Varenie

Kysnuté cesto

atpoput - bez fotkyatpoput, 26. mája 2016

Ahojte,

chceľ by som na jarmokoch predávať domáce langoše. Potreboval by som vedieť či sa dá cesto na lagoše pripraviť 1-2 dni dopredu, alebo to treba pripravovať priamo na mieste?Ak sa to da dopredu ako to treba uskladniť? Pripadne neviete o firme ktorá robi taketo cesta na objednavku?

Za odpovede dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Toto cesto sa pripravuje deň vopred a dáva sa kysnúť do chladničky
 varecha.pravda.sk/recepty/sisky-nielen-fasiangove/3982-re...

Vydrží viac dní, ale naozaj dobré je len druhý deň, potom sa jeho kvalita znižuje. A čo je podstatné, nie sú z neho tie pravé lángoše, sú inej farby aj konzistencie ako tie, čo sa predávajú, hoci tu je zopár receptov, podľa ktorých je toto cesto na lángoše najlepšie. Podľa mňa nie je.

Ak chceš mať tie pravé lángoše, mal by si zamiesiť z hladkej múky T-650 a použiť len droždie, vodu a soľ. Ak by si ráno zamiesil, cesto nenechal vykysnúť, držal ho v chladničke a postupne z neho odoberal, nechal podkysnúť a piekol, mohlo by to fungovať. (pori recept Lángoše ako od Balatonu).
evanaaa
Skús si dať do hladača ( hore vpravo) Langoše a pozri si recepty ktoré ti to vyhodí, je dosť takých do chladničky ako spomína aj @sovka a vyber si alebo skombinuj, iste niečo nájdeš čo sa ti bude hodiť.
maska10
Vcera som robila langose od sonulienky-zobratske,cesto som odlozila aj na druhy den a boli vyborne,Tak si myslim ze ked sa zamiesi den vopred nema to vpliv na kvalitu a vyriesi atpoputov problem.