jozka2 - bez fotkyjozka2, 24. septembra 2014

Diskusia k článku

jakamaka
Dobre že si napísala oba články.. ani nevieš kedy to komu može pomocť.. Mala som problémy s alergiou.. po poštípaní včelou som skolabovala.. a potom mi následne alergolog zistil nielen alergiu na včelie poštípanie.. ale na celý rad potravín.. a najviac na raž...:):):) Odkedy som tento alergén odstránila zo stravy, tak je to lepšie.. ale nie je to jednoduché sa zmeneno stravovať.. lebo presne ako píšeš.. ani nevieme čo sa kde nachádza...skrytou formou.. ale alergický organizmus potom reaguje po svojom.. Tiež som mala veeelmi citlivé zuby...to by ma nenapadlo dať do súvisu.. a veru si to budem teraz lepšie sledovať, :):):):):)..Vďaka že si napísala svoje postrehy..
jozka2
jakamaka,kto nema alergiu ani vo sne si to nevie predstavit co to obnasa,clovek musi byt do toho jednoducho zasveteny.V prvom rade symptom,ktoe so zaludkomnesuvisia,ktore su ako chameleon trva chvilu a po case sa objavi iny a nevies co sa deje.Vsade moze byt pridana muka,aj v hocici,aj v tavenych syroch,aj v sy re na pizzu,lebo to uz nie je mozzarella,dnes je to syr z muky a skorbu a oleja specialne spracovany a chuti ako mozarelle,preto su pizze take lacne.Klobasa,parky,salama,kecup,jogurt,atd.I ked varim a peciem z muky,ale ja sa nedotknem.Citim sa zdrava a vratila sa mi aj sila.
frezia68
Pridám môj zážitok a môže pomôcť možná aj lekárom.Roky som mala problém s očami,občas opuchnuté,červené....očná lekárka výborná,ale po rôznych neúspešných pokusoch ma poslala na "lekárske konzílium",že ona nevie pomôcť.Konzílium bolo o ničom,skladalo sa z jednej lekárky,kde som musela znova všetko opísať,čo už bolo v správe...(výsmech konzília )aj výsledok ten istý-alergia.Ale ja som opatrovala ťažko chorú sestru a nemala som veľa času na svojich lekárov.Až som sa raz zobudila a oči obe opuchnuté-úzke štrbiny,no hrôza.Sadla som za PC,dala do googla"opuch očí a príčiny" a odpoveď:srdce,ľadviny,intolerancia,alergia.Pretože alergológa navštevujem,zdalo sa mi najjednoduchšie začať u neho.Žiadala som vyšetrenia na intoleranciu,alergiu na jedlá.Vyšetril,potvrdil a po dodržaní diéty mám po rokoch"normálne oči".Alergia na kravské mlieko a všetky výrobky z neho,na lepok.Veľká únava ustúpila,ale bolesti kostí,kĺbov v trocha menšej miere sú.A keď ma ráno "štípu"oči,viem,že som jedla niečo nevhodné,lebo lepok,či mlieko....potvory sú aj skryté.Takže aj takú podobu má intolerancia.
jozka2
Dakujem ti @frezia68 ,ze si to tu pridala.Myslela som,ze sa prida viacej ludi,lebo kazdy z nas ma ine skusenosti s tym,lekari povedia alergia,ale na co.Mne alergolog povedal,ze uz nech k nemu nechodim,nevie mi pomoct I ked som mu vyslovene povedala priznaky a ako skuseneho lekara malo napadnut ci to nie je lepok.Dostala som sa do takeho stadia,ze som 2 1/2dni spala bez pohnutia,nie spala vsetko som vnimala,len som bola akoby v bezvahovom stave a nemohla otvorit oci.Napisala som to,ze sa tu mozme delit so skusenostami.
jozka2
@frezia68 ,na tvoje klby a kosti velmi dobre zaberie ak budes pit rano na lacno/a nie len pri chorobach,ale aj ako prevencia/ 2 KL jablkoveho octu a 1 Kl medu v pohari teplej vody.Vypit na hladny zaludok aj hodinu pred jedlom.
Ale ocot raw,robeny doma,alebo z health store,taky kde su este aj enzymi usadene na dne.Na bolave miesta prikladat obklad z 9% roztoku soli/.V 1 L destilovanej teplej vody rozpustit 90 g KAMENNEJ soli a tzv .povarenej ak je dostat.Sol nesmie obsahovat jod.Pokozka ma byt umyta nie mastna.V tomto roztoku mamocit 6-8 x zlozenu gazu,musi byt gaza aby dychala a dat na bolave miesto cez noc aspon na 9-10 hod.upevnit zo spodu a vrchu,ale nicim neprikryvat,ziaden plastic.Vyzmykat nie uplne do sucha ale polosucha.toto prikladat aspon tyzden.Roztok musi byt robeny od 80 100 g na 1 L vody.Nizsi neucinkuje-vyssi narobi neplechu.Taketo oblkady posobia na vsetky bolesti I opuchy a dokonca aj rakovinove opuchy,len to treba potom vediet spravne pripravit,lebo kazdy problem je individualny.Nadobu s roztokom musis zakryvat vickom aby sa voda neodparovala a roztok nemenil koncentraciu.Napisala som ti TS,neviem ci ti prisla,lebo sa mi nejako stratila.Preto pisem este raz tu,mozno pomoze aj inym.
frezia68
@jozka2 :pozrela som TS,bola tam Tvoja adresa,ale nič písané,čiže pokus bol :-) A ešte som zabudla napísať,že okrem očí problémy črevné,hnačky,nafukovanie,pobolievanie brucha....to som veľmi nevnímala.Ale veľká únava a dlhodobo,poobede som musela trocha spať,ale ja som to chápala ako reakciu na dlhodobú opateru,bez dovolenky a prerušovaný spánok (opatera).Ale to nebol dôsledok,ja som rada pomáhala.Až potom som sa dozvedela,že to bolo z intolerancie a alergie a tak si vysvetľujem aj Tvoj " spánok",ako dlhodobý dôsledok.Škoda,že lekári mnohokrát nevedia poradiť,ale musíme si samé hľadať diagnózu.Ďakujem za rady a pekný deň!
jozka2
2010,vdaka za link na Sourdogh bread.No,ak toto je Pravda,ze sa udajne lepok rozrusi touto technologiou kysnutia tak to je uzasny prinos pre lepkacov.Obcas som kupila chlieb gluten free,ale to sa neda jest,je v tom plno kadejakych cukrov a najviac high corn fructose co je velmi nezdrave a pre mna vyrobky s tymto 2 x nechutne,tak ho vobec nekupujem.Vdaka srdecna.
jozka2
sedim a studujem link co si tu pridala,lebo ho urcite cim skor vyskusam.



 



TOPlist