Rôzne

Korpus

monika29875 - fotkamonika29875, 24. februára 2012

Strasne by som Vas chcela poprosit o radu.Zijem v Anglicku a
Anglicania nemaju polohrubu muku,da sa kupit len v specialnych
obchodoch a prave tam kde byvam ja,nie su :(.
Co sa stane ak napriklad pri peceni Kakaovych rezov ,kde ide 150g
polohrubej muky alebo obycajnej babovky pouzijem hladku??Moj
nazor je,ze ten kolacik mozem rovno hodit do kosa,ale mozno sa
mylim.
Prosim poradte mi :).
Dakujem Monika

@zareaguj


Diskusia k téme

violin
Ahoj Monika,aj ja zijem v zahranici kde nekupim bezne inu nez hladku muku a mozem Ta uistit,ze UPLNE VSETKO vratane kolacikov a tortovych receptov z polohrubrj aj hrubej muky peciem len z hladkej. Vysledok je pre mna aj pre rodinu a znamych super, nieco mozno nie je upne perfektne,ale dokonca aj chlieb som uz piekla len z tej najobycajnejsej hladkej muky a vysledok bol super. Takze sa vobec neboj a smelo do pecenia! Mohla by som Ti poslat kopec fotiek z kolacov,baboviek,pernikov a dokonca aj pernikovych chalupok a betlehemov co som piekla aj podla "varechovych" receptov len z hladkej muky a vysledok bol vzdy supeeeeeer.
Vela zdaru do "hladkomucneho" pecenia a daj potom vediet ako to dopadlo!!!
Zdravi Ta Steva
kuchticka
Mam rovnake problemy ako ty a rovnake skusenosti s hladkou mukou ako @violin. U nas tiez nie je hruba ani polohruba muka a peciem VSETKO iba z hladkej, Good luck v peceni!
nadia56
ja sa pridavam ku @violin a @kuchticka , hoci si obcas v talianskej alebo polskej predajni kupim polohrubu a hrubu muku, zvykla som si piect z hladkej muky a nemam ziadne problemy, kolace aj zakusky su chutne, chlebik a pecivo vydarene, nic im nechyba, treba len vyskusat a urcite budes aj ty s vysledkom svojho pecenia spokojna, zelam ti vela uspechov:-)
irenaw
po mnohých pokusoch upiecť naozaj dobrý tortový korpus som zostala pri recepte z hladkej múky. pečiem ho už nejaký ten rok, vždy sa vydarí a všetkým chutí. dá sa piecť všeličo aj z hladkej, treba skúšať, mnoho receptov mám práve z aglických stránok a tak som vyskúšala už dosť receptov z hladkej múky. držím palce
marianne69
@monika nestane sa vobec nic,preco by si vyhadzovala.Piekla som z nej v Anglicku 6 rokov na vsetky vianoce a velkonoce:-) a vsetky kolace boli vyborne.Moje slovenske kolegyne chodili nakupovat polohrubu muku do polskeho obchodu alebo objednavali cez net a potom prestali.Vzdy sme sa breakoch ponukli co,ktora upiekla a kolkokrat nechceli verit,ze je to z anglickej muky.Nemala som kedy lietat po obchodoch a zhanat polohrubu.A ked uz tak,ze potrebujes, tak zmiesaj ich plain muku(modra)cervena- self raising je uz s pridavkom prasku do peciva a ich krupicou(semolina) a mas polohrubu.Ved oni maju vynikajuci vyber muk a co sa do odrod tyka aj na chleby.S mukou si ta ozaj starosti nerob:-)
mimitje
Ja som nedávno otvorila podobnú diskusiu, keď som v Belgicku zháňala hrubú múku (do zemiakových knedlí) a nakoniec som to vyriešila Semolinou. Piškótové cesto sa dá v pohode upiecť z hladkej múky - tiež miešam "self raising" s obyčajnou hladkou. A ako už dievčatá spomínali, keď sa pozrieš do anglických receptov, všetci nakoniec pečú z hladkej.
michsamant
Ahoj Monika, tiez u nas nie je ina vhodna muka na kolace okrem bielej hladkej (da sa prirovnat k slovenskej 00). Pouzivam ju na vsetky kolace a kolace su pekne a dobre.
terusik
Ahojte. Aj ja zijem v Uk a vsetko peciem z plain muky. Obcas zajdem ku poliakom na polhrubu, ale nie casto. Robievam aj parene buchty a vsetko je ok. Manzel - vyuceny pekar - pouziva tiez len hladku.
radulienka
Ak chceš piecť sladké cestá s hladkou múkou, tak namiesto práškového cukru použi kryštálový a tým sa koláčik či iné výrobky nadvihnú. V Nemecku nepoznajú všade polohrubú či hrubú múku a preto používajú na pečenie ako som už uviedla kryštálový cukor. Veľa úspechov!
zuzik01
no, tak ja s vami dievcata nesuhlasim... trvalo mi dost dlho pochopit, ze kopec mojich oblubenych receptov z domu zo Slovenska neurobim presne podla receptu a veeela z nich skoncilo v kosi. HLavne tie klasicke hrncekove zakusky alebo napriklad vodovy korpus. Samozrejme, ze sa da upiect v pohode aj z hladkej muky, ale odporucam ti hladat prave taky recept, kde bude ta hladka muka v originalnom recepte. Ja kolkokrat som sa pokusala upiect piskotu, kde som dala presne mnozstvo hladkej muky namiesto polohrubej, dopadlo to na ...
Tieto receptiky mam vyskusane a urcite funguju presne podla receptu:
 varecha.pravda.sk/recepty/sviatocna-cokoladova-torta-foto...

 varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorec...

Najmensi problem je s kysnutym cestom, tam ti to vyjde s hladkou mukou vzdy ;-)
porzellanka
Ja tiez nemozem tvrdit, ze namiesto polohrubej muky vziat jednoducho hladku a klapne to. Napriklad vanilkovy oblak od @mojack  varecha.pravda.sk/recepty/vanilkovy-oblak-fotorecept/1419...

som skusala z hladkej muky 2x, podaril sa mi az ked som ho urobila z polohrubej. Cesto bolo velmi riedke, musela som pridat viac muky a potom sa mi samozrejme nevmestilo do pekarnicky a musela som piect na plechu. Ale moja stara mama napriklad pecie kysnute kolace len z hladkej muky. Skusaj. Piskotove cesto sa ti podari, pripadne si niektory recept vyskusaj viac krat a uvidis, co musis zmenit, upravit... Ja peciem tiez takmer vsetko z hladkej muky a ked ideme 1 - 2x do roka autom na Slovensko, tak si donesiem aj hrubu a polohrubu muku na halusky a tak...
majo51
keď boli súkromní mlynári do polovice min.storočia sa mlela múka iba hladká ale možno sa nepiekli také koláče ako teraz.
katarinah
monika29875, ja tiez zijem v Anglicku uz 13 rokov, mala som dlhe roky taky isty problem ako ty. Pred par rokmi som natrafila na internete na slovenky obchod v Londyne ktory ti za £5 posle zasielku domov. Su velmi spolahlivi, ja zvyknem objendavat v nedelu vecer a v utorok mam zaiselku domov. Webbova stranka sa vola: www.halusky.co.uk, maju tam absolutne fantasticke produkty.