Slonie žrádlo

Slonie žrádlo
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 15. júla 2010 18:56Ďalšie jeho recepty

Chutný šalátik na ľahkú večeru ...

Suroviny

5 - 6
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Olej, kečup, horčicu, sojovú a worčesterskú omáčmáčku povaríme asi 2 minúty spolu s korením a soľou. Necháme vychladnúť.

Medzitým si nakrájame na kocočky salámu, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr ... Zmiešame s nálevom, pridáme majonézu (nemusí byť) a dáme do chladničky .



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

24 komentárov k receptu
  • celka, 15. júla 2010 o 21:42
    Toto jídlo znám, je vynikající.


  • tinca, 15. júla 2010 o 22:04
    @klaura , mám ho od sesterky, výborné slonie žrádlo...


  • jezibabka1, 15. júla 2010 o 23:44
    @klaura prosím Ťa , kde si nabrala ten názov?:)))))))))))) páči sa mi:)))) samozrejme aj receptík, určite urobím, dík :)


  • samanka, 16. júla 2010 o 09:01
    @klaura , robievam, najmä synovi, je schopný jesť slonie žrádlo dva dni po sebe, len ja ešte mám v recepte napísaný aj ocot a cukor (z každého za malú lyžičku)


  • klaura, 16. júla 2010 o 15:26
    @je žibabka ten recept sa proste tak volá ... sama neviem prečo ... :) a nech vám chutí ... :)


  • torticka, 16. júla 2010 o 16:22
    Je to ozaj žrádlo, raz som sa ho objedla. Aj ja tam mám napísané ocot a cukor. Ale ocot nedávam,lebo uhorky sú dosť kyslé (záleží, koľko octu sa dáva do nálevu na uhorky). Ináč je to mňamky.


  • merihe, 16. júla 2010 o 16:43
    Je to opravdu odporúčam vyskúšať


  • merihe, 16. júla 2010 o 16:45
    Prepáčte,má tam byť-výborné


  • sairaam, 16. júla 2010 o 16:49
    Super slonie žrádlo :-)))


  • hrky, 16. júla 2010 o 18:07
    ahoj, fajn recept, mám ho už dávno, len trošku iný tiež výborný a rýchly- ja omáčku nepreváram, iba premiešať kečup, horčicu,soľ, cukor, ocot, chili a do toho nakrájať salám, uhorku, cibuľku. tvoj vyskúšam díky)


  • evanaaa, 16. júla 2010 o 18:31
    Možno preto " SLONIE ", lebo by sa ztoho dobre aj slon " nažral ". Receptík sa mi páči, ak ho spravím, tak len bez majonézy, tá sa v týchto horúčavách moc nehodí, chuť to iste nezmení.


  • hannah22, 16. júla 2010 o 19:36
    receptí starý ale dobrý, ukladám a skúsim ... :))


  • stefanus191, 19. júla 2010 o 00:41
    neskusal som, vyzera vabne... a co tak dat namiesto majonezy --- biely jogurt???..v tychto horucich dnoch...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • marta23, 19. júla 2010 o 13:09
    Ja to robím takto: suroviny skoro tie isté len pridám na tento rozpočet (4 vajcia a 4 uhorky....) ešte 500 g tvarohu, najlepšie hrudkovitý a nepridávam žiaden nálev. Veď samotná majonéza je tekutá. Dávam do zmesi priamo koreniny a za kávovú lyžičku kopcom horčicu (môže byť kremžská, podľa chuti) a tiež 4 stredne veľké surové mrkvy pokrájané na malé kocôčky (môže sa aj nastrúhať na jemno na rezančeky) - dodá zmesi aj červenoranžovú farbu, vznikne pestrá zmes. Ale je pre mňa novinka tá saláma. Nabudúce pridám aj ja.


  • klaura, 19. júla 2010 o 13:21
    @marta23 , ďakujem za novú inšpiráciu, vyzkúšam ...
    @stefanus191 , bežne majonézu nedávam ani ja - dobré je to aj bez nej ... , ale keď recept idem vystaviť, dodržím ho, nie? :)


  • alzbetka2, 19. júla 2010 o 19:14
    tento recept robievam aj ja, ale trocha inak./ako ho mám napísaný/ chutí aj u nás, tiež ho mám s majonézou a všetko za surova,nič nepreváram, ale vyskúšam aj takto. a ešte, salámu strúham, buď na V-čku alebo na hrubšej strane klasického strúhadla.


  • mirkalondyn, 21. augusta 2010 o 12:50
    Toto je vyborne a lahke :) robievame si to na chlebiky....


  • michaela137, 6. mája 2011 o 16:33
    vynikajuce jedlo, uplne uzastne


  • klaura, 6. mája 2011 o 17:11
    @michaela137 ďakujem, som rada že chutíííííí :)


  • lucylee, 14. júna 2011 o 10:10
    @klaura robila som, velmi nam chutil, pouzila som kvalitnu sunku a majonezu, ja tie makke salamy moc nemusim, vdaka za recept


  • helca103, 14. júna 2011 o 10:46
    tento recept som dostala od kolegyne asi pred 12timi rokmi a robievam to často . Postup presne ako je tu uvedené akurát ja pridávam aj na drobno pokrájanú zelenú papriku a ako uvádza @lucylee používam šunku nie mäkkú salámu.Stojí to za to vyskúšať aj na obloženú misu.


  • sylvinka, 14. júna 2011 o 13:44
    Toto som voľakedy robievala a normálne som na to zabudla.Diky za pripomenutie.


  • lenickach, 24. júna 2013 o 20:27
    2x odskusany a je vyyyborny, manzelik sa vyjadril, ze chuti este lepsie ako od mojho ocka a to uz je co povedat :)) ukladaaam a DAKUJEM za tento skvely receptik, chvalim :)


  • klaura, 25. júna 2013 o 10:30
    :) ďakujem ... teší ma, že chutí ... :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist