Koláč s aróniou a posýpkou
Najprv si pripravíme posýpku: zmiešame múku a cukor, pridáme maslo a prstami vypracujeme posýpku, ...
Čalamáda s kalerábom gigantom
Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.
Rýdziky pečené na masle
Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...
Roláda s kávovou plnkou
S cestom sa veľmi dobre pracuje, je ľahko tvarovateľné, kávová plnka dodáva celej roláde ten...
Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...
Likér z arónie
Plody arónie sú síce trpké, ale veľmi zdravé. Dá sa z nich urobiť napríklad likér,...
Kompót z arónie
Plody arónie sú veľmi zdravé. Jeden zo spôsobov, ako ich uchovať na zimu, je...
Kuracie rezne v jogurtovej marináde
Rýchly obed alebo večera, mäsko je jemné, šťavnaté.
Podvodníci
Pani Helena Ružičková by povedala "unterwasermani" ako vo filme Slunce, seno... Podvodníci preto, lebo cesto kysne pod vodou....
Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Kapia v sladkokyslom náleve
To je recept na kapiu bez oleja.
Čertove hrudky
Recept pochádza z knižky Recepty starej mamy. Nepečené hrudky sú čertovsky rumové, tie naše staré...