Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Bravčové pliecko

Nutričné energetické hodnoty - Bravčové pliecko (100g)

Energia
1216
KJ
Kalórie
291
kcal14.55%
Sacharidy
0.1
g0.04%
Tuky
23.9
g34.14%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny bravčové pliecko.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bravčové pliecko:

«1 2 ...11 »
Vianočná kapustnica, na ktorej si pochutnáte ešte aj v septembri Vianočná kapustnica, na ktorej si pochutnáte ešte aj v septembri Vaše

Viem, že je tu dosť receptov na vianočnú kapustnicu, ale napriek tomu som sa rozhodla pridať ten náš, troška ma k tomu vyprovokoval včera aj varecháč mesiar, čím ho chcem pozdraviť :). Osobitosť tejto kapustnice spočíva v tom, že jej varíme obrovské množstvo, totiž varíme ju v 30 litrovom hrnci a časť zavárame. Vydrží až do spotrebovania posledného pohára, niekedy v septembri ďalšieho roka.

Zemiakový nákyp Zemiakový nákyp Vaše

Tento recept vznikol na podnet mojich synov. U nás sa totiž sladké jedlá ako žemľovka, nákyp či palacinky nerátali za jedlá, ale len ako zákusok. A tak som si, keď mi na otázku, nedáte si dnes ryžový nákyp môj syn odpovedal: Mami, a to nevieš urobiť nákyp s mäsom? spomenula, že som kdesi čítala zemiakový nákyp. Takže áno, viem urobiť nákyp s mäsom. Tu je.

Jemnučké mäsko Jemnučké mäsko Vaše

Tento recept je veľmi jednoduchý, hlavne keď nemáte chuť dlho vyvárať pri sporáku :)

Segedínsky guláš s knedľou Segedínsky guláš s knedľou Vaše

Kto má rád kapustu vhodné jedlo na niekoľko dní...u nás sa všetko skonzumuje.Žeby to bolo tou kapustou ?

Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka (fotorecept) Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka (fotorecept) Vaše

Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva...považovala som to za sviatok, keď nám maminka uvarila toto fajné jedlo...možno si spomeniete aj vy na časy v školských jedálňach, dosť často sa to varilo....

Stroganov z bravčového mäsa (fotorecept) Stroganov z bravčového mäsa (fotorecept) Vaše

Naše obľúbené jedlo, ktoré sme teraz pre zmenu urobili z domáceho bravčového mäsa..

Mliečne mäsko (fotorecept) Mliečne mäsko (fotorecept) Vaše

na motívy Maiale al Latte... chuťovo veľmi návykové... :-)

Pečené papriky so zemiakovým prekvapením, k pečenému mäsu (fotorecept) Pečené papriky so zemiakovým prekvapením, k pečenému mäsu (fotorecept) Vaše

Pôvodný rcp pochádza pravdepodobne z Chorvátska, kde moji priatelia Helenka a Paľko Oroszovci majú švagra – rodom Srba, ktorý im ho pripravil ku krkovičke. Prišli navštíviť svoje dcéry do New Yorku, stretli sme sa na Skype a dobrotku mi popísali. Ja som ju pripravil v nedeľu k pečenému bravčovému pliecku, doplnil o 200 ml hrubo strúhaného údeného syra a teraz ju obratom predstavujem Vám. Veľmi sme si pochutnali na netradičnej prílohe k pečenému mäsu.

Bravčové na horčici Bravčové na horčici Vaše

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme stranou.

Božské mäso Božské mäso Vaše

Príprava tohto jedla nevyžaduje dlhé postávanie pri sporáku a výsledok je prekvapivo fantastický!

Klobásová baba Klobásová baba

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, korenie, rascu, majorán, cesnak, múku a zamiešame.

Recept bez obrázku Morčacia roláda pôvabnej Kontesy Vaše

Vykostené morčacie prsia upravíme na plát a naklepeme. Okraje odrežeme a zomelieme s bravčovým mäsom. Na rozškvarenej slanine opražíme rezankčeky šunky a plátky šampiňónov, pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať a rožok namočený v mlieku. Zmes okoreníme a osolíme a vyklepneme vajcia. Všetko dôkladne premiešame a nanesieme na osolený plát z mäsa. Zvinieme do rolády a zviažeme niťou. Na pekáči rozohrejeme olej a roládu na ňom zo všetkých strán opečieme. Potom podlejeme trochou horúcej vody a pečieme v rúre asi hodinu. Občas podlejeme a potrieme rozohriatým maslom. Dozlata upečenú roládu vyberieme, výpek zlejeme a doplníme zvýšným maslom. Mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi poliatymi výpekom.

Recept bez obrázku Bravčové mäso na majoráne Vaše

Vepřové plecko uvaříme ve slané vodě s cibulí a česnekem.

Zapečené mleté mäso s vajíčkom (fotorecept) Zapečené mleté mäso s vajíčkom (fotorecept) Vaše

Mleté mäsko pomiešame s korením a soľou,pretlačeným cesnakom,2pl strúhanky .,Masu dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a pekne zrovnáme a lyžicou urobíme v mäse jamky...

«1 2 ...11 »


Aktuálne súťaže

Súťaž na október o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

Súťaž na október o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v októbri hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist