Rôzne

Zopar dobrych tipov na cistenie

svedka - fotkasvedka, 16. apríla 2015

Diskusia k téme

evanaaa
Toto som včera pozerala na FB, niektoré rady sú dobré......
evanaaa
......zabudla som dodať - octom by som kávovar nečistila, aspoň nie každý, ak už, tak skôr kyselinou citrónovou. A struhák mi stačí normálne umyť, tam problém nie je, aby bol taký zašpinený.
vybusna
tak prave pred troma hodinami som toto videla na fb a hned som cistila aj koberec podla toho. Mala som dva flaky, jeden som cistila octom a sodou a druhy vanishom na koberce. Obidva flaky zmizli...:)
svedka
@evanaaa veru kavovar vzdy cistim kys.citronovou :) mozno nevidel kazdy, tak to tu davam-reku mozno sa niekomu zide :) ja uz radsej umyvam kvoli vyparom prirodnejsie...@caterina dakujem ♡ @vybusna no skvele :)))
evanaaa
@svedka , v akom pomere, alebo koľko kyseliny dávaš do kávovaru? Ja mám Tassimo ( a ešte jeden, pákový, nepoužívaný) a hľadala som niečo na odvápnenie, napokon som kúpila dve fľaštičky eko- odvápňovača na báze kys. citrónovej, ale myslím si, že by som mohla ušetriť ak by som použila len obyčajnú práškovú ( alebo aj tekutú?). Prosím, ak budeš môcť, napíš. A ďakujem!
svedka
@evanaaa kavovarom myslim obycajny kavovar :) ako je na foto.davam 3pl lyzice na plnu nádobu vody.Mam aj Tassimo, tam treba specialne kapsule, ale ani netreba , voda ti to prezenie a tam nema co zanasat.staci cistit manualnr vrcj s citackou a nadobu, príslušenstvo. ..a to je ok :) na pakovy pressostroj sa da kupit prášok, ale ten sme ani v kaviarni nebrali, paka sa da len odmocit do vody so saponatom, alebo s trochou kyseliny citr.Inak stroj sa cisti odpustanim len horúcej vody a tlakom.taketo stroje nevyzaduju vnutorne čistenie.a ked, tak nie po domacky