Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové mäso so šampiňónovou omáčkou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 14. júla 2023
Bravčové mäso so šampiňónovou omáčkou
Foto: Shutterstock
6
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 PL
1 PL
300 ml
100 g
200 ml (33 %)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, poprášime múkou a na rozohriatom oleji opražíme dozlatista. Podlejeme vývarom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a za občasného podlievania prikryté dusíme domäkka.

  2. 2

    K mäsu pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a varíme ešte asi 15 minút.

  3. 3

    Hotové mäso so šampiňónmi zalejeme smotanou a podľa potreby ešte zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Povaríme.

  4. 4

    Podávame napríklad so zemiakovými plackami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia