Varenie

Rada - krehké cesto deň dopredu

dzejsik - fotkadzejsik, 25. apríla 2016

Milé skúsenejšie pekárky, pekári, potrebovala by som troška poradiť. Je možné si krehké cestá (ako na jablkové pité, mrežovník, ...) zmiesiť deň dopredu, nechať v chlade a piecť z nich až na ďalší deň alebo sa môže stať, že do druhého dňa vyprchajú účinky kypriaceho prášku v ceste? Ďakujem vopred za vaše rady, názory. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

45678
Áno,je možné pripraviť cesto skor,prášok reaguje až v teple.
luss44
ja ho robím niekedy deň vopred a ešte lepšie sa mi s ním potom pracuje ako s čerstvo zamieseným
dzejsik
@45678 (25.4.2016 19:44)

čiže izbová teplota pri spracovávaní ešte nie je dostatočná aby uvoľnila jeho účinky áno? :)
luss44
skôr ide o to, že pri odležaní cesta v chlade tuk stuhne a lepšie sa vaľká, nelepí sa. Neviem či má chlad vplyv na reakciu prášku, aspoň som si to nevšimla, po upečení bolo cesto rovnaké, či som ho robila vopred či nie. Vyskúšaj.