Varenie

Silvestrovské menu

strigus - fotkastrigus, 28. decembra 2010

...alebo skôr len večera... budeme s našimi a oni chcú klasicky pečenú krkovičku, knedlík a červenú kapustu. No ja by som radšej niečo ľahšie.. som už "prejedená" až až. :)) Má niekto super receptík na príšerky alebo rybky (najlepšie pstruh) - nehľadám klasiku, ale niečo špeciálne, troška exotické chute (slané so sladkým, sladké so štipľavým a podobne). Vopred vďaka

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Ja som pridaval take" exoticke" recepty ale radsej nepridavam nikdo nemal zaujem plus bolo vela negativnych poznamok .Stale ich robime na Vianoce bol losos v celku na grile plneny thajskymi bylinkami,kafirovou limetkou, citronovou travou a kokosovym mliekom aj na silvestra bude velka grilovana chobotnica marinovana v kiwi fruit.Tu je jeden zo starsich :
 varecha.pravda.sk/recepty/exoticka-grilovacka/5314-pouzi....

strigus
ďakujem @sandra za tipy, aj tebe @2010 , takéto niečo hľadám.. ozaj, aj ja som sa stretla s negatívnymi reakciami, vznikla škaredá diskusia, ale každý má právo na názor, tak si to nevšímaj a dávaj to, čo chceš, ja sa budem len tešiť!
kopretina
Já jsem si koupila mušle a hned v obchodě jsem dostala recept - na másle zpěnit cibuli, mrkev na kostičky, 2 dcl bílého vína, nasypat mušle, vařit 3 minuty, potom protřepat a znovu vařit asi 3 minuty. Neotevřené vyhodit. A už se na ně moc těším.
strigus
hmm, mňam, mušličky som dávno-pradávno nemala, super tip!
enss
Na silvestrovskú večeru som zvykla robiť obloženú misu - varené údené mäso, klobásky, plnené varené vajíčka, chren... No vďaka zvýšenému cholesterolu sme údeniny vylúčili. Včera som si pomlela úplne chudé bravčové pliecko, rozdelila ho na tri časti a zarobila zmesi každú s inou chuťou, ktoré dnes upčeiem a zajtra nakrájam na misu s kopou zeleniny. Aj tak sa najviac teším na ten chren, je vykopaný čerstvo zo záhrady, poobede bude nad ním manžel plakať. Na silvestrovský obed nevarím nič zvláštne, dokonca idem ešte zajtra do práce, ale nejako zvlášť mi to nevadí, aspoň budem vychutnávať vzácny kľud.
strigus
@enss , sme na tom rovnako, ja tiež musím pracovať "ach tá štátna pokladnica" - nedá pokoja :) aj to je fajn tip, ale nechcem bravčovinku, no chren zbožňujem - my si ho pripravujeme vždy na jeseň - viac nakopeme, očistíme a pol dňa plačeme, kým ho nastrúhame. Potom ho len zmiešane s kyslou smotanou a dáme do výživových/majonézových pohárov a vydržia krásne dlho rovnako silné, ako za čerstva.