Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami fotorecept
Foto: olinecka
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by to nemal rád...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g domáca (časť stehno, trup) |
|
(mrkva, petržlen, kaleráb, zeler) |
|
1 ks stredná |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Domáce rezance: | |
400 g |
|
štipka |
|
3-4 ks domáce |
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky, mäso umyjeme. Do väčšieho hrnca vložíme pripravené mäso, zeleninu, zalejeme studenou vodou asi 3-4 litre. Pridáme mleté čierne korenie, nové korenie celé 5-6 ks, podľa chuti osolíme. Dáme variť zakryté pokrievkou. Po zovretí plameň stiahneme a na slabom plameni polievku varíme asi 2 hodiny. Pred dokončením varenia pridáme očistenú cibuľu a lahôdkovú cibuľku a povaríme. Vývar podávame s nakrájanou uvarenou zeleninou, mäsom, domácimi rezancami a posypeme petržlenovou vňaťou.
-
2
Domáce rezance: Polohrubú múku preosejeme, pridáme trocha soli, vajíčka a spracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme natenko. Cesto necháme na pracovnej doske uschnúť.
-
3
Uschnuté cesto zrolujeme a pokrájame. Rezance uvaríme v osolenej vode. Dobrú chuť.
👍👏😆😆😆
Najlepsie je,ked sa trasie ruka s lyzicou rano po poriadnej akcii😆😆😆😆😆
Priatelia,pozdravujem vsetkych,majte pekne a uspesne dni🤣🤣🤣
Presne ako v tomto recepte. Asi by som sa mala polepšiť a vymeniť kupované za domáce.
Pekný deň!