Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...
Talianske biscotti
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s...
Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
Krémové hubové rizoto
Ahojte, vitajte pri mojom ďalšom videu! V tomto videu vám prinášam recept na moje hubové rizoto. Recept je jednoduchý a rýchly....
Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom
Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete upraviť, niekedy ho robím...
Grilovaný morský vlk s pečenou špagetovou tekvicou a s tymianovým osúchom bez lepku
Dnes máme pre vás recept, ktorý môžete využiť ako obed, večeru alebo aj pri slávnostnej hostine....
Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke
Tento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať aj na večeru....
Bochník z oranžovej tekvice
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....
Pistáciovo-malinový koláčik na spôsob tiramisu
Moja mamina veľmi ľúbi kombináciu maliny a pistácie a na poslednú chvíľku ma požiadala o koláčik alebo...
Polenta
Ako príloha k mäsu či zelenine nemusí byť vždy len zemiaková kaša. Vyskúšajte si uvariť polentu...
Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny....
Paradajkový koláč z bezlepkového kysnutého cesta
Letná sezóna je v plnom prúde a my grilujeme a vypekáme o stošesť. Naposledy sme si ku grilovačke upiekli tento úžasný paradajkový koláč s mozzarellou a bylinkami....
Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Smotanový dezert panna cotta
Pre všetkých maškrtníkov bude tento smotanový dezert skvelou lahôdkou. Doplňte ho ešte čerstvým ovocím alebo ovocnou...
Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....
Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone....
Feniklové arancini s krabími tyčinkami
Zbytkové rizoto, plus čokoľvek tam napcháš a vypražíš, bonus je ťahavý syr vo vnútri.
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Bazový mascarpone dezert s bezlepkovými keksami
Ak sa vám nechce piecť, nemusíte. Sladké si môžete spraviť aj bez pečenia....
Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom
Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát....
Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)
Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
Tiramisu dezert so sušienkami bez lepku
Čakáte hostí a chcete urobiť dobrý dojem hostiteľa či hostiteľky? Máme pre vás skvelý tip....
Grilovaný kalmár - Calamares a la plancha
Páči sa mi pri tomto zavrieť oči a transportovať sa na španielsku pieskovú pláž.
Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...