Magazín

Vinum sume vetus...

Fedor Malík:
Vinum sume vetus...

Za študentských čias som zbieral kadečo. Dobré známky v škole, bol som filumenista a mal som i taký malý slovníček, do...
2 minúty čítania

Sto najlepších slovenských vín roka 2008

Trendy:
Sto najlepších slovenských vín roka 2008

V stredu 28. októbra v denníku Pravda nájdete mimoriadnu 32-stranovú prílohu "Víno a husacina" a v nej okrem iného aj zoznam 100 najlepších slovenských...
2 minúty čítania

Krídielko alebo stehienko?

Trendy:
Krídielko alebo stehienko?

Tak, ruku na srdce, čo máte radšej? Táto hydinová dilema je v mnohý rodinách riešená podľa vzoru Divide et impera – rozdeľuj a panuj...
2 minúty čítania

Paradajková kapusta

Fedor Malík:
Paradajková kapusta

Dve generácie pred nami žilo pod Malými Karpatmi veľa usilovných vinohradníkov. Patril k nim i Vincent Bodrý, rodom z Modry. Nebol...
2 minúty čítania

Aj kapustnej hlave koruna pristane

Trendy:
Aj kapustnej hlave koruna pristane

Ak sú zemiaky slovenským druhým chlebom, je kapusta prinajmenšom ďalšia v poradí. A nielen v Stupave počas Dní zelá.
2 minúty čítania

Klobásy z daniela

Fedor Malík:
Klobásy z daniela

Dvadsaťmetrová rozhľadňa na modranskej Veľkej Homoli urobila radosť tisíckam turistov. Sklamala len Modranov a rozčarovala poľovníkov....
2 minúty čítania

Kuchárskou hviezdou za víkend

Trendy:
Kuchárskou hviezdou za víkend

Večera v drahej reštaurácii je nuda. Milovníci dobrého jedla objavili čosi vzrušujúcejšie. Už aj na Slovensku sa možno prihlásiť do víkendovej školy varenia....
12 minút čítania

Jeleň hovädzine vždy nasadí parohy

Trendy:
Jeleň hovädzine vždy nasadí parohy

Šípkovú alebo na smotane? Možno si aj vy pamätáte tento zásadný spor dvoch poľovníckych združení z Menzlovho filmu Slavnosti sněženek o prípravu omáčky k ulovenému...
3 minúty čítania

Peter Justin Topolský: Kura by nemalo chutiť ako kačica [VIDEO]

Peter Justin Topolský:
Kura by nemalo chutiť ako kačica [VIDEO]

Moderátor, spevák a najmä známy gurmán Peter Justin Topolský sa v jedle naozaj vyzná....
2 minúty čítania

Sedem tipov z Montevidea

Na cestách:
Sedem tipov z Montevidea

Známy profesor vína Fedor Malík precestoval takmer celý svet. Nedávno ho cesta za juhoamerickým vínom priviedla až do uruguajského Montevidea....
5 minút čítania

Malé zemiačiky, dusený ostriež

Fedor Malík:
Malé zemiačiky, dusený ostriež

Minulú jeseň sme opäť neodolali čaru oravských zemiakov. Kúpili sme ich štyri vrecia a na jar vrece zostalo nedotknuté.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Marcel Ihnačák: Práca ma musí baviť

Šéfkuchár Marcel Ihnačák:
Práca ma musí baviť

Pred troma rokmi sa vraj vo Veľkej Británii odohrala tichá revolúcia....
2 minúty čítania

Zemiak - ufúľaný rytier hladujúcich zástupov

Trendy:
Zemiak - ufúľaný rytier hladujúcich zástupov

Ak vám v Trebišove ponúknu podbité bandurky, nezľaknite sa výprasku. Dostanete len zemiaky na kyslo, a keď k nim pridajú aj ...
3 minúty čítania

Kvašáky

Fedor Malík:
Kvašáky

Uhorka (Cucumis sativus L.), ako úžitková záhradná zelenina bola známa už v 8. storočí pred n. l.....
2 minúty čítania

Nový kávovar NESCAFÉ Dolce Gusto KP 210725 Purple od Krups

Trendy:
Nový kávovar NESCAFÉ Dolce Gusto KP 210725 Purple od Krups

Značka NESCAFÉ Dolce Gusto rozširuje svoju ponuku espresso prístrojov o ďalší variant....
3 minúty čítania

NESCAFÉ Dolce Gusto v novej limitovanej edícii Funky Colours

Trendy:
NESCAFÉ Dolce Gusto v novej limitovanej edícii Funky Colours

Značka Krups v spolupráci s firmou Nestlé uvádza na trh kávovary v oranžovej, limetkovej a fialovej metalickej farbe. Okrem neobyčajných farieb sú novinky vybavené aj magnetickým držiakom kapsúl....
4 minúty čítania

Nestrúhajte zelenine mrkvičku. Odmení vás

Trendy:
Nestrúhajte zelenine mrkvičku. Odmení vás

Sú ľudia, ktorí zo zeleniny majú najradšej rezeň. V živote neochutnali mrkvu a o kalerábe si myslia, že je to vec, ...
2 minúty čítania

Morka so žihľavou

Fedor Malík:
Morka so žihľavou

Polovica mojej rodiny nemá rada hydinu. Na dvore, ba ani na tanieri...
2 minúty čítania

Návrat k tradičnej kuchyni prináša zdravie

Trendy:
Návrat k tradičnej kuchyni prináša zdravie

Aké jedlo je pre vás synonymom zdravej potravy? Ekologicky pestované, nízkokalorické, bez tuku a cukrov?...
6 minút čítania

Zlaté oko polievky vábi jazyk hodovať

Trendy:
Zlaté oko polievky vábi jazyk hodovať

Slováci sú vraj na polievky. Aspoň tak to tvrdí jeden z prieskumov agentúry GfK....
2 minúty čítania

Slávni muži z oboch strán stola

Osobnosti:
Slávni muži z oboch strán stola

Nejedno jedlo nesie v názve meno slávneho umelca či politika. To však neznamená, že má niečo spoločné s jeho vznikom alebo autorom....
8 minút čítania

K jedlu vám už nepodajú obyčajný hlávkový šalát

Trendy:
K jedlu vám už nepodajú obyčajný hlávkový šalát

V obchodoch pribúdajú doteraz nepoznané a nepoužívané odrody, zatiaľ čo osveta zaostáva....
5 minút čítania

Anketa: Na aké pochúťky lákate hostí

Anketa:
Na aké pochúťky lákate hostí

Slovenská kuchyňa je vynikajúca. Ale ľudia radi ochutnajú aj špeciality z cudzích kuchýň. Aké majú chute návštevníci hotelov a reštaurácií, sme...
5 minút čítania

Grilujú aj známi ľudia

Osobnosti:
Grilujú aj známi ľudia

Aj naše celebrity vedia, ako na to! Prečítajte si, kde a čo grilujú úplne najradšej...
3 minúty čítania

Pivo plzenského typu kraľuje svetu

Trendy:
Pivo plzenského typu kraľuje svetu

Až pivo urobí smäd krásny. Nie je to reklamný slogan, ale výrok neznámeho českého mudrca, ktorý v Čechách, krajine piva, zľudovel...
4 minúty čítania