Varenie

Mrazený losos

jamarlen - bez fotkyjamarlen, 6. mája 2011

Nedávno moja obľúbená kuchárka @sjuz dávala skvelý recept na lososa a písala, že zbytok
filetu dala zamraziť. už vtedy som to pokladal za svätokrádež, no očakával som, že pridá aj
recept z využitím toho mrazeného. Keď som to skúšal ja, boli z neho piliny, podobné
každej mrazenej rybe....milá @sjuz , či ostatní priatelia, pomôžte mi.... čerstvý je niekedy
pre mňa nedostupný.

@zareaguj


Diskusia k téme

sjuz
:)) - milý jamarlen:) - hlavne ti ďakujem za poctu:)!
Ani mi nenapadlo dať recept z mrazeného lososa sem...lebo som to považovala za úplne bežný recept:)). Lososa som vytiahla z mraziaku, nechala voľne rozmraziť a urobila v rúre, len pár minút, aby nebol suchý. Možno v tom je háčik....? Nerobil si ho "príliš" dlho? Lososoi - teda podľa hrúbky steaku, či podkovy - ako kto chce - ale cca 200g - stačí toto:
Daj kožou dolu na horúcu panvicu, na 2 minúty, potom možeš postupne pootáčať a každú stranu nechať cca 1-2 min., a medzitým si rozohrej rúru na cca 70st. C, a tie podkovy tam vlož na cca 7-10 min. Budú "akurát", a ak by sa ti zdalo, že sú pre teba v strede " medium", necháš v rúre ešte 5 minút:)
No skús, som zvedavá:)
Pokvapkáš citr. šťavou, osolíš morskou soľou, a je to - mňam:)
julica
Včera som pozerala jeden diel Áno, šéfe z martinskej reštaurácie, kde kuchárov učil, ako môžu všetko z lososa využiť. Veľmi chytré, pozrite si. A tak vôbec, čo hovoríte na túto reláciu? akosi sa tu o nej mlčí
sovka62
@julica , ani si nevieš predstaviť, ako som sa tešila, že táto relácia bude aj o slovenských reštauráciách. Ale nakoniec ani neviem o čom je, dávajú ju pre mňa neskoro večer. Jednu som aj začala pozerať, ale zaspala som v kresle a zobudila som sa až keď išiel ďalší program. Hlavne že českú dávali popoludní, no dá sa to pochopiť?
nadia56
z mrazeneho lososa robievam aj ja, v parnom hrnci, lososa rozmrazim, posolim morskou solou, posypem korenim, bylinkami a parim10-13 minut podla hrubky rybky, na tanieri pridam platok masla, je stavnaty a velmi chutny,
miesto parneho hrnca sa da pouzit na jeho pripravu parak na knedlu

sovka62, relaciu ano,sefe, si mozes pozriet cez internet z archivu tv joj
 www.joj.sk/anosefe/anosefe-epizody/2011-05-02-ano-...


pekny den vsetkym:-)
julica
@sovka , tak ako píše nadja, ja to tiež pozerám len cez internet, TV nemáme. Židek je hrozný sympaťák, prekvapilo ma aj, akú má angličtinu
tornadolue
Ani my nemame TV a kazdy utorok pozeram v archive jojky...okrem toho, ze Zidek je sympatak, dava dobre rady, napr. robil hummus, ale nepridal do neho cesnak, lebo vraj narusa orieskovu chut ciceru. Skusila som, chutil nam a moja polovicka ma este aj vychvalila, ze vraj je taky jemnejsi.
kucharronald
@julica , dávajú ten program neskoro....v tom by ani nebol problém, ale problém je v tom, že dávajú v pondelok neskoro, a v utorok idem do školy. Ale vždy si kuknem reprízu na nete :)
jamarlen
som rád odpovediam na moju otázku, zajtra teda skúsim rozmrazovať, budem radšej ak bude médium - len dúfam, (keďže je z obchodu), že z neho nedostanem nejakú mrchanemoc. tak držte palce, najmä ty, milá @sjuz.....
elantra
@julica citala som rozhovor so zidekom, kde sa postazoval, ze chcel mat relaciu viac o receptoch, v com mu tv joj nevyhovela. suhlasim, je fakt sympatak. dokaze si najst cestu ku vsetkym (normalnym :)) mam pocit ze je to vacsinou o tom istom - v restauraciach je problem v manazmente, kuchar si polahci polotovarom a mrazenim.
sjuz
jamarlen - daj vedieť:))držíme palce!