Slonie žrádlo

Slonie žrádlo
Foto: klaura
klauraKlaura, 59 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 15. júla 2010 18:56Ďalšie jej recepty

Chutný šalátik na ľahkú večeru ...

Suroviny

5 - 6
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Olej, kečup, horčicu, sojovú a worčesterskú omáčmáčku povaríme asi 2 minúty spolu s korením a soľou. Necháme vychladnúť.

2

Medzitým si nakrájame na kocočky salámu, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr ... Zmiešame s nálevom, pridáme majonézu (nemusí byť) a dáme do chladničky .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 15. júla 2010 o 21:42
    Toto jídlo znám, je vynikající.


  • tinca, 15. júla 2010 o 22:04
    @klaura , mám ho od sesterky, výborné slonie žrádlo...


  • jezibabka1, 15. júla 2010 o 23:44
    @klaura prosím Ťa , kde si nabrala ten názov?:)))))))))))) páči sa mi:)))) samozrejme aj receptík, určite urobím, dík :)


  • samanka, 16. júla 2010 o 09:01
    @klaura , robievam, najmä synovi, je schopný jesť slonie žrádlo dva dni po sebe, len ja ešte mám v recepte napísaný aj ocot a cukor (z každého za malú lyžičku)


  • klaura, 16. júla 2010 o 15:26
    @je žibabka ten recept sa proste tak volá ... sama neviem prečo ... :) a nech vám chutí ... :)


  • torticka, 16. júla 2010 o 16:22
    Je to ozaj žrádlo, raz som sa ho objedla. Aj ja tam mám napísané ocot a cukor. Ale ocot nedávam,lebo uhorky sú dosť kyslé (záleží, koľko octu sa dáva do nálevu na uhorky). Ináč je to mňamky.


  • merihe, 16. júla 2010 o 16:43
    Je to opravdu odporúčam vyskúšať


  • merihe, 16. júla 2010 o 16:45
    Prepáčte,má tam byť-výborné


  • sairaam, 16. júla 2010 o 16:49
    Super slonie žrádlo :-)))


  • hrky, 16. júla 2010 o 18:07
    ahoj, fajn recept, mám ho už dávno, len trošku iný tiež výborný a rýchly- ja omáčku nepreváram, iba premiešať kečup, horčicu,soľ, cukor, ocot, chili a do toho nakrájať salám, uhorku, cibuľku. tvoj vyskúšam díky)


  • evanaaa, 16. júla 2010 o 18:31
    Možno preto " SLONIE ", lebo by sa ztoho dobre aj slon " nažral ". Receptík sa mi páči, ak ho spravím, tak len bez majonézy, tá sa v týchto horúčavách moc nehodí, chuť to iste nezmení.


  • hannah22, 16. júla 2010 o 19:36
    receptí starý ale dobrý, ukladám a skúsim ... :))


  • stefanus191, 19. júla 2010 o 00:41
    neskusal som, vyzera vabne... a co tak dat namiesto majonezy --- biely jogurt???..v tychto horucich dnoch...


  • marta23, 19. júla 2010 o 13:09
    Ja to robím takto: suroviny skoro tie isté len pridám na tento rozpočet (4 vajcia a 4 uhorky....) ešte 500 g tvarohu, najlepšie hrudkovitý a nepridávam žiaden nálev. Veď samotná majonéza je tekutá. Dávam do zmesi priamo koreniny a za kávovú lyžičku kopcom horčicu (môže byť kremžská, podľa chuti) a tiež 4 stredne veľké surové mrkvy pokrájané na malé kocôčky (môže sa aj nastrúhať na jemno na rezančeky) - dodá zmesi aj červenoranžovú farbu, vznikne pestrá zmes. Ale je pre mňa novinka tá saláma. Nabudúce pridám aj ja.


  • klaura, 19. júla 2010 o 13:21
    @marta23 , ďakujem za novú inšpiráciu, vyzkúšam ...
    @stefanus191 , bežne majonézu nedávam ani ja - dobré je to aj bez nej ... , ale keď recept idem vystaviť, dodržím ho, nie? :)


  • alzbetka2, 19. júla 2010 o 19:14
    tento recept robievam aj ja, ale trocha inak./ako ho mám napísaný/ chutí aj u nás, tiež ho mám s majonézou a všetko za surova,nič nepreváram, ale vyskúšam aj takto. a ešte, salámu strúham, buď na V-čku alebo na hrubšej strane klasického strúhadla.


  • mirkalondyn, 21. augusta 2010 o 12:50
    Toto je vyborne a lahke :) robievame si to na chlebiky....


  • michaela137, 6. mája 2011 o 16:33
    vynikajuce jedlo, uplne uzastne


  • klaura, 6. mája 2011 o 17:11
    @michaela137 ďakujem, som rada že chutíííííí :)


  • lucylee, 14. júna 2011 o 10:10
    @klaura robila som, velmi nam chutil, pouzila som kvalitnu sunku a majonezu, ja tie makke salamy moc nemusim, vdaka za recept


  • helca103, 14. júna 2011 o 10:46
    tento recept som dostala od kolegyne asi pred 12timi rokmi a robievam to často . Postup presne ako je tu uvedené akurát ja pridávam aj na drobno pokrájanú zelenú papriku a ako uvádza @lucylee používam šunku nie mäkkú salámu.Stojí to za to vyskúšať aj na obloženú misu.


  • sylvinka, 14. júna 2011 o 13:44
    Toto som voľakedy robievala a normálne som na to zabudla.Diky za pripomenutie.


  • lenickach, 24. júna 2013 o 20:27
    2x odskusany a je vyyyborny, manzelik sa vyjadril, ze chuti este lepsie ako od mojho ocka a to uz je co povedat :)) ukladaaam a DAKUJEM za tento skvely receptik, chvalim :)


  • klaura, 25. júna 2013 o 10:30
    :) ďakujem ... teší ma, že chutí ... :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist