Foto: tinca
Pre rybyčkárov ale aj rybárov pridávam aj ja recept na pstruha.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prpipravíme si všetky suroviny. Ako prvé dáme predvariť zemiaky pokrájané na kolieska do osoleného mlieka /10´. Pstruha umyjeme, osušíme, posypeme soľou a korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do bruška ryby dáme všetky vymenované vňaťky, prípadne iné čerstvé bylinky vhodné na ryby.
-
2
Pripravíme si väčší kus alobalu vo dvojmo, ktorý potrieme dobre maslom. Zemiaky scedíme a uložíme na alobal. Ešte ich trošku posolíme, posypeme celou rascou a uložíme na ne plátky masla. Na ne položíme pstruha ,ktorého tiež obložíme plátkami masla, plátkami citrónu a dáme tam aj malú vetvičku rozmarínu. Všetko hermeticky zabalíme hlavne kraje, aby nám šťava nevytiekla. Dáme piecť na 180 st./30 minút. Desať minút pred dopečením ho rozbalíme a pod grilom zagrilujeme do chrumkava.
-
3
Pred servírovaním posypeme na sucho opraženými mandľovými lupienkami. Podávame s limetkou, alebo s citrónom.
Diskusia k receptu