Grilážové rezy

evunka - bez fotkyevunka, 19. septembra 2011
45 minút
príprava

Suroviny

8 kusov
PLNKA :
210 gramov
250 gramov alebo Hera
5 kusov
210 gramov
1,5 dl vlažná
200 gramov




Postup

  1. 1

    Z kryštálového cukru si spravíme karamel, pridáme asi 1,5 dl vody a necháme prevrieť. Potom pridáme pomleté vlašské orechy, premiešame a odstavíme. Vo vodnom kúpeli si urobíme kašičku tak, že si roztopíme Palmarin alebo Heru spolu so žĺtkami a práškovým cukrom. Občas premiešame, keď je mierne vychladnutá pridáme orechovú plnku a dobre premiešame. Natierame na oblátky striedavo plnku a oblátky na na vrch necháme oblátku. Zaťažíme aspoň na 1 deň. Vydržia dlho čerstvé. Pokrájame na rôzne tvary.

Diskusia k receptu

jana321
ja sa len chcem opýtať : koľko orechov sa tam má dať?
slavka11
presne tu istu otazku som chcela polozit aj ja. Orechy sa v surovinach vobec nespominaju
evunka
prepáčte, zabudla som napísať orechy, už som to doplnila
Niekedy použijem aj tretinu z orechov jemnou strúhankou a dochutím rumom. Je to tiež dobré, alebo opražím ovsené vločky a dám polovicu vločiek opražených a polovicu orechov.
1x evunka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia