Slonie žrádlo

Slonie žrádlo
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 15. júla 2010 18:56Ďalšie jeho recepty

Chutný šalátik na ľahkú večeru ...

Suroviny

5 - 6
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Olej, kečup, horčicu, sojovú a worčesterskú omáčmáčku povaríme asi 2 minúty spolu s korením a soľou. Necháme vychladnúť.

2

Medzitým si nakrájame na kocočky salámu, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr ... Zmiešame s nálevom, pridáme majonézu (nemusí byť) a dáme do chladničky .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 15. júla 2010 o 21:42
    Toto jídlo znám, je vynikající.


  • tinca, 15. júla 2010 o 22:04
    @klaura , mám ho od sesterky, výborné slonie žrádlo...


  • jezibabka1, 15. júla 2010 o 23:44
    @klaura prosím Ťa , kde si nabrala ten názov?:)))))))))))) páči sa mi:)))) samozrejme aj receptík, určite urobím, dík :)


  • samanka, 16. júla 2010 o 09:01
    @klaura , robievam, najmä synovi, je schopný jesť slonie žrádlo dva dni po sebe, len ja ešte mám v recepte napísaný aj ocot a cukor (z každého za malú lyžičku)


  • klaura, 16. júla 2010 o 15:26
    @je žibabka ten recept sa proste tak volá ... sama neviem prečo ... :) a nech vám chutí ... :)


  • torticka, 16. júla 2010 o 16:22
    Je to ozaj žrádlo, raz som sa ho objedla. Aj ja tam mám napísané ocot a cukor. Ale ocot nedávam,lebo uhorky sú dosť kyslé (záleží, koľko octu sa dáva do nálevu na uhorky). Ináč je to mňamky.


  • merihe, 16. júla 2010 o 16:43
    Je to opravdu odporúčam vyskúšať


  • merihe, 16. júla 2010 o 16:45
    Prepáčte,má tam byť-výborné


  • sairaam, 16. júla 2010 o 16:49
    Super slonie žrádlo :-)))


  • hrky, 16. júla 2010 o 18:07
    ahoj, fajn recept, mám ho už dávno, len trošku iný tiež výborný a rýchly- ja omáčku nepreváram, iba premiešať kečup, horčicu,soľ, cukor, ocot, chili a do toho nakrájať salám, uhorku, cibuľku. tvoj vyskúšam díky)


  • evanaaa, 16. júla 2010 o 18:31
    Možno preto " SLONIE ", lebo by sa ztoho dobre aj slon " nažral ". Receptík sa mi páči, ak ho spravím, tak len bez majonézy, tá sa v týchto horúčavách moc nehodí, chuť to iste nezmení.


  • hannah22, 16. júla 2010 o 19:36
    receptí starý ale dobrý, ukladám a skúsim ... :))


  • stefanus191, 19. júla 2010 o 00:41
    neskusal som, vyzera vabne... a co tak dat namiesto majonezy --- biely jogurt???..v tychto horucich dnoch...


  • marta23, 19. júla 2010 o 13:09
    Ja to robím takto: suroviny skoro tie isté len pridám na tento rozpočet (4 vajcia a 4 uhorky....) ešte 500 g tvarohu, najlepšie hrudkovitý a nepridávam žiaden nálev. Veď samotná majonéza je tekutá. Dávam do zmesi priamo koreniny a za kávovú lyžičku kopcom horčicu (môže byť kremžská, podľa chuti) a tiež 4 stredne veľké surové mrkvy pokrájané na malé kocôčky (môže sa aj nastrúhať na jemno na rezančeky) - dodá zmesi aj červenoranžovú farbu, vznikne pestrá zmes. Ale je pre mňa novinka tá saláma. Nabudúce pridám aj ja.


  • klaura, 19. júla 2010 o 13:21
    @marta23 , ďakujem za novú inšpiráciu, vyzkúšam ...
    @stefanus191 , bežne majonézu nedávam ani ja - dobré je to aj bez nej ... , ale keď recept idem vystaviť, dodržím ho, nie? :)


  • alzbetka2, 19. júla 2010 o 19:14
    tento recept robievam aj ja, ale trocha inak./ako ho mám napísaný/ chutí aj u nás, tiež ho mám s majonézou a všetko za surova,nič nepreváram, ale vyskúšam aj takto. a ešte, salámu strúham, buď na V-čku alebo na hrubšej strane klasického strúhadla.


  • mirkalondyn, 21. augusta 2010 o 12:50
    Toto je vyborne a lahke :) robievame si to na chlebiky....


  • michaela137, 6. mája 2011 o 16:33
    vynikajuce jedlo, uplne uzastne


  • klaura, 6. mája 2011 o 17:11
    @michaela137 ďakujem, som rada že chutíííííí :)


  • lucylee, 14. júna 2011 o 10:10
    @klaura robila som, velmi nam chutil, pouzila som kvalitnu sunku a majonezu, ja tie makke salamy moc nemusim, vdaka za recept


  • helca103, 14. júna 2011 o 10:46
    tento recept som dostala od kolegyne asi pred 12timi rokmi a robievam to často . Postup presne ako je tu uvedené akurát ja pridávam aj na drobno pokrájanú zelenú papriku a ako uvádza @lucylee používam šunku nie mäkkú salámu.Stojí to za to vyskúšať aj na obloženú misu.


  • sylvinka, 14. júna 2011 o 13:44
    Toto som voľakedy robievala a normálne som na to zabudla.Diky za pripomenutie.


  • lenickach, 24. júna 2013 o 20:27
    2x odskusany a je vyyyborny, manzelik sa vyjadril, ze chuti este lepsie ako od mojho ocka a to uz je co povedat :)) ukladaaam a DAKUJEM za tento skvely receptik, chvalim :)


  • klaura, 25. júna 2013 o 10:30
    :) ďakujem ... teší ma, že chutí ... :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist