Cestoviny s uhorkovou omáčkou fotorecept
Foto: tejaja
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na cestoviny? V sezóne uhoriek je to dobrý nápad Zobraziť celý popisUhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na cestoviny? V sezóne uhoriek je to dobrý nápad ako ich využiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
- 2
Medzitým pripravíme omáčku. Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
- 3
Pridáme na kocky narezané uhorky, papriku, korenie, sójovú omáčku a víno. Osolíme (opatrne, sójová omáčka je slaná) a asi 5 minút podusíme. Pre deti nepodlejeme vínom, ale vodou.
- 4
Potom rozmixujeme tak, aby ostali drobné častice uhoriek, teda nie úplne dohladka.
- 5
Na taniere rozložíme listy rukoly, na ne dáme uvarené cestoviny a do stredu cestovín omáčku. Ihneď podávame.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu