Zdarvím, viete niekto, kde a kedy vznikli parížské rožky a prečo sa volajú parížske? A aký je ich originálny názov alebo ako ich nájdem v angličtine?
@zareagujZdarvím, viete niekto, kde a kedy vznikli parížské rožky a prečo sa volajú parížske? A aký je ich originálny názov alebo ako ich nájdem v angličtine?
@zareaguj
na tomto blogu ti asi na poziadanie prelozia recept..maju ich pod nazvom Paris cream cookies..
Asi jako Bratislavské plecko s Bratislavou. Jsou to JENOM názvy. Sami autoři ví, proč právě Bratislavské či Pařížské a podobně. Jenže kde je konec autorovi. Pařížský je i salát, salám, dalo by se pokračovat. Naprostý souhlas s @Rulik hlavně že chutia.
no tie francúzské zemiaky vznikli z gratinovaných zemiakov "pommes gratin" ktoré pochádzajú z francúzska goo.gl/i7rqxn...
Francouzske brambory bych odhadovala puvodem z tohoto receptu cuisine.journaldesfemmes.com/recette/315581-tartiflette...
tento recept je aj na Vareche, od @janger. Je výborný, ten si veru zaslúži názov Francúzske zemiaky :-)
varecha.pravda.sk/recepty/tartiflette-savoyarde-fotorecep...
Tu @zemo spravil velmi peknu analyzu
varecha.pravda.sk/zazitky/kto-vymyslel-francuzske-zemiaky...
Presne tak, jen syr (tedy po francouzsku) se otaci plisni nahoru.
Ano, poznal som odtiaľ nejakého Jana Ďaláka, jeho babka ich vraj robievala ešte keď bol Tiso Masarykom...