Bábovka s tvarohom a hrozienkami fotorecept
Foto: olinecka
Určite sa potešia deti, ale nielen ony... Výborná pochúťka na popoludnie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
250 g (alebo práškový) |
|
100 ml |
|
50 ml (teplá, nie horúca) |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 hrsť |
|
trocha (na namáčanie hrozienok) |
|
Postup
-
1
Suroviny na bábovku + rum + voda, teplá nie horúca...
-
2
Hrozienka namočíme do trochy rumu. Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vymiešame do hustej peny. Pridáme striedavo olej, teplú vodu a tvaroh, zašľaháme. Múku s práškom do pečiva preosejeme a vmiešame do základu. Primiešame hrozienka aj s rumom, v ktorom boli namáčané.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh po častiach pridáme do cesta a na malom stupni mixéra vmiešame, následne varechou zľahka premiešame.
-
4
Pripravené cesto vylejeme do formy na bábovku.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme na spodnej mriežke 55 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
-
7
Bábovka po ochutnávke...
Ďakujem za príjemný komentár ktorý potešil...som rada, že sa recept páči, pozdravujem...