Tvarohová nátierka s pažítkou, s rascou a s paprikou
Inšpirovala som sa receptom pôvodne z malej knihy 200 nátierok od E. Šafářovej, pridávam mnou...
Jarná bylinková nátierka
Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...
Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom
Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...
Karfiolový nákyp s hubovými hriankami
Recept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín...
Nátierka zo sardiniek s avokádom a zelinkami
Avokádo (Persea americana), hruškovec americký ale aj Persea gratissima, Laurus persea, neformálne krokodília či...
Konopná nátierka
Kupujem na trhu a bylinky a ako to zvykom byva, ludia tu maju dobru naladu a...
Bylinkové maslo s korením
Toto maslo je veľmi chutné, našla som ho na stránke Tchibo, tak pridávam, aby...
Pečeňova nátierka s hubami
Huby nadrobno nakrájame a udusíme s korením. Zmiešame s pečeňovým syrom, nadrobno pokrajanou cibuľou, posolíme a pokvapkáme...
Vaječná hermelínová nátierka
V panvici rozpustíme kúsok masla a do neho rozbijeme vajíčka. Miešame, kým nezhustnú, potom...
Nátierka z mlieka
Jogurtová rýchla nátierka, ktorú je možné urobiť na 1000 spôsobov. Ja najradšej začínam rovno od...
Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...
Bylinkový tvaroh ako dip
Čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nasekanú mladú cibuľku a jednu...
Bezlepkový toast s domácim hummusom
Na dobrý štart do nového dňa treba kvalitné a výživné raňajky. Čo tak pripraviť si domáci hummus na chrumkavom bezlepkovom toaste?...
Cesnakovo-syrová nátierka
Tento recept som vymyslel keď som potreboval nejaký dip na televízny večer. A odvtedy ho pripravujem...
Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...
Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
Kuracia bryndza
pre 4 osoby na raňajky stačí: štvrť litra mlieka, 2 vajíčka, štipka soli, čierneho...
Lososovo-šunková nátierka
Šunku nakrájame na malé kocky a aj lososa. Maslo a nátierkové maslo spolu so smotanou a horčicou...
Bazalková pochúťka
Niečo na ochutnávku z jarnej prírody. Rýchlo spravené a všetkým chutí.
Jogurtovo-syrová nátierka
Vymiešame dohladka kozí syr s gréckym jogurtom a nakoniec pridáme cibuľku. Množstvo cca na 2 krajce...
Mrkvičková nátierka
Nastrúhame si na jemnej starne struháka mrkvu, tvrdý syr, /môže sa pridať aj malá cibuľka podľa chuti/....